Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tvorcovia obľúbeného britského seriálu: V najlepšom treba skončiť

Promo záber seriálu Panstvo Downton
Promo záber seriálu Panstvo Downton (Zdroj: ITV)

Celosvetovo obľúbený britský seriál Panstvo Downton po šiestej sérii skončí. Potvrdila to vo štvrtok produkčná spoločnosť Carnival Films aj televízie ITV, ktorá výpravný seriál v Británii vysiela. O konci Panstva Downton sa špekulovalo predovšetkým potom, čo odchod oznámila nedávno jedna z jeho najväčších hviezd, herečka Maggie Smithová.

"Chceme zavrieť dvere Downton Abbey vo chvíli, keď sa nám zdá, že prirodzene a správne prešpikujeme všetky príbehy, a vo chvíli, keď si ho fanúšikovia ešte toľko užívajú," povedal denníku Hollywood Reporter Gareth Neame, výkonný riaditeľ Carnival Films. Posledná séria, ktorá sa teraz natáča, bude podľa neho "plná zvratov a intríg".


Profesorka McGonagallová: Z oscarovej herečky šľachtičná


Podľa autorkyseriálu a scenáristky Juliany Fellowes ani sami tvorcovia na začiatku vysielania pred šiestimi rokmi nevedeli, ako seriál skončí. Prekvapil ichvraj aj úspech seriálu. "Mysleli sme si, že to bude výborný seriál pre nedeľný večer na ITV, ale netušili sme, že sa z neho stane globálny fenomén so stovkami miliónov divákov po celom svete," dodal k tomu riaditeľ televízie ITV Peter Fincham.

Panstvo Downton sa odohráva vo fiktívnom šľachtickom sídle a dej sa začína v roku 1912 správou o potopení Titanicu. Seriál, ocenený Emmy i Zlatým glóbusom, sleduje osudy jednotlivých členov šľachtickej rodiny Crawleyových aj jej služobníctva, okrem osobných drám tiež mapuje vplyv svetových historických udalostí na chod rodiny.

Viac o téme: Maggie SmithPanstvo Downton
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu