Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Herci, ktorí hviezdia nielen na plátne: Roztočia to aj s mikrofónom

(Zdroj: SITA)

Sú slávni, sú talentovaní, sú charizmatickí... Muži, ktorých stretávame na filmových plátnach. Muži, ktorí vám vyrazia dych nielen svojím hereckým talentom, ale aj spevom. Mnohých z vás možno prekvapí, že hranie a šarm nie sú ich jedinou prednosťou.

Bruce Willis

Bruce Willis je známy predovšetkým z trhákov akými sú Šiesty zmysel, Smrtonosná pasca, či Armageddon. Málokto by povedal, že tento charizmatický fešák vie spievať. V osemdesiatych rokoch sa Willis preslávil nielen svojím hereckým talentom, ale bodoval aj v hudobných rebríčkoch. S coverom piesne Under The Boardwalk dosiahol v anglickom rebríčku 2. miesto a jeho verzia soulovej klasiky Respect Yourself sa umiestnila na 5. mieste v top päťke hitov v celých Spojených štátoch. Vydal dva albumy, ktoré zožali úspech, no jeho láska k herectvu bola silnejšia, a tak zavesil hudobnú kariéru na klinec. Po rokoch sa však k spevu opäť vrátil, vydal album Classic Bruce Willis: The Universal Master Collection, a príležitostne si ho môžete vychutnať nielen na filmovom plátne, ale aj na pódiu.

Samuel L. Jackson     

Tento skvelý herec si zahral v mnohých filmoch ako Smrtonosná pasca 3, Jackie Brownová, Pulp Ficiton či Divoký Django. Samuel L. Jackson má však aj iné prednosti. Spevu sa síce nikdy profesionálne nevenoval, no jeho talent nemožno spochybniť. Vypočuť sme si ho mohli najmä vo filme V reťaziach, kde hral bluesového neprofesionálneho speváka, ktorý pomáhal mladému dievčaťu dostať sa z nezvládnuteľnej vášne, či V rytme soulu. Spevácky talent ukázal aj vo svojom videu na facebooku, v ktorom reagoval na trend tzv. Ice Bucket Challenge. (Musíme uznať, že sa to počúva naozaj dobre.)

Joseph Gordon-Lewitt

Mnohí si naňho spomeniete nielen ako na detskú hviezdu, ale aj ako na talentovaného herca, ktorí zahviezdil v snímkach ako 500 dní so Summer, 10 vecí ktoré na tebe nenávidím či Návrat Temného rytiera. Joseph však neostal len pri herectve. Málokto ho pozná aj ako kvalitného speváka, ktorí sa preslávil najmä vďaka coverom známych piesní. Zaspieval si aj so svojou kamarátkou Zooey Deschanel, s ktorou si zahral v dvoch filmoch a s ktorou sa pozná už 12 rokov. Založili si aj spoločný web. To však Jospehovi nestačilo a okrem občasných koncertov si založil vlastnú spoločnosť HitRECord, ktorá funguje na báze dobrovoľnej spolupráce s rôznymi umelcami, vo väčšine prípadov sú to amatéri. Na webe HitRECord zverejňuje rôzne dokumenty, fotky a piesne neznámych umelcov, ale aj mnoho coverov, ktoré prespieval.

Robert Downey Jr.

Iron Man to nemal v živote ľahké. Trvalo mu dlho, kým sa zo svojich závislostí vykopal. No dokázal to a dnes žne úspech, po akom sníva nejeden herec. Počas jeho búrlivej hereckej kariéry sa však istý čas venoval a dodnes občas venuje spevu. Robert Downey Jr. naspieval piesne k mnohým soundtrackom filmov ako Chaplin, Kiss Kissbangbang či Spievajúci detektív. V roku 2004 dokonca vydal vlastné CD pod názvom The Futurist. Downeyho komerčne najúspešnejšia nahrávka bol remake vianočnej piesne Joni Mitchellovej  "River" z roku 1973, ktorá sa objavila aj na albume k seriálu Ally McBeal v roku 2000. Svoj talent ukázal, keď si na oslave 60. narodenín speváka Stinga zaspieval spoločne so spevákom pieseň "Driven to Tears".

Hugh Laurie

Dr. House bol najznámejšou postavou Hugha Laurieho, ktorý svojím cynizmom zabával divákov osem sérií. Málokto však vie, že tento herec nedávno absolvoval turné so svojou kapelou, počas ktorého zavítal aj do Bratislavy a Brna. Hugh sa začal učiť na klavíri ako šesťročný a odvtedy ho môžeme považovať za multiinštrumentalistu. Hrá totiž na niekoľko hudobných nástrojov, na klavír, gitaru, harmoniku, bicie a saxofón. Okrem toho, samozrejme, aj spieva. So svojím spevom sa objavil aj v dvoch britských komediálnych seriáloch po boku herca Stephena Frya. Na klavír sme ho mohli vidieť hrať aj v niekoľkých epizódach populárneho seriálu Dr. House. V roku 2011 vydal bluesový album Let Them Talk, na ktorom spolupracoval s mnohými spevákmi ako Tom Jones, Dr. John či Irma Thomas. V roku 2013 vydal ďalší album (Didn't It Rain) a prezentoval spoločne so svojou kapelou na lodi Queen Mary.

Jim Sturgess

Mladý a talentovaný Jim začal s muzikou ako pätnásťročný. Napísal piesne pre niekoľko filmov, v ktorých sám hral, napríklad dve piesne pre snímku Imigranti. Jima ste mohli vidieť v mnohých filmoch, napríklad Útek zo Sibíri, Štvanec IRA, 21 či Jeden deň, kde si zahral hlavnú úlohu po boku herečky Anne Hathaway. Jeho spev bol najvýraznejší v muzikáli Naprieč vesmírom, v ktorom sa spája jedinečný príbeh s 33 piesňami od svetoznámej kapely The Beatles.

Kevin Spacey

Je nepopierateľné, že tento herec patrí medzi velikánov, ktorého filmy mali kiná tú česť premietať. Objavil sa v mnohých filmových klasikách, ako Svet podľa Prota, Americká krása, Sedem či Život Davida Galea. V roku 1997 vydal singel "That Old Black Magic". Spevu sa profesionálne nevenoval, no za film Za morom, v ktorom stvárnil speváka Bobby Darina, bol nominovaný na cenu Grammy Award za najlepší soundtrack. Život Bobbyho Darina si uctil nielen herecky, ale aj svojím znamenitým spevom.

Ryan Gosling

Ryan Gosling je miláčikom ženského publika, jeho pohľad roztápa nejedno ženské srdce. Málokto však vie, že v roku 2007 vydal sólovú nahrávku „Put Me in the Car“ a v tom istom roku si spoločne s priateľom Zachom Shieldsom založil indie rockovú kapelu Dead Man’s Bones. So Zachom sa prvýkrát stretli v roku 2005, kedy Ryan chodil s Rachel McAdamsovou a Zach s jej sestrou Kathleen. Neskôr objavili spoločnú vášeň k duchom a rozhodli sa písať zaľúbené príbehy o duchoch a príšerách. Svoj debutový album, ktorého názov bol totožný s názvom kapely, vydali v roku 2009 a sami sa naučili hrať na mnohých hudobných nástrojoch. Gosling mal na nahrávke na starosti spev, gitaru, klavír a čelo. Bohužiaľ, kritici z nich neboli nadšení a označili ho za gýčový a nevhodný. To však priateľské duo neodradilo a Gosling oznámil nahrávanie ďalšieho albumu.

Viac o téme: Samuel L. JacksonRobert Downey Jr.Bruce WillisRyan GoslingJim Sturgess
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu