Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prvá ukážka očakávaného špeciálu: Vianočná nálada a Sherlock bez mobilu

Sherlock
Sherlock (Zdroj: BBC One)

Tvorcovia kriminálneho seriálu Sherlock (2010) predstavili prvú ukážku z pripravovaného vianočného špeciálu, ktorý sa bude odohrávať v 19. storočí. Spravili tak počas komiksového festivalu Comic-Con, ktorý sa momentálne koná v kalifornskom San Diegu. Špeciál odvysiela televízia BBC tento rok cez Vianoce, pričom ho budú premietať aj v kinách.

"Keď sme prvý raz natáčali Sherlocka, tak sa nás médiá pýtali, ako dokáže Sherlock prežiť vo svete s iPhoneom. A keď sme teraz robili špeciál odohrávajúci sa vo viktoriánskej dobe, tak sa nás zas pýtali, ako dokáže prežiť bez iPhoneu. Je to ale v podstate stále ten istý seriál. Je to Sherlock, akého poznáte, avšak zasadený do správnej doby. Je to jedna z najlepších epizód, aké sme spravili. Myslím, že je naozaj úžasná," vyhlásil na festivale jeden z tvorcov seriálu Steven Moffat.

Seriál Sherlock, ktorého tvorcom je okrem Moffata aj Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. V hlavných úlohách v ňom účinkujú Benedict Cumberbatch (Sherlock) a Martin Freeman (Watson). Tretiu sériu vysielala BBC po dvoch rokoch čakania v januári minulého roka. Dátum premiéry štvrtej sezóny zatiaľ nie je známy, na televízne obrazovky by sa však mohla dostať v roku 2016. Vlani seriál získal sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu.

Viac o téme: BBCSherlock
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu