Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čoskoro oslávi šesťdesiatku... A toto si americká herečka vyskúša prvýkrát v živote

Annette Bening Zobraziť galériu (2)
Annette Bening (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Americká herečka Annette Bening sa pridala k hereckému obsadeniu pripravovanej akčnej snímky Captain Marvel z dielne Marvel Studios.

Novinka, ktorá vzniká na motívy rovnomennej komiksovej série, je prvou komiksovou adaptáciou, v ktorej si 59-ročná rodáčka z Topeky v Kansase zahrá. Bening sa v snímke objaví spolu s Brie Larson, ktorá sa ujme titulnej roly.

Okrem nich sa vo filme predstavia aj Jude Law, Ben Mendelsohn, Gemma Chan, Djimon Hounsou a Lee Pace, pričom poslední dvaja menovaní si zopakujú úlohy z marvelovky Strážcovia galaxie (2014), kde sa ukázali ako Korath a Ronan. Koho presne Bening v Captain Marvel stvárni, zatiaľ nie je známe, podľa informácií magazínu The Hollywood Reporter, by však mala byť vedkyňou.

Captain Marvel sleduje príbeh pilotky Carol Danvers, ktorej sa po nehode zmieša DNA s mimozemskou, čo spôsobí, že nadobudne nadprirodzenú silu. Film je prvým marvelovským projektom, v ktorom sa v hlavnej úlohe objaví žena. Réžiu snímky, ktorú momentálne nakrúcajú v okolí Los Angeles, majú na starosti Anna Boden a Ryan Fleck.

Annette Bening
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Annette Carol Bening má na konte štyri nominácie na Oscary - za vedľajšiu rolu v kriminálnej dráme Podvodníci (1990) a hlavné úlohy v snímkach Americká krása (1999), Božská Júlia (2004) a Decká sú v pohode (2010), pričom za posledné dve menované získala Zlaté glóbusy.

Okrem toho si zahrala aj vo filmoch ako Valmont (1989), Pohľadnice z Hollywoodu (1990), Bugsy (1991), Americký prezident (1995), Mars útočí! (1996), Krajina strelcov (2003), Hlava nehlava (2006), Ruby Sparksová (2012), Pátranie (2014), Danny Collins (2015), Pravidlá neplatia (2016), Ženy 20. storočia (2016) či Hviezdy nezomierajú v Liverpoole (2017).

Viac o téme: Annette Bening
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu