Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Divoké nakrúcanie amerického seriálu: Vysoké Tatry zmenili na Mongolsko

Marco Polo Zobraziť galériu (2)
Marco Polo (Zdroj: FB / Marco Polo)

Vo Vysokých Tatrách, kde americkí filmári pokračujú v nakrúcaní druhej sezóny historického televízneho seriálu Marco Polo (2014), to v týchto dňoch vyzerá ako v Ázii.

„Dej seriálu sa odohráva v Mongolsku a preto v Tatrách musí všetko vyzerať ako v Mongolsku,“ povedal jeden z kameramanov, Francúz David Foquin. Podľa jeho slov však filmári prostredie veľmi dotvárať nemuseli, pretože oblasť Tatier istým spôsobom pripomína pásmo ihličnatých lesov sibírskej tajgy, do ktorej na severe zasahuje územie Mongolska.


Mohlo by vás zaujať:Zvieracie herecké esá na pľaci: Keď vo filmoch hviezdia zvierací miláčikovia


„Snažili sme sa ponechať scenériu tak, ako vyzerá, no niekedy sa stáva, že prostredie trošku dotvoríme, aby to vyzeralo ako v Mongolsku. Do záberov sa do pozadia napríklad pridávajú vrchy,“ uviedol ďalší kameraman Steve de Rocco. Podľa jeho slov je nakrúcanie na Slovensku jednoduchšie. Prvú sezónu Marca Pola nakrúcali napríklad aj v Kazachstane, čo bolo podľa kameramanov náročnejšie, pričom problémy mali najmä s logistikou. „Strávili sme veľa času cestovaním, presúvaním sa. Tu je to jednoduchšie, všetko je blízko,“ dodal Foquin.

Marco Polo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Marco Polo)

V niektorých scénach z Tatier sa tiež objavia vlky, s ktorými nakrúcali už aj v Maďarsku. „Pravdepodobne ich použijeme na ukončenie scén, ktoré sme točili v Maďarsku. Ľudí však určite neohrozia, všetko je pod kontrolou a areál, kde pracujeme, je uzavretý,“ vysvetlil Rocco. Okrem vlkov majú filmári v týchto dňoch v Tatrách aj kone a ťavy.


Mohlo by vás zaujať:Aj Hollywood má svoje nepodarky: Tieto filmy rozhodne nemali mať pokračovanie


Filmári pracujú v Tatrách dvanásť hodín denne, pričom dnes by mali nakrúcanie ukončiť. Kameramanov prekvapili vysoké teploty v horskom prostredí, no pozitívne hodnotia spoluprácu so Slovákmi. „Počas nakrúcania som ich stretol len zopár, ale myslím si, že sú veľmi milí a vo všetkom veľmi profesionáli,“ doplnil de Rocco. Tvorcovia by mali ďalej nakrúcať aj v Slovenskom raji a v Súľove v okrese Bytča.

Na produkcii a réžii televízneho projektu spolupracuje napríklad Sean Cameron Guest, ktorý sa podieľal na viacerých známych hollywoodskych snímkach, v ktorých si zahrali napríklad Pierce Brosnan, Nicolas Cage, Bruce Willis alebo Catherine Zeta-Jones. V hlavných úlohách série Marco Polo účinkujú Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Tom Wu či Zhu Zhu. Režisérmi druhej sezóny sú aj Alik Sakharov, Dan Minahan alebo Jon Amiel.


Mohlo by vás zaujať:Ach, naše oči: 7 najlepších scén, ktoré kvôli trápnosti ani nedopozeráte


Obmedzenie na prístupových trasách a chodníkoch do Velickej doliny vo Vysokých Tatrách, na ktoré upozornila Horská záchranná služba (HZS), platí aj v dnešný deň. Ako informovala HZS, dochádzať bude k spomaleniam na prístupových trasách a chodníkoch do Velickej doliny, pričom pôjde o krátkodobé zastavenie turistov pri zostupe, respektíve výstupe v uvedenej lokalite.

Viac o téme: Marco Polo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu