Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Máte radi históriu? Tieto seriály by ste rozhodne nemali minúť!

seriály - koláž Zobraziť galériu (9)
seriály - koláž

Králi, kráľovné, hrdinovia ba aj zlodeji tvorili históriu, ktorú sa tvorcovia využili a zároveň potešili oko diváka, keď vytvorili historické seriály. Bratovražedné vojny, boje o trón, intrigy, spojenectvá ale aj kúsok romantiky – to všetko v sebe skrývajú, stačí si len vybrať tie správne. A tieto rozhodne stoja za to!

Victoria

Victoria
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: ITV)

Životopisný historický seriál osvojhlavej britskej kráľovnej Victorii začala len koncom tohto leta vysielať televízia ITV, no za tých pár častí si získal dostatočnú pozornosť publika. Tvorcovia si vo Victorii vybrali vhodnú postavu na stvárnenie apri úspechu môžu tento seriál natáčať ešte dlho. Veď jej vláda trvala dlhých 64 rokov, takže malo by stále byť očom.

Suchý humor, história či napätie: Tieto britské seriály si zamilujete aj vy

Reign (Kráľovstvo)

Reign, Kráľovstvo
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: The CW)

Hovorí vám niečo meno Mária Stuartovna? Možno ste vučebniciach dejepisu nepostrehli jej príbeh, ten však za zmienku rozhodne stojí. Škótska kráľovná Mária odchádza ako pätnásťročná zo svojej rodnej krajiny na dvor francúzskeho kráľa, aby si vbudúcnosti vzala korunného princa Francisa. Vďaka tomuto seriálu sa dostanete do zákutí politiky, náboženstva, intríg atajných spojenectiev, na pozadí ktorých však prebieha romantický príbeh.

The Tudors (Tudorovci: Sex, moc aintrigy)

Tudorovci
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: BBC)

Postava anglického kráľa Henricha VIII., ktorý zmenil štátne náboženstvo, je všeobecne známa. Detaily ointrigách, ktoré sa vjeho kráľovstve diali, zase rozpovie veľmi úspešný seriál Tudorovci. Smenom Henricha VIII. sa spája predovšetkým veľké množstvo mileniek, nemilosrdné usmrtenia neprajníkov asamozrejme vzoprenie sa vtedy všemocnej katolíckej cirkvi. Hoci už nejde ožiadnu seriálovú novinku, ak sa tešíte historickým snímkam, určite nezabudnite siahnuť po Tudorovcoch. Dámy navyše určite poteší výber predstaviteľa hlavnej postavy – herca írskeho pôvodu Jonathana Rhys Meyersa.

Slovák sa stal hviezdou v obľúbenom seriáli Hra o tróny! Poznáte ho?

Wolf Hall

Wolf Hall
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: BBC)

Vnadväznosti na kráľa Henricha VIII. by bolo možno dobré spoznať aj jeho najvyššieho ministra Thomasa Cromwella, oktorom je šesťdielny seriál Wolf Hall. Tak ako Tudorovci ukazujú lesk apozlátko, tak na oplátku Wolf Hall vám predvedie šedú eminenciu, ktorá to nenápadne všetko riadi zúzadia. Zoznámite sa tak so synom kováča, ktorý to vytiahol až do najvyšších kruhov.

Vikings (Vikingovia)

Vikings
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: History Channel)

Dobrodružný seriál Vikingovia patrí vsúčasnosti kjedným znajobľúbenejších aak ste fanúšikom histórie, určite by ste ho nemali opomenúť. Mali by ste však mať zmysel aj pre bojové akčné scény či mytológiu. Hlavný hrdina Ragnar Lothbrok je totiž podľa legiend priamym potomkom vládcu všetkých bohov aboha vojny abojovníkov – samotného Odina. Celý seriál pojednáva oseverských ságach práve oRagnarovi, ktorý bol považovaný medzi Vikingami za najväčšieho hrdinu svojej doby. Takže oakciu nie je núdza.

Diváci ich milujú: O tieto seriály bol v roku 2015 najväčší záujem

The Borgias (Borgiovci)

Borgiovci
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Showtime)

Aj prvá skurtočná kriminálna rodina našla svoje miesto vseriálovom svete. Vobdobí renesancie získali Borgiovci vďaka vraždám, otravám, lúpežiam, prepadnutiam či incestom značný vplyv. Dokonca sa jeden znich stal pápežom. Divák sa tak dostane aj do neprebádaného cirkevného zákulisia.

Poldark
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: BBC)

Historickým nádychom sa však pýšia aj mnohé iné seriály. Za zmienku rozhodne stojí Panstvo Downton, Hra otróny, Poldark, Vojna amier či Rím. Vyskúšajte ich, určite nebudete sklamaní.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu