Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pes v hlavnej úlohe: Týchto štvornohých chlpáčov vo filme zbožňujeme

Marley, Marley a ja Zobraziť galériu (7)
Marley, Marley a ja (Zdroj: 20th Century Fox, )

Nielen ľudské herecké hviezdy sú celosvetovo známe, ale aj ich štvornohí kolegovia sa tešia obrovským úspechom. Mnohé psy sa objavili vo viacerých filmoch ako niektoré zvučné herecké mená a pár z nich má aj svoju vlastnú hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Vďaka ich obľúbenosti často zvyšujú aj sledovanosť a celkovú úspešnosť daného filmu. Veď kto by ich už len nemal rád... Ktorí sú tí vaši obľúbení filmoví chlpáči?

Beethoven

Beethoven
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Huňatý bernardín sa rýchlo stal miláčikom viacerých generácií divákov. Určite si pamätáte, ako sa zroztomilého šteniatka stal obrovský pes – veľký neporiadnik, no vynikajúci priateľ. Akoľko chaosu vdome Newtonových narobil. Nevraviac odruhej časti, kedy si okrem psej slečny Missy dotiahne do domácnosti aj kopu šteniatok. Skutočné meno tohto psieho herca Chris aobjavil sa aj vseriáli Krok za krokom.


Zvieracie herecké esá na pľaci: Keď vo filmoch hviezdia zvierací miláčikovia


Marley

Marley, Marley a ja
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: 20th Century Fox, )

Roztomilý psík vo filme Marley aja ukázal, že psy nezaujíma bohatstvo, značkové veci, šikovnosť či nemotornosť. Stačí im len špinavá hračka aláska od majiteľa. Vo filme vystrájal množstvo pestiev azískal pomenovanie najhorší pes na svete či nevypočítateľný uragán. Novomanželom tak Marley ukáže, že život nie sú len starosti, ale aj zábava. Aporiadna. Náš hrdinu vo filme stvárnilo 18 rozdielnych psov avšetky boli neskutočne roztomilé.

Lassie

Lassie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Samuel Goldwyn Films)

Ďalším znezabudnuteľných psích hrdinov je kólia Lassie, ktorá pomôže rodinke Turnerovcov anajmä ich synovi – teenagerovi Mattovi. Ten sa cíti vnovom prostredí osamelo apráve vzťah kLassieho ho posúva vpred. Lassie sa za tie roky stala jedným zo svetovo obľúbených psov avroku 1960 jej udelili hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.


NAJ filmové prešľapy: Tieto chyby ste si zaručene (ne)všimli!


Rex

Komisár Rex
Zobraziť galériu (7)

Pomohol vyriešiť veľké množstvo policajných prípadov, dolapiť stovky zločincov azjesť nespočetne veľa kolegových obedov. Komisár Rex je zaslúžene jedným znajznámejších televíznych psov, no vybrať toho pravého nebolo jednoduché. Konkurzom prešlo až viac než 40 nemeckých ovčiakov aúplne prvý Rexom sa stal Santo von Ziegelmayer, pre ktorému vraj scenáristi domysleli vznešenejšie meno Reginald. Navyše na toto meno reagoval viac ako na meno Rex. Počas všetkých seriálových rokov si však jeho rolu zahralo viacero psov.

Bolt

Bolt
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Walt Disney)

Čo by to bol za zoznam obľúbených filmových štvornohých miláčikov, keby sme zabudli na superpsa, ktorý sa vďaka ilúzii osvojich superchopnostiach vydáva na napínavé dobrodružstvo. Keby Bolt nebol animovaný, ale skutočný, išlo by obieleho amerického ovčiaka.


Filmové klasiky, ktoré zasiahli naše životy: Ak ste ich nevideli, robíte chybu


Falco

Falco, Nekonečný príbeh
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros)

Najlepší kamarát Falco, na ktorom sa dá lietať donekonečna aešte ďalej, bol snom azda každého, kto si Nekonečný príbeh vdetstve pozrel. Obrovský hovoriaci alietajúci pes je tou postavou, ktorú si každý zfilmu pamätá ačasto oveľa viac ako tie dôležitejšie. Drakopes Falco sa vanglickej verzii volá Falcor avtej pôvodnej knižnej Fuchur.

Rin Tin Tin

Rin Tin Tin
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros)

Vo svojom čase bol Rin Tin Tin obrovskou hviezdou apráve podľa jeho príbehu bol natočený aj film. Podľa legendy ho našiel koncom prvej svetovej vojny vojak aodviezol do USA, kde vyhral súťaž vskoku. Vďaka záberu zo súťaže sa dostal knatáčaniu azahral si v27 filmoch. Ako odmena mu bola udelená hviezda na Hollywoodskom chodníku slávy. Nuž, majú sa čo od neho aj ľudia učiť.

Viac o téme: Nekonečný príbehMarley a jaBoltKomisár Rex
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu