Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bývalé televízne hlásateľky: Kedysi hviezdy vysielania, čo je s nimi dnes?

Soňa Müllerová Zobraziť galériu (7)
Soňa Müllerová (Zdroj: Slovenská televízia)

Kedysi sme si bez nich televíziu ani nevedeli predstaviť. Časom sa však z obrazovky, aspoň vo svojej pôvodnej úlohe, vytratili. Spomínate si ešte na ženy, ktoré uvádzali každú reláciu, film či seriál? A viete, čo robia niekdajšie hlásateľky a tváre televízie dnes?

Ada Straková

Ada Straková
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV JOJ)

Špičkovú televíznu hlásateľku – Adu Strakovú vybrali spomedzi 120 dievčat. Takže namiesto toho, aby sa postavila za katedru, našla svoje miesto pred kamerou. Túto prácu si tak zamilovala, že do redakcie chodievala aj vo svojom voľnom čase. Spostom televíznej hlásateľky sa nerozlúčila dobrovoľne. Keď vroku 1996 odmietla zahlásiť to, čo od nej žiadali, vyhodili ju. Mala vo vysielaní prečítať text, ktorý urážal vtedajšiu hlavu štátu Michala Kováča, no ona si jednoducho povedala, že text neprečíta. Dva týždne sa vedenie rozhodovalo, či ju vyhodia, alebo len disciplinárne potrestá. Výsledkom bola výpoveď. Vtedy sa rozhodla aj pre zmenu bydliska adodnes žije vPrahe. Pred tromi rokmi sa stala babičkou, no ku klasickým dôchodkyniam by ste ju zaradiť nemohli. Pravidelne ju nájdete vposilňovni, žije aktívne aosvoj vzhľad neustále dbá. Často sa aj vsúčasnosti objavuje na televíznych obrazovkách avroku 2008 zažila hlásateľský comeback vtelevízii Joj Plus.

Puškárová milovala politiku už ako tínedžerka: Neuveríte, kde začínala

Alena Heribanová

Alena Heribanová
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Hoci povolanie hlásateľky nebolo pre Alenu Heribanovú tým vysnívaným, strávila na tejto pozícii 23 rokov. Ušla jej práca učiteľky, tak prišla na hlásateľský konkurz, kde sprehľadom porazila niekoľko stoviek dievčat. Na vlastnú žiadosť dostala do služieb ksvojmu veľkému vzoru Nore Beňačkovej, ktorá ju do tajov tohto remesla zaúčala. Zrušenie hlásateľstva ju nijako zvlášť nevzalo, pretože ju táto práca už nenapĺňala. Navyše mohla robiť svoju vlastnú talkshow, takže naďalej ostala vSlovenskej televízii, ktorej je verná dodnes. Popritom tiež vedie svoju PR agentúru atento rok opäť získala ocenenie Slovenka roka 2016.

Soňa Müllerová

Soňa Müllerová
Zobraziť galériu (7)

Meno bývalej manželky speváka Richarda Müllera si mnoho ľudí dodnes spája súlohou hlásateľky. Odvtedy však moderovala mnoho televíznych relácií aj kultúrnych podujatí. Pracovala aj vrádiu FM ana Rádiu Slovensko avtelevízii Joj mala vlastnú Soňa Talkshow. Hoci moderátorka prekročila hranicu päťdesiatky, azda práve vtomto období vyzerá najlepšie. Vo výbere oblečenia jej zrejme pomáha aj dcéra Ema, ktorá vParíži študuje módny marketing.

Slovenská moderátorka v montérkach a s vŕtačkou v ruke? Takto ste ju ešte nevideli!

Nora Beňačková

Nora Beňačková
Zobraziť galériu (7)

Televízna stálica Nora Beňačková sa neodmysliteľne spája spostom hlásateľky. VČeskoslovenskej televízii sme ju mohli sledovať takmer 40 rokov. Ľudí ztelevízie zaujala už ako štvrtáčka na konzervatóriu, keď uvádzala prehliadku mladých talentov. Tak ju zavolali na konkurz do novej relácie Televízna liga mladých. Ao tri roky neskôr sa uchádzala o hlásateľský post. Dlhé roky ostala na pozícii hlásateľky, avšak odišla ešte predtým ako tento post zanikol. Dnes má okrúhlu sedemdesiatku, no energie má na rozdávanie. Dôchodkový vek si užíva po svojom. Chodieva do divadla, na koncerty, pracuje smladými avo forme sa udržuje aquaerobikom, plávaním itancom.

Emma Tekelyová

Emma Tekelyová
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV Markíza)

Vyštudovaná právnička Emma Tekelyová pôsobila ako hlásateľka aneskôr aj moderátorka vo viacerých slovenských televíziách. Ako hlásateľka dostala zákaz venovať sa móde, hoci bola predtým modelkou, vedenie televízie si to totiž neprialo. Preto ju nadchla možnosť moderovať reláciu Salón Beauty. To, že sme ju vydávali na obrazovkách nebolo jediným jej živobytím. Módna publicistka, scenáristka, šéfredaktorka ženského magazínu, zakladateľka experimentálneho Štúdia módy na podporu mladých tvorcov, spisovateľka. To je len niečo málo zo toho, čo po kariére hlásateľky stihla, apredovšetkým sa venuje módnym záležitostiam.

Viac o téme: BeňačkováStrakováMullerováTekelyováHeribanová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu