Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hugh Grant odmietal tancovať v Láske nebeskej. Dôvod vás možno prekvapí

Hugh Grant v Láske nebeskej Zobraziť galériu (3)
Hugh Grant v Láske nebeskej

Je to bez všetkých pochybností jedna z najznámejších scén z Lásky nebeskej. Hugh Grant, ktorý tu stvárňuje ministerského predsedu, tu tancuje pri skladbe Jump od dievčenskej skupiny Girls Aloud. To, čo možno neviete je to, že sa scéna takmer nenatočila.

Ktorá scéna sa vám vybaví, keď sa povie Láska nebeská? Je to tá, v ktorej Mark (Andrew Lincoln) vyznáva lásku Juliet (Keira Knightleyová) alebo tá, v ktorej Rufus (Rowan Atkinson) balí darček alebo azda tá, v ktorej Jamie (Colin Firth) žiada o ruku Portugalku? Asi sa zhodneme na tom, že film Richarda Curtisa je plný viacerých nezabudnuteľných scén, ktoré vedia vyčariť úsmev a vtisnúť do očí slzy dojatia.

Dozaista úsmevne pôsobí aj scéna, v ktorej ministerský predseda Veľkej Británie stvárnený Hughom Grantom tancuje pri skladbe „Jump (for my love)“ od dievčenskej hudobnej skupiny Girls Aloud. Tá prespievala tento v notoricky známy song na výslovnú žiadosť režiséra Richarda Curtisa, ktorému sa nepozdávalažiadna zo starších verzii. Keď sa to všetko podarilo, nadišla oveľa náročnejšia úloha. Presvedčiť Hugha Granta.

„Bol kvôli tomu veľmi nevrlý. Tak veľmi si želal nebyť len imitáciou, chcel, aby ostatní mali pocit, že by mohol byť skutočne premiérom,“ povedal v neskoršom rozhovore Curtis. Problém spočíval predovšetkým v tom, že Hughovi Grantovi sa nechcelo tancovať. Cítil, že takto by sa žiadny ministerský predseda nikdy nesprával. Nikdy by netancoval vo svojom úrade za zvukov podobnej „odrhovačky“.

Prečítajte si tiež: Láska všade navôkol: Top scény pre fanúšikov romantiky

Nakrúcanie tanečnej scény sa neustále posúvalo a odkladalo. Grantovi sa nepáčila skladba a už vonkoncom anito, že by mal tancovať. Až v posledný deň nakrúcania sa scéna konečne podarila nakrútiť. Síce nie na prvý pokus, ale predsa. Prvé nevyšli, keďže Grant do toho nedával veľa zo srdca a scéne chýbal šarm. Napokon však všetko vyšlo ešte oveľa lepšie, než aj Richard Curtis dúfal – Hugh nielenže tancoval, ale do toho ešte aj spieval.

Práve postava ministerského predsedu, ktorý okrem riadenia krajiny musí riešiť milostné problémy bola jednou z najťažších, s ktorými sa Richard Curtis ako scenáristamusel popasovať. Bola to však zároveň aj jeho najobľúbenejšia postava, keďže pôvodne chcelnapísať film výhradne o ňom a až neskôr sa pod vplyvom Quentina Tarantina, Roberta Altmana či Woodyho Allena rozhodol napísať univerzálny film o láske.

Jeho predstava postavy ministerského predsedu však narazila na predstavy samotného Granta, ktorý chcel, aby v ňom diváci videli skutočne toho, koho stvárňoval. Nemal problém s replikami, nemal problém s vykreslením svojej postavy ako vtipného a šarmantného pohoďáka, len ... nechcel tancovať. Napokon sa však zachoval ako profesionál a scénu v posledný deň nakrúcania skutočne urobil.

Na film ako taký však Hugh Grant nespomína až tak rád. Doposiaľ ho údajne ani raz nevidel. Prekvapenie to však nie je. Ako sám raz povedal, nenávidí každý film, v ktorom sa kedy objavil. A ešte viac asi ten, v ktorom musel tancovať.

Čítajte viac: Filmy plné vianočného ducha: Tieto vám spravia šťastné a veselé

Viac o téme: Láska nebeskáHugh GrantColin FirthAndrew LincolnRichard CurtisKeira Knightleyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu