Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prekliate filmy zabíjali: Toto sú snímky, ktoré rozosievali nešťastie

Brandon Lee Zobraziť galériu (2)
Brandon Lee (Zdroj: tuxboard.com, SITA)

Krátko potom, čo pôvodný film Poltergeist vydesil divákov v kinách, začal rozsievať hrôzu medzi fanúšikmi, ktorí si všimli, že nezvyčajný počet členov filmového štábu zomrel za čudesných okolností.

Teraz do kín zamieril remake tohto klasického záberu - a tak sa dá čakať, že sa znovu začne hovoriť a špekulovať o "prekliatíPoltergeist". Spravodajský server News.com.au zostavil prehľad filmov, ktorýchpodľa fanúšikov prenasledovalo nešťastie najviac:

Poltergeist (1982)

Dominique Dunneová, dcéra stĺpčekára magazínu Vanity Fair a filmového producenta Dominicka Dunneta, v snímke o duchmi zamorenom dome hrala dospievajúcu dcéru rodiny. Neceléhopol roka po premiére filmu ju zaškrtil jej priateľ, ktorý si za to odsedel iba tri a pol roka.

Malé dievčatko, ktorésa preslávilp výkrikmi "Sú tu! Vrátili sa!", hrala Heather O'Rourkeová. Zomrela na vzácnu chorobu vo veku 12 rokov krátko po natočení Poltergeist III, ktorý bol do kín uvedený až po jej smrti. Will Sampson, ktorý v Poltergeist II hral šamana (a preslávil sa ako Náčelník v Prelete nad kukučím hniezdom) - zomrel vo veku 53 rokov na sklerodermiu. A Julian Beck, diabolský kazateľ z druhého filmu, podľahol v 60 rokoch rakovine žalúdka.


Mohlo by vás zaujať:Strach a hrôza z nemŕtvych: Tieto zombie filmy by ste nemali minúť


Vrana (1994)

Hneď prvý deň nakrúcania utrpel ťažké popáleniny od kábla elektrického vedenia člen štábu, ďalší si prebodol ruku skrutkovačom a scénu zničila búrka. To najhoršie však malo ešte len prísť.

Brandon Lee
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: tuxboard.com, SITA)

Hviezda filmu Brandon Lee, syn majstra bojových umení Brucea Leeho, zomrel po tom, čo ho zasiahla ostrá guľka, ktorá sa nevysvetliteľnou náhodou dostala do zbrane používanej ako rekvizita. Mal len 28 rokov.


Mohlo by vás zaujať:Tragédia, ktorá všetko zmenila: Brandon Lee by oslavoval päťdesiatku


Superman (1978)

Christopher Reeve ochrnul po páde z koňa v roku 1995 a zomrel o deväť rokov neskôr vo veku 52 rokov. Jeho Lois Laneová - Margot Kidderová - trpela bipolárnou poruchou osobnosti a v roku 1996 na niekoľko dní zmizla bez stopy.

Ak zabrúsime hlbšie do minulosti, tak televíznySuperman z 50. rokov George Reeves zomrel v roku 1959 na strelnú ranu do hlavy. Polícia to uzavrela ako samovraždu, ale mnohí to spochybňovali. Na zbrani sa vraj nenašli žiadne odtlačky a šuškalo sa, že mal Reeves milostný pomer s manželkou vysoko postaveného muža Hollywoodu.


Mohlo by vás zaujať:Zachraňujú svet a vládnu rebríčkom: Top filmy o superhrdinoch


Kolujú tiež špekulácie o tom, čo mohlo "kliatbu Supermana" spôsobiť. Tvorcovia tejto komiksovej postavy Jerry Siegel a Joe Shuster predali práva na jeho nakrútenie v roku 1938 za 130 dolárov - bez akéhokoľvek podielu na miliardách, ktoré mal v budúcnosti Superman vyniesť.

The Conqueror (1956)

Epos o Džingischánovi sa točil v Utahu, čo by človek kameňom dohodil od americkej vojenskej základne, kde sa testovalo 11 jadrových bômb. Ako hlavnáhviezda v snímke žiarili John Wayne, Susan Haywardováa Agnes Mooreheadová - všetci zomreli na rakovinu, rovnako ako režisér Dick Powell.

The Conqueror (1956)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: dukewayne.com)

Štúdia vypracovaná na konci 80. rokov zistila, že rakovinou ochorelo 91 hercov a členov filmovéhoštábu z celkom 220; 46 na ňu zomrelo. Okrem toho počas natáčania zaúradovali náhlepovodne a splašil sa panter, ktorý takmer pohrýzol Haywardovú.


Mohlo by vás zaujať:Krvavá daň za nakrúcanie: Desať najtragickejších nehôd v dejinách filmu


Viac o téme: Poltergeist
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu