Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sú sarkastickí, a preto ich milujeme: Tieto filmové postavy iróniou nešetria

Dva a pol chlapa Zobraziť galériu (5)
Dva a pol chlapa (Zdroj: wallpaperscraft.com)

Niektoré filmové postavy sú romantické, niektoré vtipné, iné zasa akčné, no existuje skupina postáv, ktoré máme najradšej pre ich nekompromisný sarkazmus, ktorým dokážu odbiť aj toho najnezlomnejšieho „súpera“. Pohotovými odpoveďami, ktoré vytiahnu zásadne v tej najvhodnejšej chvíli nás bavia najviac, a tak si ich zapamätáme skôr, než ktoréhokoľvek fešáka, ktorý romantickými rečami lámal svoju vyvolenú.

Dr. Hannibal Lecter, Mlčanie jahniat

Kombinácia inteligencie bývalého vynikajúceho psychiatra Hannibala Lectera sjeho chladnokrvnosťou, podrezaným jazykom aležérnym britským humorom vyniesla postave sériového vraha so sklonmi ku kanibalizmu miesto vrebríčku najsarkastickejších filmových postáv vôbec. „Prial by som si, aby sme sa mohli rozprávať dlhšie, ale na večeru očakávam starého priateľa.“ – to je len jedna zmnohých viet, ktoré dokazujú Hannibalovu záľubu v ironických výrokoch.

Hannibal Lecter
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube.com)

Joker, séria Batman

Extravagancia záporáka z filmovej série o Batmanovi sa prejavuje nielen prostredníctvom monológov či dialógov, ale i navonok. V Gothame ide jednoznačne o najsarkastickejšieho muža, ktorého ironické poznámky sú miernejšie vďaka humorne ladeným replikám, a tak sa spočiatku v podstate ani neviete rozhodnúť, či máte radšej postavu Batmana, alebo práve Jokera. Sympatické na postave tohto zloducha je aj to, že sarkazmus je často ochotný namieriť aj proti sebe.

Joker
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: batman.wikia.com)

Anthony DiNozzo, NCIS

Postava zvláštneho agenta Tonyho DiNozza je v istom zmysle skôr tragická než sarkastická. Obeťami jeho ironických komentárov sa zväčša stávajú služobne mladší kolegovia, no dominanciu stráca v momente, kedy dostane zvyčajné „zaucho“ od svojho šéfa. Na oddelení Námorného vyšetrovacieho úradu mu slušne konkurujú aj ostatní kolegovia, v každom prípade, pokiaľ ide o sarkazmus, ide zrejme o najaktívnejšiu postavu seriálu.

Anthony DiNozzo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ncisla.wikia.com)

Sheldon Cooper, Teória Veľkého tresku

Pragmatik Sheldon z Teórie Veľkého tresku inteligenciou doslova prekypuje a pre ľudí, ktorí mu v tomto smere nestíhajú, nemá žiadne pochopenie. Čo iné mu teda zostáva ako reakcie s ironickým podtónom?! Svoju dominanciu na poli vedomostí si často dokazuje aj v kontakte s ostatnými kamarátmi, čo ho dostáva do pozície obete ich častých vtipov.

Jim Parsons ako Sheldon
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: CBS)

Charlie Harper, Dva apol chlapa

Dostávame sa k majstrom sarkazmu. Charie Harper, nezodpovedný príležitostný skladateľ reklamných džinglov, ktorého najväčšou záľubou sú alkohol a sexy ženy a najväčším nešťastím skrachovaný príživnícky brat, má svoje pohotové reakcie na jazyku ešte skôr, ako mu ktorýkoľvek kolega stihne „nahrať na smeč“. Ak by bol superhrdinom, jeho silou by bola zrejme schopnosť odbiť brata sarkastickou poznámkou v akomkoľvek stave.

Dr. Gregory House, House

Víťazom kategórie najsarkastickejšia filmová postava je tesne pred Charliem Harperom doktor Gregory House. Inú ako sarkastickú odpoveď počuť z jeho úst len veľmi zriedka a to aj napriek tomu, že sa vo svojej profesii často stretáva s prípadmi, ktoré si doslova vyžadujú prejaviť trochu súcitu. Aj napriek tomu mu však jeho necitlivý, sarkastický a často až arogantný postoj prináša úspech nielen v seriáli, ale aj u fanúšikov tohto seriálu.

Viac o téme: BatmanDva a pol chlapaSheldon CooperMlčanie jahniatAnthony DiNozzoJokerDr. Hannibal LecterNCISTeória Veľkého treskuCharlie HarperDr. Gregory HouseHouse
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu