Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bojkot neohrozí Oscarov, bude to veľkolepý večer: Pridali sa aj tieto hviezdy!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

Herečky Kerry Washington, Reese Witherspoon, Julianne Moore, Olivia Munn, Margot Robbie, Priyanka Chopra a ich kolegovia J.K. Simmons, Steve Carell, Byung-hun Lee, Jared Leto, Jason Segel, Andy Serkis a hudobný producent Quincy Jones sú ďalšími osobnosťami, ktoré sa zúčastnia na 88. ročníku odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied.

Informovali o tom producenti tohtoročného oscarového ceremoniálu David Hill a Reginald Hudlin. "Títo umelci obohatili filmové zážitky na celom svete množstvom nezabudnuteľných diel, od komediálnych po vážne. Získali si tak milióny fanúšikov, medzi ktorých sa rátame aj my," uviedli. Spomínaných trinásť celebrít sa tak pripojí k Beniciovi Del Torovi, Ryanovi Goslingovi, Kevinovi Hartovi, Jacobovi Tremblayovi, Tine Fey, Whoopi Goldberg a Charlize Theron, ktorých účasť organizátori potvrdili už skôr.

Julianne Moore
Zobraziť galériu (5)
Julianne Moore  (Zdroj: SITA)

Julianne Moore získala svojho prvého Oscara vlani za drámu Still Alice (2014). Okrem toho ju na cenu Akadémie nominovali štyrikrát, a to za snímky Hriešne noci (1997), Hranice lásky (1999), Hodiny (2002) a Ďaleko do neba (2002). Reese Witherspoon sa minulý rok uchádzala o prestížnu cenu ako predstaviteľka hlavnej úlohy vo filme Divočina (2014).


Mohlo by vás zaujímať:Nad Oscarmi visí obrovský mrak kritiky: K bojkotu sa pridal aj Will Smith


Charlize Theron
Zobraziť galériu (5)
Charlize Theron  (Zdroj: SITA)

Svojho zatiaľ jediného Oscara si vyslúžila v roku 2006 za romantickú drámu Walk the Line. Margot Robbie si zahrala v snímke Vlk z Wall Street (2013), ktorá mala svojho času päť nominácií na cenu Akadémie. Rovnaký počet nominácií má aj tohtoročný kandidát v kategórii Najlepší film, dráma Stávka na neistotu, v ktorej sa 25-ročná Austrálčanka predstavila spolu so Steveom Carrelom.

Benicio del Toro
Zobraziť galériu (5)
Benicio del Toro  (Zdroj: SITA)

J.K. Simmons si svojho prvého Oscara prevzal počas minuloročnej ceremónie za herecký výkon vo vedľajšej úlohe hudobnej drámy Whiplash (2014). Jedného Oscara má aj herec a hudobník Jared Leto, ktorý si trofej odniesol za snímku Klub poslednej nádeje (2013). Hudobný producent Quincy Jones má na konte sedem nominácií na ceny Akadémie.


Mohlo by vás zaujímať:Filmová akadémia reaguje na kritiku: Zastavia tak výčitky hercov?


Reese Witherspoon
Zobraziť galériu (5)
Reese Witherspoon  (Zdroj: SITA)

Zoznamu kandidátov v 88. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied vládne snímka Revenant Zmŕtvychvstanie, ktorá získala dvanásť nominácií. O dve menej si vyslúžil Mad Max: Zbesilá cesta a sedem ich má na konte sci-fi Marťan. Ceremoniál, ktorý sa bude konať 28. februára v hollywoodskom Dolby Theatre, bude moderovať komik Chris Rock. V úlohe hudobných hostí sa počas večera predstavia Pharrell Williams, Sam Smith, The Weeknd a Lady Gaga.

Viac o téme: OscarSteve CarellJulianne MooreWhoopi GoldbergJared LetoKerry Washington
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu