Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Králi obrazovky s honorom Absolútny OTO: Tieto osobnosti vyhrali prestížnu anketu

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Merčiak, Vinczeová, Kramár či Studenková. Aj tieto osobnosti ovládli divácke hlasovanie v známej ankete. Pozrite sa, ktoré tváre získali ocenenie Absolútny OTO.

Osobnosť televíznej obrazovky, skráteneOTO, je divácka anketa obľúbenosti slovenských televíznych programov a ich tvorcov. Prvýkrát sa toto ocenenie udeľovalo už v roku 2001. Ľudia môžu hlasovať celkovo v 14kategóriách, najprestížnejším titulom však je tzv.Absolútny OTO – najväčší počet hlasov spomedzi všetkých víťazov. Toto sú jeho držitelia:

Prvá víťazka

Jarmila Lajčáková-Hargašovása zapísala do dejín slovenského šoubiznisu ako úplne prvá držiteľka tohto ocenenia. Bolo to v spomínanom roku 2001 a televízna moderátorkaa komentátorka športuzískala od divákov najviac hlasov aj o rok neskôr a triumf v ankete zopakovala.

Jarmila Lajčáková-Hargašová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Absolútna líderka

Momentálne najväčšia a najpopulárnejšia hviezda slovenského šoubiznisu. Adela získala od roku 2015 trikrát v rade cenu Absolútneho OTA, treba dodať, žeešte pod menom Banášová. Prišiel rok 2018 a ďalší triumf, avšak už ako pani Vinczeová.Premiérovo sa tešila z tejto ceny už v roku 2010. Okrem toho desaťkrát ovládla anketu o najlepšieho moderátora/ku, pričom prvý raz vyhrala už pred dvanástimi rokmi.

Adela Vinczeová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV Markíza)

Vášeň i veľký vekový rozdiel: Láska má mnoho podôb, súhlasíte?

Muž bez konkurencie

Obľúbený športový komentátor Marcel Merčiaknemá na Slovensku konkurenciu. Potvrdzuje to aj táto anketa.V rokoch 2013 a 2014 ho nepredbehlaani Adela. Ako moderátor a komentátor športu má v týchto kategóriách na konte 10 ocenení+ 2x bol absolútnou hviezdou večera. Slušná bilancia.

Marcel Merčiak
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Triumfy herečiek

Petra Polnišová - jedinečná herečka so špecifickým zmyslom pre humor ovládla divácke hlasovanie v rokoch 2012 a 2008. Veľkej pocty od slovenských priaznivcov sa dočkala aj filmová legenda Zdena Studenková. Tá ovládla anketu dvakrát po sebe (2004 a 2005).

Králi obrazovky s honorom
Zobraziť galériu (8)

Spevák sa tešil iba raz

V histórii boja o Absolútneho OTA oslavoval víťazstvo z radu spevákov ibaMário "Kuly" Kollár. Stalo sa tak v roku 2009 a líder kapely Desmodbol veľkým prekvapením večera.Predtým ani potom sa už žiadny spevák z tejto ceny neradoval.

Mário Kollár
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Druhá víťazka v poradí

Rok 2003 ovládla galavečer bývalá manželka speváka Richarda Müllera Soňa. Okrem toho má na konte ďalšie tri sošky, no z tej najcennejšej sa tešila iba raz, aj keď mala potenciál určite oslavovať viackrát. Z trónu zosadila Jarmilu Lajčákovú-Hargašovú.

Soňa Müllerová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Vinczeová, Koleník či V siedmom nebi: Toto sú víťazi ankety Telkáč roka 2017!

Zabávači z televízie

A ktorí to vlastne boli? Menovite Lukáš Latinák (2011), Peter Marcin (2007) a Maroš Kramár (2006).Prví dvaja sú známi divákom za svoj komediálny talent, Kramár je zas žijúcim maestrom medzi hercami. Dokáže zahrať všetko, od vážnych postáv až po tie, z ktorých sa nedá nesmiať. Vždy precízne výkony mu preto dopomohli aj k zisku sošky absolútneho OTA.

Králi obrazovky s honorom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Viac o téme: Marcel MerčiakPetra PolnišováZdena StudenkováSoňa MüllerováAdela VinczeováJarmila Lajčáková-Hargašová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu