Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Autor Hry o tróny poprel fámy: Neverte všetkému, čo čítate na internete

George R.R. Martin Zobraziť galériu (2)
George R.R. Martin (Zdroj: SITA)

George R. R. Martin, autor knižnej predlohy seriálu Hra o tróny (2011), poprel informácie o príprave filmu zo sveta obľúbeného fantasy príbehu. Šesťdesiatsedemročný literát prostredníctvom portálu Live Journal uviedol, že nevie odkiaľ tieto správy pochádzajú, no nie sú pravdivé.

Martin zároveň vysvetlil, že v minulosti tvorcovia seriálovej adaptácie David Benioff a D.B. Weiss uvažovali o jej ukončení filmom. „To ale neznamená, že sa tak stane,“ upozornil, pričom za dôvod označil aj to, že HBO, ktoráseriálprodukuje, sa zameriava na televíznu tvorbu. „Bolo by to skvelé a ja by som si to rád pozrel, no nič sa nezmenilo od posledného kola fám. Stále píšem šiesty diel The Winds of Winter. David a Dan nakrúcajú šiestu sezónu,“ vyjadril sa. „Neverte všetkému, čo čítate, chlapci a dievčatá. Najmä, keď je to na internete,“ uviedol tiež.

George R. R. Martin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejšímseriálomroka. Hoci jej predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny, ktorú televízia HBO vysielala od apríla do júna, saseriáluberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Dátum vydania šiestej časti knižnej série nie je zatiaľ známy.

Viac o téme: Hra o trónyGeorge R. R. Martin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu