Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Znelka z jojkárskeho seriálu spustila vlnu kritiky: Diváci ich obvinili z kopírovania!

Za sklom
Za sklom (Zdroj: TV JOJ)

Televízia Joj spustila nový kriminálny seriál Za sklom a ešte pred odvysielaním prvej časti sa naň spustila paľba kritiky. Podľa pozorných divákov sa úvodná znelka až nápadne podobá seriál True Detective.

Keď televízia vopred zverejnila na Facebooku znelku knovému seriálu, fanúšikovia americkej kriminálky okamžite zareagovali. Podľa nich sa až nápadne podobá na tú zo seriálu True Detective: „Keby som nevidel úvodnú znelku k seriálu True Detective, tak si poviem wow.“ Mnohí fanúšikovia reagovali podobne: "To fakt sa musí komplet vykradnúť niečo, čo už vzniklo? Veď to je totálne vykradnuté True Detective."

Za titulnú skladbu ako aj názov seriálu je zodpovedná kapela Korben Dallas, ktorá sa podieľala aj na scénickej hudbe. Tvorcovia si vybrali skladbu zalbumu Banská Bystrica zroku 2014. Na kritiku nepriamo odpovedal aj textár abasgitarista kapely, keď na sociálnej sieti popísal, ako vznikala titulná skladba Za sklom: „Napísal som text o situácii v byte po party. Hlavná inšpirácia - príbeh, ktorý od strednej rozprával náš spolužiak Vlado, že im na nejakom žúre niekto naklepal popol do akvária...“

Seriál Za sklom mal premiéru vstredu 28. septembra aaj napriek kritike úvodnej znelky sidiváci po pozretí prvej časti novú jojkársku kriminálkuna sociálnej sietipochvaľovali.

Viac o téme: Za sklom
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu