Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Bez parťáka ani na krok: Tieto dvojice ste si určite zamilovali

Pierre Brice (vľavo) a Lex Barker vo filme Vinnetou II. - Červený gentleman Zobraziť galériu (6)
Pierre Brice (vľavo) a Lex Barker vo filme Vinnetou II. - Červený gentleman (Zdroj: telkac.sk)

Niekedy jednoducho jeden hrdina nestačí. Vtedy nastupuje do hlavnej úlohy dvojica, parťáci na život a na smrť. Navzájom si zo seba uťahujú, no vedia, že sa vždy môžu na toho druhého spoľahnúť. Jedného bez druhého si nevieme predstaviť a keď ich niekto skúsi rozdeliť, buď si nájdu cestu späť, alebo nastane apokalypsa. Tak čo, ktorá filmová dvojica je vám najsympatickejšia?

Tom aJerry

Tom & Jerry
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: psychology.com)

Hra na mačku amyš vprípade tejto dvojice naberá úplne iný význam. Nikdy nekončiace naháňačky, zlomyseľné pasce a, samozrejme, bolestivé pády. To sú Tom aJerry ako ich poznáme. Aj keď sa však zdá, že zmyslom ich života je škodiť si navzájom, vmomente, ako sa objaví niekto tretí, ich schopnosť spojiť sa proti spoločnému nepriateľovi je neuveriteľná.


Humor, napätie aj dráma: Toto sú najlepšie francúzske filmy


Asterix aObelix

Asterix a Obelix v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet, telkáč)

Galskí parťáci si spoločne už čo-to preskákali. Spravidelnosťou si medzi sebou pohadzujú Rimanov, vo voľnom čase jedia diviaky alebo sa vydávajú na misie, ktoré by iní na ich mieste určite nezvládli. Jeden je veľký atučný, druhý malý achudý. Jedného bystrý um prevyšuje kde koho adruhého mocné ruky unesú akýkoľvek menhir. Keď sa spoja sú neprekonateľní anavyše v mnohých prípadoch aj vtipní. Dokázali by ste si vôbec predstaviť, že by mali vystupovať v osobitných filmoch?

Sherlock Holmes a doktor Watson

Sherlock Holmes
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Warner Bros)

Klasická aj keď nie tak úplne bažná dvojica. Aj keď je dr. Watson vknižnej verzii len Sherlockovou súčasťou, na filmovom plátne sa predstavili ako dve samostatné postavy. Watson sa stáva viac ako vedľajšou postavou, veď kto iný by mohol Sherlockovi kontrovať? Psychopatický detektív aotrávený doktor tak spoločne hádžu hlášky všade navôkol ato, že sú parťáci, je vidno na prvý pohľad.


Sú sarkastickí, a preto ich milujeme: Tieto filmové postavy iróniou nešetria


Vinnetou a Old Shatterhand

Pierre Brice (vľavo) a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: telkac.sk)

Pokrvní bratia jednoznačne patria medzi nezabudnuteľné dvojice filmového plátna. Počiatočná snaha omier avzájomná úcta prerástli až do bratského priateľstva, kedy jeden za druhého neváhali položiť aj život. Práve vďaka nezištnému vzťahu aich zmyslu pre spravodlivosť sa stali obľúbenými hrdinami takmer každého diváka bez ohľadu na vek. Tak trochu idealistické puto si navzájom potvrdili aj krvou.


Šok pre fanúšikov legendy: Zomrel obľúbený náčelník Apačov


Dempsey aMakepeaceová

Dempsey a Makepeacová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Britský kriminálny seriál priniesol dvojicu vyšetrovateľov – správneho drsňáka vtipného policajta asexi nebezpečnú blond policajtku. Každý znich mal svojský aúplne odlišný spôsob pátrania po zločincoch. Spoločne však vytvorili geniálny tím, a to nielen vrámci obľúbeného seriálu, ale aj vsúkromnom živote.

Starsky aHutch

Starsky a Hutch
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Warner Bros)

Opäť ďalší detektívi. Tento raz však nielen vseriáli, ale sa dočkali aj filmového spracovania, kde si zahrali Bena Stiller a Owena Wilson. Skúste spojiť premotivovaného workoholika stotálnym flegmatikom, ktorého kolegove nadšenie zpráce len otravuje. Až vtedy dostanete do komédie to pravé korenie aozábavu je dostatočne postarané, keď sú títo dvaja nútení na prípadoch spolupracovať.

Viac o téme: Tom a JerryDempsey a MakepeacováAsterix Obelix
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu