Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Internet šalie, vtipy, narážky, priania: DiCapriov prvý Oscar láme rekordy!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA)

Na tohtoročné odovzdávanie Oscarov čakali milióny. A dočkali sa. Leonardo DiCaprio konečne získal svojho prvého Oscara v živote. Mnohí mu to priali, no pre mnohých sa stal vďačným terčom vtipov a narážok. Celý večer sa niesol v duchu horlivého očakávania a následne obrovského potlesku.

Leonardo DiCaprio si tohto roku za úlohu v snímke Revenant: Zmŕtvychvstanie dočkal svojho prvého Oscara v živote a celkovo to bola jeho piata nominácia. Na červený koberec došiel vo veľkom štýle a zvítal sa aj so svojou dlhoročnou dobrou priateľkou Kate Winslet.

Internet šalie, vtipy, narážky,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať: Oscary majú svojich majiteľov: Toto je úplná pecka!


Internet šalie, vtipy, narážky,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Na vyhlásenie víťaza v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe čakal naozaj s veľkým napätím.

Internet šalie, vtipy, narážky,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: buzfeed.com)

Najdiskutovanejšia téma bola konečne rozlúštená. Leo sa konečne dočkal Najvyššieho ocenenia vo svete Hollywoodu. Blahoželáme! Konečne si ho chytil, Leo.

Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (6)

Dicapriov víťazný prejav prejav dojal mnohých

Herec sa angažuje v boji proti zmene klímy, ďakovnú reč využil na pripomenutie tejto témy. "Revenant Zmŕtvychvstanie je produktom neúnavnej snahy neuveriteľného štábu a hercov, s ktorými som pracoval. Ako prvý je to môj brat v tomto snažení, pán Tom Hardy. Tom, tvoj úžasný talent pred kamerou môže prekonať iba tvoje priateľstvo mimo kamier. Pán Alejandro Iňárritu, ako sa história kinematografie vyvíja, ty si si v uplynulých dvoch rokoch do nej prerazil svoju stopu. Máš neskutočný talent. ... A nakoniec chcem povedať toto: Nakrúcanie Revenanta bolo o vzťahu človeka k prírodnému svetu, svetu, ktorý sme všetci vlani pocítili ako najhorúcejší rok od začiatku monitorovania teploty. Náš štáb sa musel presunúť na južný cíp tejto planéty, len aby sme našli sneh. Klimatická zmena je skutočnosť a deje sa práve teraz. Je to tá najnaliehavejšia hrozba, ktorej čelíme, a preto musíme postupovať spoločne a prestať prokrastinovať. Musíme podporovať lídrov na celom svete, ktorí nezastupujú veľké korporácie a veľkých znečisťovateľov životného prostredia, ale tých, ktorí hovoria v mene ľudskosti, pôvodných obyvateľov a miliárd a miliárd chudobných ľudí, ktorých sa tieto zmeny dotknú najviac, v mene našich detí a tých, ktorých hlasy umlčala politika chamtivosti. Neberme túto planétu ako samozrejmosť. Ja dnešný večer neberiem ako samozrejmosť. Veľmi pekne vám ďakujem," Leonardo DiCaprio, ktorého za výkon v snímke Revenant Zmŕtvychvstanie vyhlásili za najlepšieho herca v hlavnej úlohe. 


Mohlo by vás zaujímať: Chris Rock počas moderovania Oscarov: Ostré vtipy už v úvodnom monológu


Na Twitteri sa lámali rekordy s vtipnými kolážami

Sociálna sieť Twitter po vyhlásení DiCapria ako víťaza zaznamenala rekord v pridávaní príspevkov. Za minútu to bolo rekordných 440-tisíc príspevkov, čo je najviac v histórii odovzdávania Oscarov. Medzi všetkými tweetmi nechýbali ani tie vtipné.

Hereckí kolegovia mu výhru dopriali

Medzi reakciami na DiCapriovu výhru boli aj tie, ktoré mu priali. Mnohí jeho kolegovia z brandže mu víťazstvo naozaj dopriali.

Reagoval na to aj jeho herecký kolega z filmu Počiatok (2010) Joseph Gordon-Levitt, ktorý ho prejav pochválil a zablahoželal mu. „Toto je jednaz najlepších vecí, o ktorých by sa malo tweetovať počas noci, kedy si vyhral. Gratulujem, kamarát!“

A na záver sa aj DiCaprio vyjadril a poďakoval Akadémii a tvorcom Revenanta.

Viac o téme: Leonardo DiCaprioOscar 2016
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu