Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

X-Men: Apocalypse bude plný prekvapení: Magneto a Storm v nových úlohách!

Storm, Apocalypse a Psylocke vo filme X-Men: Apocalypse Zobraziť galériu (5)
Storm, Apocalypse a Psylocke vo filme X-Men: Apocalypse (Zdroj: Entertainment Weekly)

Do premiéry dlho očakávaného X-Men: Apocalypse nám zostáva ešte približne desať mesiacov, no na verejnosť postupne presakujú informácie o tom, čo vlastne na divákov čaká a koho uvidia. A prvotné informácie naznačujú, že nový film bude rozhodne stáť za to!

Kto by tomu veril, že uplynulo už pätnásť rokov od chvíle, čo filmový svet uvidel po prvýkrát Wolverina, bezpochyby jedného z najvýraznejších z partičky známej ako X-Meni. Bryan Singer, ktorého väčšina fanúšikov pozná práve vďaka týmto príbehom superhrdinov (režíroval X-Men, X-Men 2 i zatiaľ posledný film X-Men: Budúca minulosť) v posledných mesiacoch intenzívne pracuje na atraktívnom pokračovaní pod názvom X-Men: Apocalypse, v ktorom budú hrdinovia čeliť najväčšej hrozbe a azda aj jednému z najväčších nepriateľov vo svojej histórii, mutantovimenom Apocalypse.

„Obyčajní“ fanúšikovia ajznalcicelého X-Men univerza si už mesiace lámu hlavu nad tým, koho vlastne uvidíme bojovať či už bok po boku alebo proti sebe v najnovšom filme. Postava Apocalypsa a príbeh okolo neho sa dá totiž spracovať skoro na sto spôsobov, keďže ako aj záver predchádzajúceho filmu správne ukázal, Apocalypse je vekom starý niekoľko tisíc rokov. A počas nich sa dostal do konfliktu(a to nielen)s X-Menmi hneď niekoľkokrát, no tí ho vždy dokázali zastaviť. Nikdy to však nebolo jednoduché, keďže Apocalypse patrí medzi najsilnejších mutantov vôbec.

Z informácii, ktoré nedávno zverejnil portál Entertainment Weekly, sme sa dozvedeli, že dej nadchádzajúceho filmu sa bude odohrávať desať rokov po udalostiach z X-Men: Budúca minulosť. Magneto, ktorého stvárni opätovne všestranný Michael Fassbender, bude žiť v Poľsku a dokonca sa aj zamiluje (nie však do Mystique/Raven). Avšak do tohosa zapletie Apocalypse, ktorý Magneta angažuje do svojich služieb. Áno, znamená to, že Magneto sa stane členom tzv. Four Horsemen (Štyria jazdci), niečoho ako je elitná armáda mutantov, ktorí budú bojovať po boku Apocalypsa. Teda, Magneto bude zápornou postavou.

Mohlo by vás zaujať: Majte sa nad nimi na pozore: Týchto desať superhrdiniek by vám určite nakopalo zadok

Magneto v X-Men: Apocalypse
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Entertainment Weekly)

Tým sa dostávame aj k prvým potvrdeným mutantom, ktorýchv budúcoročnom filme uvidíme. Spoločne s Magnetom budú Štyroch jazdcov predstavovať aj Storm, Psylocke a Angel. S trojicou týchto mutantov sme sa stretli už aj v predchádzajúcich filmoch. Akokoľvek sa voľba Storm ako defacto zápornej hrdinky zdá byť prekvapujúca, nie každému sa tak môže javiť. V časoch, kedy sa ešte Storm nepoznala s Charlesom Xavierom („Profesor X“), pracovala v službách mocného mutanta menom Shadow Lord, ktorý rozhodne nepatril medzi žiadnych dobrákov. Xavier ho však napokon porazil.Storm teda nie vždy bola kladnou hrdinkou.

Pre fanúšikov X-Menov bude zaujímavá postava Angela. Pamätať si ho môžeme z tretieho dielu X-Menov, z Posledného vzdoru, kde bojoval po boku mutantov združených okolo Xaviera. Skutočnú moc však Angel získal až v spojení s Apocalypsom, ktorý ho vylepšil a vytvoril z neho nového mutanta, ktorý vstúpil do x-menovskej histórie ako Archangel. Svojho času bol práve Archangel tým najmocnejším zo všetkých mutantov, keď striedavo bojoval s Apocalypsom a aj proti nemu. Či k podobnému obratu dôjde aj v tomto filme zatiaľ nevedno.

Angel vo filme X-Men:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: www.screenrant.com)

Voľba Psylocke(vpravo na fotografii)ako ďalšieho člena Štyroch jazdcov je logická. Psylocke, skutočným menom Betsy, bola a možno i jepriateľkou Angela (Warren) a spája ich romanticky búrlivá, no i nenaplnená láska, čo sa pravdepodobne stane aj jedným z motívov filmu. Psylocke totiž natoľko milovala Angela, že mu nedokázala zabrániť v tom, aby ju premenil na Štvrtého jazdca, keďže jediným spôsobom, ako by tomu mohla zabrániť, by bolo zabiť Angela. Zasiahla však vyššia sila v podobe Jean Greyovej, ktorá Psylocke transformovala späť na „obyčajného“ mutanta a pri druhej príležitosti už Warrena dokázala zabiť.

Prečítajte si tiež: Urobili z nich monštrá: Takto by ste slávnych hercov nespoznali

Storm, Apocalypse a Psylocke
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Entertainment Weekly)

Dobrou správou je to, že vo filme uvidíme aj Wolverina. „Rosomákova“ účasť bola dlho neistá, no momentálne je už skoro isté, že Hugha Jackmana si fanúšikovia užijú. Bohužiaľ to vyzerá iba na možno menšie (jedna či pár viet), možno väčšie cameo (bojová scéna) alebo aj nejakú scénu s milovanou Jean Greyovou.Wolverine predstavuje v kontexte Apocalypsa zaujímavú postavu, keďže svojho času i on bol jedným zo Štyroch jazdcov (bol tzv. Smrťou, ktorú teraz zastupuje Angel), no neskôr sa mu podarilo zbaviť sa vplyvu Apocalypsa a pridal sa na stranu tých, ktorí proti nemu bojovali, teda k X-Menom.

Nová Jean Greyová v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Entertainment Weekly)

Vo filme uvidíme aj starých známych mutantov ako Beast, Jubilee, Cyclops, Gambit (pravdepodobne len ako cameo) i Jean Greyovú. Z tých menej známych sa môžeme tešiť na Quicksilvera (objavil sa už v X-Men: Budúca minulosť), ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou bude bojovať po boku X-Menov proti Apocalypsovi. Tešiť sa môžeme i na Nightcrawlera (Kurt Wagner, objavil sa v X-Men 2 a mal sa pôvodne aj v X-Men: Budúca minulosť), ktorý sa spriatelí s Mystique. Možno sa pri tej príležitosti dočkáme aj menšej rodinnej drámy, keďže Nightcrawler je v skutočnosti Mystiquin syn.

Prečítajte si aj toto: Najlepší filmoví záporáci: Týchto je na druhej strane škoda!

Nightcrawler v X-Men: Apocalypse
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Entertainment Weekly)

Počet mutantov, ktorí sa vo filme predstavia, už prekročil tucet a bude s určitosťou ešte narastať. V súvislosti s dejovo a motívami rozsiahlym príbehom o súboji X-Menov a mutanta známeho ako Apocalypse sa totiž nedá vylúčiť ani účasť hrdinovako Sabretooth, Vanisher, Cable, Destiny, Deathlok či Bishop. Nechajme sa teda prekvapiť, ako to celé napokon skončí. Pre mnohých fanúšikov mutantskej ságy bude tento film rozhodne jedným z tých vôbec najočakávanejších snímkov v budúcom roku. A to sa ešte môžu tešiť na samostatné filmy o Gambitovi a Deadpoolovi.

Viac o téme: X-MenWolverineGambitNightcrawlerJean GreyováStormPsylockeApocalypseBeastMystiqueAngelX-Meni
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu