Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Herci a podnikatelia v jednom: Majú vlastný biznis aj mimo Hollywoodu

Bruce Willis Zobraziť galériu (9)
Bruce Willis (Zdroj: SITA, internet)

Hoci ich bankové účty prázdnotou určite nezívajú, mnohé filmové hviezdy sa rozhodli pre založenie vlastného biznisu. Niektorých k takémuto rozhodnutiu zjavne viedla túžba zachrniť planétu, iných zmena rodinného stavu a pre mnohých to bolo zrejme zaľúbenie v oblastiach, ktoré majú pramálo spoločné so svetom filmu.

Kevin Costner

Zdá sa, že známemu hercovi záleží na budúcnosti tejto planéty. Voľný čas totiž venuje svojej spoločnosti Ocean Therapy Solutions, ktorá sa špecializuje na oddeľovanie oleja a vody. Tú prebral od americkej vlády v roku 1995. Do firmy a technológií investoval nemalé peniaze, vďaka čomu sa teraz spoločnosti dobre darí. Jej najväčším úspechom bola pomoc pri odstraňovaní ropných škvŕn v Mexickom zálive.

Kevin Costner
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Jessica Alba

Inšpiráciou na vznik spoločnosti The Honest Company Incorporated pre Jessicu Alba bolo obdobie, keď sa stala matkou. Firma, ktorej je spoluzakladateľkou, sa totiž zameriava na výrobu ekologických výrobkov pre deti. Jej spoločníkom je Christopher Gavigan, bývalý výkonný riaditeľ organizácie Healthy Children Healthy World.

Jessica Alba
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Najhoršie herecké výkony: Aj hviezdy to vedia pokaziť


Justin Timberlake

V roku 2010 si slávny spevák a herec zahral jednu z hlavných postáv vo filme The Social Network a zdá sa, že myšlienka vlastniť podobnú webovú stránku ho nadchla aj v civile. V skutočnom živote je totiž spolumajiteľom konkurenčnej sociálnej siete MySpace. Stal sa ním v roku 2011. Možno to teda bola práve úloha Seana Parkera, prvého prezidenta najznámejšej sociálnej siete, čo ho k tejto investícii inšpirovalo.

Justin Timberlake
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Sandra Bullock

Sandra Bullock je nielen jednou z najvyhľadávanejších hviezd strieborného plátna, ale i jednou z aktívnejších hviezd. Ako podnikateľka totiž rozhodila siete dosť naširoko. Je majiteľkou vlastnej produkčnej spoločnosti Fortis Films, v Texase si otvorila reštauráciu Bess Bistro a založila i spoločnosť Walton’s Fancy and Staple. Tá sa zaoberá plánovaním spoločenských podujatí, ale je i pekárňou, reštauráciou a kvetinárstvom.

Sandra Bullock
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Sylvester Stallone, Bruce Willis, Demi Moore a Arnold Schwarzenegger

Spojenie síl štyroch veľkých hollywoodskych hviezd mimo strieborného plátna viedlo v roku 1991 k investícii do reťazca reštaurácii Planet Hollywood. V roku 2000 však Arnold Scharzenegger spoločnosť opustil. Bol totiž sklamaný, že nepokračovala s úspechom, v ktorý pri jej zakladaní dúfal. V tej dobe bola totiž Planet Hollywood blízko k bankrotu. Ani v súčasnosti sa jej nedarí najlepšie - kedysi mala niekoľko tuctov prevádzok, dnes ostáva otvorených len deväť.

Schwarzenegger, Willis, Moore, Stallone
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: news.com)


Mohlo by vás zaujímať:Hviezdne páry v ľúbostných snímkach: Tieto dvojice jednoducho patria k sebe


Robert De Niro

Vo svojich sedemdesiatich dvoch rokoch nie je len legendárnym hercom, ale i šikovným a najmä skúseným podnikateľom. Robert de Niro s podnikaním začal v roku 1989, kedy ako spoluzakladateľ stál pri zrode produkčnej spoločnosti TriBeCa Productions. V roku 2002 založil Tribeca Film Festival. Neskôr ho zlákalo i hotelierstvo a gastronómia. Tak vznikli ešte reštaurácie Nobu a TriBeCa Grill a The Greenwich Hotel (Tribeca, New York City) s reštauráciou Locanda Verde.

Robert de Niro
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Kate Hudson

Kate Hudson sa darí nielen ako herečke, ale i ako podnikateľke. V roku 2013 začala spoluprácu so známou módnou online predajňou JustFab. Pod jej hlavičkou predstavila svoju vlastnú radu dámskeho športového oblečenia pod značkou Fabletics.

Kate Hudson
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Arnold SchwarzeneggerBruce WillisRobert De NiroSylvester StalloneSandra BullockJustin TimberlakeKate HudsonKevin CostnerDemi MooreJessica Alba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu