Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladý herec zo seriálu Oteckovia má vlastný biznis: Ľudia si myslia, že je to odrb!

Oliver Oswald
Oliver Oswald (Zdroj: oteckovia.markiza.sk)

Slovenský herec Oliver Oswald (17) sa musí stále venovať nejakým činnostiam.

„Prišiel som na to, že musím stále niečo robiť. Doteraz to bolo tak, že som prišiel domov, potom som šiel na plavecký tréning a potom som päť - šesť hodín nemal čo robiť. Keď som mal voľno, tak som si stále hovoril 'ešte chvíľku, ešte chvíľku...' a zrazu bolo desať hodín večer a nič som z toho dňa nemal. Tak som si po čase povedal, že s tým skrátka musím niečo spraviť a začal som sa stretávať s ľuďmi ohľadom jedného biznisu,“ prezradil v rozhovore.

Herec popri ďalších povinnostiach podniká s oblečením pre adolescentov. „Normálnych ľudí to oblečenie nezaujíma, ale pubertiaci sú z neho 'napichaní'... Ja som si tým obdobím sám tiež prešiel,“ zasmial sa. „Tie kúsky sa nedajú ľahko zohnať, sú k dispozícii len limitované kusy, no ja som si našiel také cesty a kontakty, vďaka ktorým ich dokážem distribuovať,“ vysvetlil Oswald.

Mladého herca podnikanie podľa vlastných slov veľmi baví. „Podnikanie a herectvo - to sú dve veci, v ktorých sa vyžívam a chcem sa v nich posúvať. Dlho som rozmýšľal, ktoré z toho uprednostním, že predsa nemôžem ísť aj na jednu aj na druhú školu - až som časom prišiel na to, že VŠMU mi dá predsa len viac ako nejaká obchodná škola, či už z pohľadu kontaktov a aj celkovo vzhľadom na to, že ma tam naozaj naučia niektoré veci. Ja som sa nikdy nemal odkiaľ učiť herectvo, na pľaci robím jedine to, čo si myslím, že je správne a ako si myslím, že by som to mal zahrať. Veľakrát to ani nie je dobré, niekedy áno... A chcel by som sa to reálne naučiť. Áno, režiséri, s ktorými som doteraz spolupracoval, aj herci ma dokázali nejako viesť, hovorili mi, čo som urobil dobre, čo zle, no predsa je to niečo iné, ako chodiť na konzervatórium či VŠMU, kde vás niekoľko hodín učia, čo sa ako má, ako sa pohybovať, ako gestikulovať, ako rozprávať... Ja to mám zažité len zo života. Z toho, čo si myslím alebo z toho, čo mi povedali,“ priblížil Oswald.

Podnikanie však popri štúdiu VŠMU neplánuje zavesiť na klinec. „Podnikať môžem popri škole. Kedysi som skúšal aj multilevel marketing. Ľudia si myslia, že je to 'odrb' a mnohí majú voči tomu predsudky, no ja som to chcel vyskúšať. Ja skúšam všetko. Držím sa takého pravidla, že lepšie 'ups' ako 'čo ak' - radšej sa popálim, ako by som mal polemizovať, ako to mohlo byť. To je také moje životné motto. Veľa ľudí ma za to odsudzuje a hovorí mi, že to je nesprávny postoj k životu, ale ja sa chcem popáliť a chcem to urobiť na svojej koži. Keď mi niekto povie 'Nepi tú minerálku, je zlá!', ja si ju nemusím dať, no stále netuším, či je fakt taká zlá. Keď ju ochutnám, môžem si to overiť a budem to vedieť,“ poznamenal.

Jeho hereckú kariéru odštartovala úlohaAdama v seriáli Zita na krku, kde si zahralpo bokuHeleny KrajčiovejaDušana Cinkotu. Účinkoval aj vo filme Učiteľka a momentálne hrá aj v novom seriáli Oteckovia.

Viac o téme: Oliver Oswald
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu