Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najmilšie filmové strašidlá: Obľúbili si ich deti aj dospelí

Záber z filmu Hotel Transylvánia 2 Zobraziť galériu (9)
Záber z filmu Hotel Transylvánia 2 (Zdroj: ITAfilm)

Zatiaľ čo množstvo filmových príšer nedovolí človeku spávať, poznáme pár príšerok, ktoré rozveselia aj tú najvyplašenejšiu dušu. Namiesto strachu prinášajú zábavu a do temných nočných môr zase tie najbláznivejšie farby. Jednoducho, monštrá z týchto snímok musí milovať každý.

Príšerky s.r.o

Príšerky s.r.o
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Pixar)

Veselé abláznivé vykreslenie netvorov, ktorí vnoci vychádzajú zdetských skríň aspod postelí, rozhodne nechajte na géniov zPixaru. Hoci kvôli niektorým mátohám zo snímky Príšerky s.r.o by sme bez najmenších problémov dokázali spustiť vreskot, Obrovský Sullay adrobný jednooký Mike Wazovski patria skutočne medzi tých dobrých. Bonusom navyše je samotný príbeh ako aj fakt, že Boo je azda najrealistickejším batoľaťom vanimovaných snímkach. Príšerky s.r.o. jednoducho treba vidieť!


Najznámejší duchovia z komédií i romantiky: Týchto sa veru báť nemusíte


Hotel Transylvánia

Hotel Transylvánia
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Táto animovaná komédia je viac príbeh ovzťahu otca adcéry ako ostrašidelných monštrách. Práve preto je táto snímka predstavuje mladším divákom známe strašidelné postavy bez akejkoľvek hrôzy. Deti tak spoznajú hviezdne monštrá, ako je Dracula, Frankenstein, vlkodlaci či múmie. Diváci si film obľúbili natoľko, že tvorcom neostalo nič iné ako vytvoriť aj ďalšie pokračovanie apripravuje sa aj tretie.

Predvianočná nočná mora

Nightmare before Christmas
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Touchstone Pictures)

Ak patríte kmilovníkom Halloweenu aratolestiam chcete pripraviť napätie zpodivných postavičiek, rozhodne siahnite po výtvore Tima Burtona. Nemyslíme tie filmové, pri ktorých ani dospelým nie je všetko jedno. Reč je oPredvianočnej nočnej more, ktorý ukazuje, že sa Vianoce dajú prežiť po svojom. Niektoré postavičky vsnímke sú až moc Burtonovské, no vpodstate sú celkom zábavné ato aj vtedy, keď im odpadne časť tela.


Strašidlám vstup zakázaný: Aha, v čom na nich vybehnú krotiteľky duchov


Vtom dome straší

V tom dome straší,
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Nájsť strašidelný dom, to by bolo dobrodružstvo. Ale čo ak je to dom vašich susedov? Vtedy končí akákoľvek zábava. Táto animovaná snímka je odiabolskom dome, ktorý majú deti za úlohu zničiť. Teda, ak dom nezničí ich. Je to trochu desivé, no vstrašidelnom dome je stále dostatočný priestor pre zábavu ahumor. Desaťročné deti budú pobavené azároveň zdravo vystrašené.

Monštrá vs. votrelci

Monsters vs. aliens
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Dreamworks)

Aj napriek názvu predpovedajúcom strašidelné postavy, je Monštrá vs. votrelci vydarený film odievčati, ktoré po transformácii bojuje smimozemšťanmi. Pre menšie deti by mohli byť desivé explózie, streľba či trochu násilia, no vkonečnom dôsledku budú všetky pobavené. Je to jedna ztých snímok, pri ktorej sa zasmejú nielen deti, ale aj rodičia. Tieto monštrá zrejme budú milovať všetci malí diváci.

Monster High

Monster High
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Ak sa vo vašej blízkosti nachádza nejaká malá slečna, tak pomenovanie Monsterky vám je určite známe. Začalo to seriálom, pokračuje filmami akončí pri peračníkoch, tričkách či sladkostiach smotívom Monster High. Tvorcovia postavičiek sa inšpirovali rôznymi hororovými či sci-fi filmami, atak vytvorili stredoškolských študentov smenami ako Frankie Stein, Draculaura, Clawdeen Wolf či Ghoulia Yelps. Tieto príšerky strach absolútne nenaháňajú, skôr deti snapätím sledujú ich osudy akaždodenné strasti azábavu.


Podivná rodina Addamsovcov: Natáčanie sprevádzali choroby, rebélia i žaloba


Rodina Addamsovcov

Addamsovci
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Paramount )

Členovia rodiny Addamsovcov aich blízki priatelia mohli urobiť čokoľvek, no strach vočiach či panické výkriky vdivákoch nikdy nevyvolávali. Dokonca aj samostatná ruka Vec skôr vyčarí úsmev ako by vyľakala. Vkaždom prípade počas strašidelnej prípravy alebo len na voľné poobedie je to vždy vhodná voľba.

Norman aduchovia

Norman a duchovia, Paranorman
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Focus features)

Táto komédia je super roztomilá a celkom podarená, no mladšie deti sa môžu pri jej sledovaní trochu báť. Animák je onepochopenom chlapcovi, ktorý sa rozpráva smŕtvymi. Snímka je teda plná duchov, mŕtvol, čarodejníc izombie. Odporúča sa pozerať od desiatich rokov. Predsa len preklínanie čarodejníc či zombíci, ktorí obkľúčia mesto, sa nedá stráviť tak ľahko.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu