Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najznámejší duchovia z komédií i romantiky: Týchto sa veru báť nemusíte

Patrick Swayze vo filme Duch Zobraziť galériu (10)
Patrick Swayze vo filme Duch (Zdroj: internet, fanpop)

Strašní, zlí, protivní, ale aj roztomilí či láskaví. Výber filmových duchov je naozaj široký. Nemusia byť len v hororoch, ale oplývajú nimi aj romantické komédie či fantasy filmy. Je ich veľa, týchto však poznajú určite všetci.

Sam (Duch)

Patrick Swayze, Duch
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Paramount )

Nezabudnuteľný duch, ktorého stvárnil úžasný Patrick Swayze, má čosi do seba ajeho príbeh núti nejedného tvrďasa vyroniť aspoň malú slzu. Keďže láska Sama aMolly nemôže skončiť len tak, po tom, ako Sama zavraždia, rozhodne sa sprevádzať Molly ako duch. Nie ten strašidelný, ale taký ten dobrý avkaždej chvíli nápomocný. Vtomto prípade láska až za hrob je jednoducho realitou. Mimochodom, viete si predstaviť vúlohe ducha Brucea Willisa? Rolu však odmietol, ale po premiére sa trieskal ohlavu anazval sa hlupákom.


Láska všade navôkol: Top scény pre fanúšikov romantiky


Casper (Casper)

Casper
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Knajznámejším filmovým duchom jednoznačne patrí aj roztomilý amierumilovný ikeď šibalský Casper. Poznajú ho najmä deti, no ani pre staršie ročníky nie je úplne neznámy. Nejde totiž len ofilmové dobrodružstvá, ale aj krátke seriálové časti. Samozrejme, spolu sním sa ztelevízie vždy vynoria aj ďalší traja duchovia, ktorí vedia vždy vyvádzať anakoniec všetko zničiť. Nuž, ale bez nich by to nebola tá pravá zábava.

Duch minulých, budúcich asúčasných Vianoc (Vianočná koleda)

Vianočná koleda
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Disney)

Rokmi overený príbeh olakomcovi Scroogeovi, ktorého navštívili traja duchovia, si prežil už množstvo filmových či animovaných prevedení. No duchovia minulých, budúcich či súčasných Vianoc majú všade úlohu rovnakú. Držgroša Scroogea prinútiť, aby si vstúpil do svedomia,zamyslel sa nad sebou ačo najrýchlejšie zmenil svoje správanie.

Takmer bezhlavý Nick (Harry Potter)

Harry Potter, Takmer bezhlavý
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Warner Bros)

Ako každý správny hrad aj Rokfort ukrýva vo svojich hradbách množstvo duchov. Samozrejme, nie všetci sú pre nás zaujímavý. Jedným zo sympaťákov je Sir Nicolas de Mimsy-Porpington, viacej známy ako Takmer bezhlavý Nick. Taká prezývka mu prischla kvôli tomu, že pri jeho poprave použili tupú sekeru, takže hlavu skrkom sú trochu spojené. Preto ho nevzali ani do skupiny bezhlavých.

Elizabeth (A čo ak je to pravda?)

Reese Witherspoon
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Dreamworks)

Aj krásna Reese Whitherspoon sa môže stať duchom. No nie žiadnym škaredým azlým. Len spočiatku je otravná aneznesiteľná, potom ukazuje svoju pravú milú tvár. Keď si David vpodaní Marka Ruffala prenajal byt nečakal spolubývajúcu. Ale osud to chcel inak. Keďže sa mali stretnúť už predtým, doprial im to až vtedy, keď bola Elizabeth vkóme – ateda duchom. Zábavnú romantickú komédiu dopĺňajú skvelé situácie adostatok úsmevných príhod. Veď rozprávať sa sniekým abyť pri tom na lavičke úplne sám, je celkom dosť podivné.

Umrčaná Myrtla (Harry Potter)

Harry Potter, Umrnčaná Myrtla
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Warner Bros)

Kto by si nepamätal Umrnčanú Myrtlu ajej záchodové špliechanie za sprievodu pišťania? Jej súkromné kráľovstvo sú dievčenské záchody, ktoré sobrovskou radosťou často zaplavuje vodou. Preto ich nikto nenavštevuje, čo trojici mladých čarodejníkov viackrát pomohlo. Vo filme ju verne stvárnila Shirley Henderson, ktorá vtom čase mala 35 rokov.


Títo herci dokázali zastaviť čas: Umrnčanú Myrtlu dokonca hrala štyridsiatnička


Sir Simon de Canterville (Cantervillské strašidlo)

Sir Simon de Canterville,
Zobraziť galériu (10)

Zdediť starý hrad je fajn, no získať ho aj snepríjemným duchom – to už taká zábava nie je. Otom vedia svoje aj manželia Harry aLucy. Ich spolunájomníkom je totiž dosť nevľúdny predok Sir Simon de Canterville, ktorého si zahral britský herec John Gielgud. Na hrade straší kvôli svojej zbabelosti. Na zvrátenie osudu je ešte šanca, no to by musel nejaký jeho potomok vykonať hrdinský čin. Môže byť ale vrodine zbabelca hrdina?

Slimer (Krotitelia duchov)

Slimer, Ghostbusters
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Slimer je známy ako prvý prízrak úspešne lapený krotiteľmi duchov. Aj napriek svojmu menu sa vyznačuje obrovskou chuťou do jedla apri prechode pevnými predmetmi zanecháva za sebou nechutný sliz. Nuž, tu si už treba len strážiť chladničky.


Potvrdené: Charizmatický svalnáč bude pomáhať krotiteľkám duchov


Kate (Tá mrcha nedá pokoj)

Eva Longoria
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: New Line Cinema)

Kate zomiera vo svadobný deň, keď ju privalí ľadová socha anjela bez krídel. Trochu bizarná smrť, zvlášť pri Kate, ktorá mala vždy všetko pod palcom aperfektne zorganizované. Teraz sa však musí osvojho takmer manžela Henryho postarať už len ako duch. Takej priemernej komédii dodáva šmrnc drobná no energická Eva Longoria ako Kate ajej snaha zistiť, čo to vlastne má dať do poriadku.

Viac o téme: Harry PotterDuchPatrick SwayzeReese WitherspoonEva LongoriaCasper
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu