Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obľúbené snímky plné romantiky: Čo o nich ešte neviete?

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA)

Nezáleží na tom, aká je snímka stará a koľko známych hercov sa v nej stretlo. Stačí, že si ju obľúbite a potom pozeráte stále dokola. Tak to býva aj s romantickými filmami, ktoré sa hrnú na nás z každej strany najmä v čase sviatku zaľúbených. Poznáte však pozadie obľúbených zaláskovaných snímok?

Bláznivá, hlúpa láska: Darček za vymyslenie názvu

Bláznivá, hlúpa láska
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: telkac.sk)

Ak sa chcete pobaviť azároveň si pozrieť romantiku, výbornou voľbou je snímka Bláznivá, hlúpa láska. Je to jeden z filmov, ktorých tvorcovia sa starali oživotné prostredie. Využívali totiž na dodávanie energie solárne panely. Jeho dvaja režiséri sa dlho nevedeli dohodnúť na názve snímky. Nakoniec vyhlásili, že ktokoľvek zosadenstva alebo produkcie vymyslí vhodné pomenovanie, dostane iPad zdarma. Dostali síce viacero návrhov, no nakoniec aj tak ostali pri tom, čo už používali ako pracovný názov. Kto iPad nakoniec dostal, sa nevie...


Kvalita overená časom: Top romantické komédie vás očaria aj dnes


Valentín: Za pár minút poriadny zárobok

Valentín (2010)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: joblo.com)

Rok 2010 priniesol spojenie veľkého množstva hviezdnych tvárí azovšadiaľ sa valiacu valentínsku náladu. Prepletené osudy hlavných aj vedľajších postáv v snímke Valentín sa k 14. februáru celkom hodia. Hoci tento film nemá veľa nadšencov, je pozerateľný aniektoré situácie vás dostatočne rozosmejú. Ochrancov prírody poteší fakt, že sa tvorcovia snažili správali ekologicky - využívali solárne panely asnažili sa znížiť spotrebu plastov. Nájdete vňom aj veľa narážok na iný romantický film, ato Pretty Woman sJuliou Roberts. Tá sa ukázala aj vsnímke Valentín, kde spomínala nákup na Rodeo Drive atakisto sa vo filme objavil známy Beverly Wilshire – hotel, vktorom zbalila Pretty Woman svojho princa. Aj keď je Julia Roberts veľkou hviezdou, vtejto romantickej komédii sa objavila približne na šesť minút. Zarobila si však veľmi slušný balík - spolu 3 milióny dolárov, teda vyše 8 000 dolárov za sekundu či inak 12 000 dolárov za jediné slovo.


Nalaďte sa na Valentína: Naj romantika, ktorá chytí za srdce


Pretty Woman: Úprimný smiech len vďaka štekleniu

Richard Gere a Julia
Zobraziť galériu (6)

Táto natoľko obohraná aznáma snímka nič nestráca na svojom šarme. Aj ona však skrýva tajomstvá azvláštnosti, o ktorých možno neviete. Napríklad opera, ktorú spoločne hlavné postavy v Pretty Woman videli, bola La Traviata. Ide ocelkom milú náhodu (alebo zámer), keďže je oprostitútke, ktorá sa ako Vivian zamiluje do bohatého muža. Aj keď si snáď každá žena zamilovala fešáka Richarda Geera, pôvodne boli pre túto úlohu zvažovaní Christopher Reeve, Denzel Washington aj Al Pacino či Sylvester Stallone. To, že úprimne sa zasmiať nie je jednoduché, zistila aj Julia Roberts. Aby sa skutočne smiala, režisér jej musel mimo obraz štekliť nohy. Ktovie, akoby to zvládli Sandra Bullock či Sarah Jessica Parker, ktoré túto rolu odmietli.

Nie je z teba až tak paf: Valentínska snímka inšpirovaná príručkou

He´s not that into
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: New Line Cinema)

Romantická komédia Nie je z teba až tak paf vám ukáže, že itie najlepšie rady a osvedčené rady od najlepších priateliek nemusia byť vždy úplne správne. Vdobrej viere vám niekedy poradia tak, že ztoho vznikne dostatočné množstvo nedorozumení, na ktorých sa určite zabavíte. Množstvo zvučných mien vám spríjemní nielen Valentína. Film síce vychádza zknihy, ale nejde obeletriu, ako to býva pri adaptáciách zvykom. Inšpiráciu tvorcovia brali zpríručky, ktorá sa zaoberala vzťahmi atým, ako zlepšiť svoj život.


Áno, beriem: Filmová svadba desaťkrát inak


Hriešny tanec: Pamätná veta v ňom vôbec nemala byť

Hriešny tanec
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet, FB)

Povinnú ale znesiteľnú dávku romantiky ponúka Hriešny tanec, ktorý videl azda každý. Málokto však vie, že vo viacerých scénach sa herci nemuseli až tak snažiť hrať. Vscenári napríklad nebolo nič osituácii, keď sa hlavní hrdinovia plazia po dlážke. Režisérovi sa však páčilo, ako sa počas prestávky takto zabávali, tak do filmu scénu vložil. Hoci Jennifer Grey netancovala pred kamerami prvýkrát, trénovanie krokov bolo reálne - Patrick Swayze ju ich naozaj učil. Navyše bol naozaj nahnevaný na to, ako sa Jennifer vždy začala smiať, čo vidno aj vo filme. Mimochodom, pamätná veta: „Baby nebude sedieť vkúte,“ takmer vsnímke nezaznela, keďže Swayze proti nej dosť protestoval. Ešteže mu to neprešlo.

Viac o téme: Pretty WomanValentine´s day
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu