Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kedysi obľúbené detské hviezdy, dnes kriminálnici: Herectvo vymenili za drogy a basu!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: internet)

Aj vy máte svoje obľúbené detské hviezdičky, na ktoré s radosťou spomínate, no roky ste o nich nepočuli? Má to jednoduchý dôvod. Sláva im vydržala iba v detstve a dnes sa herectvu nevenujú takmer vôbec. Spadli totiž do sveta závislostí, zločinov a násilia.

Sladké dievčatko z Plného domu... plné drog

Jodie Sweetin
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Jej meno vám možno teraz už nič nehovorí. Kto by však si nepamätal rozkošnú Stephanie Tannerovúz Plného domu v podaní Jodie Sweetin? Presne tak. Bola súčasťou úspešného amerického sitcomu 80. rokov, v ktorom si okrem iného zahrali aj setry-dvojičky Olsenové. V seriáli Plný dom začala hrať už ako 5-ročná a spolu s touto úlohou si Jodiezískala popularitu mnohých divákov. Po tom, ako sa Plný dom v roku 1995 skončil, začala Jodieako 14-ročná piť alkohol. Stala sa od neho závislou a žiaľ, zviedol ju aj svet drog. Užívalarôzne druhy omamných látok. V pätnástich už poznala extázu, crack, kokaín, pervitín, metamfetamín a mnoho ďalších. Nasledovalo mnoho experimentova oniekoľko rokov neskôr sa podľa vlastných slov k drogám opäť vrátila, pretože sa jednoducho "nudila". Vo svojich memoároch dokonca opísala scénu, kedy začala vrieskať a plakať pred davom cudzích ľudí a zrútila sa, pretože bola práve na metamfetamíne, kokaíne a extáze naraz. Dnes má dve deti a zatiaľ sa jej úspešne darí zvládať jej závislosť.

Z nadaného herca násilník

Kedysi obľúbené detské hviezdy,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Edward Furlongzačal svoju kariéru herca veľmi sľubne. Ako 14-ročný sa objavil po boku Arnolda Schwarzeneggera v druhom dieli Terminátora: Deň zúčtovania (1991). Medzi rokmi 1991 a 1993 vyhral niekoľko cien za svoje herecké výkony a objavil sa okrem iného aj v snímkach Kulthákového kríža (1998) či Detroit Rock City (1999). Odvtedy to s ním šlo dolu vodou. Keď mal 15 rokov, začal chodiť so svojou 29-ročnou tútorkou, ktorá ho viedla v jeho hereckej kariére.

Chodili spolu celých šesť rokov, no nakoniec sa v roku 1998 rozišli a jeho už bývalá priateľka naňho o rok neskôr podala trestné oznámenie za psychické týranie. V roku 2000 jeho kariéra klesla na dno po početných obvineniach z užívania alkoholu a drog a domáceho násilia. V roku 2006 si vzal svoju priateľku, no po troch rokoch podala žiadosť o rozvod. Obvinila ho, že ju niekoľkokrát udrel. Problémy s drogami a násilím pretrvávajú až do súčasnosti, v roku 2013 nastúpil na odvykačku, aby sa vyhol väzeniu. Evidentne sa zo svojich činov stále nepoučil.


Mohlo by vás zaujímať: Hollywood a jeho odvrátená tvár: Tieto hviezdy slávu nezvládli


Seriálový synáčik nevedel, čo ďalej

Kedysi obľúbené detské hviezdy,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Taran Noah Smith je známou detskou hviezdou populárneho seriálu Majster Tim v hlavnej úlohe s Timom Allenom. Zahral si jedného z jeho troch synov Marka Taylora. V seriáli úspešne zotrval od siedmich rokov do svojich šestnástich. Po tom ako sa v roku 1999 odvysielala posledná epizóda, Taran priznal, že nevedel, čo bude ďalej robiť. Celé svoje detstvo totiž venoval natáčaniu tohto seriálu. Keď mal sedemnásť, oženil sa s 33-ročnou ženou a ich manželstvo vydržalo šesť rokov. Vo svojich osemnástich zažaloval rodičov za zneužívanie peňazí z jeho zvereneckého fondu. V roku 2005, dva roky pred rozvodom, si s manželkou založili veganskú reštauráciu. V roku 2012 bol zatknutý za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a držanie hašišu. Dostal trojročnú podmienku a odporúčanie na polročný odvykací program. Zaujímavosťou je, že aj jeho televízny otec Tim Allen bol zatknutý za predaj kokaínu policajtovi v utajení. Taran má predsa len niečo aj po svojom seriálovom oteckovi.


Mohlo by vás zaujímať: Viac ako náhodná podoba: Vedeli ste, že týchto hercov spája pokrvné puto?


Problémových hviezdičiek sa Hollywood stráni

Kedysi obľúbené detské hviezdy,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Sľubná detská hviezda Brian Bonsall začal tak, ako každé dieťa v Hollywode. Zahral si menšie roly v televíznych seriáloch ako Rodinné putá (1982), ale objavil sa aj v niektorých epizódachkultovéhoseriáluStar Trek. Pôsobil v ňom dva roky. Zahral si aj vo filme Mikey – dieťa zločinu, ktorého názov tak trochu predpovedal, čo ho v budúcnosti čaká. Po skončení účinkovania v rôznych seriáloch sa stále ocital v kolotočidrog. Bol vo väzení za užívanie návykových látok, drog a alkoholu. V rokoch 2001 a 2004 ho zatkli za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a oniekoľko rokov neskôr ho obvinili z útokov druhého stupňa voči jeho priateľke. Odkedy sa dostal do kolotoča drog, alkoholu a násilia, je mladý Brian na "dôchodku" a k herectvu sa neplánuje vrátiť. Zrejmeby ho ani Hollywood nevzal na milosť. O problémové hviezdy totiž nikto nestojí.

Strážča vesmíru zabíjal

Kedysi obľúbené detské hviezdy,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Osud, aký by si nepriala žiadna detská herecká hviezda. Keď vstúpil do veľkého sveta Hollywoodu jeho predstavy boli určite iné. Skylar Deleon si ako dieťa zahral v niekoľkých televíznych reklamách a na krátku chvíľu sa stal súčasťoudetského seriálu Power Rangers populárneho v 90. rokoch. Vtedy 14-ročný Skylar ešte netušil, čo ho čaká. V roku 2004 bol obvinený z dvojnásobnej vraždy manželov Hawksovcov. Thomas Hawks chcel predať svoju jachtu a uverejenil inzerát na jej predaj. Skylar sa následne na jachtu vydal spolu so svojou manželkou, kde postarší pár prepadli, zviazali a hodili do mora.


Mohlo by vás zaujímať: Slávne hollywoodske priateľstvá: Tieto hviezdy sú kamarátmi už od detstva


Cheli uradnúť nielen ich lode, ale aj životné úspory vo výške 500-tisíc dolárov. Telámanželov Hawksovcov sa nenašli. Deleona a jeho manželku obvinili z dvojnásobnej vraždy prvého stupňa. To však nebolo všetko, obvinili ho aj z vraždy jeho priateľa Johna Jarviho rok predtým. Spoločne sedeli vo väzení a po prepustení mu Deleon chladnokrvne podrezal hrdlo hneď potom, ako mu Jarvi dal 50-tisíc dolárov. V súčasnosti 37-ročný Deleon je odsúdený k trestu smrti a jeho žena dostala dvakrát doživotný trest.

Viac o téme: Jodie SweetinBrian Bonsall
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu