Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragické úmrtia v Hollywoode: Pre týchto hercov si zubatá prišla priskoro

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: internet)

Nešťastné náhody, stres, drogy, ťažoba... Nie všetky celebrity zvládajú slávu dobre. Napriek tomu, že to na nich fanúšikovia nevidia, vo vnútri sa často trápia, nespávajú a sú zúfalí. Títo herci sa nedožili ani konca natáčania. Niektorých skolila náhoda, ďalších búrlivý život, iných dostihlo bláznivé povolanie a stres.

Heath Ledger

Tragické úmrtia v Hollywoode:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Jednéhoz najtalentovanejších hercov svojej generácie postihol tragický osud, ku ktorému ho predurčovalo už jeho meno.Rodičia totiž dali austrálskemu hercovi a jeho sestre mená po postavách z románu Búrlivé výšiny, Heathcliff a Katherine.Celý život sa Heath na svoje herecké úlohy pripravoval dôkladne a na to, aby ich zahral, musel sa do nich vžiť. Počas natáčania Imaginária Dr. Parnassa ho však jeho vysoké nároky na dokonalosť stvárnenia jeho postáv stáli život. Na konci života trpel depresiami a nespavosťou a práve nešťastná kombinácia antidepresív, liekov proti úzkosti a proti nespavosti sa mu stala osudnou. Dostal rozsiahly srdcový záchvat a vo veku 28 rokov zomrel. Zanechal za sebou manželku aherečku Michelle Williamsa dcérku Matildu. Pred smrťou sa stihol zhostiť úlohy Jokera v Temnom rytierovi (2008), za ktorého dostal posmrtného Oscara. Jeho podanie Jokerasa navždy zapíše do dejín. Práve príprava na túto úlohustiahla Ledgera do temných zákutíjeho postavy a jeho samého. Vraj kvôli nej trpel depresiami a spával len tri alebo štyri hodiny denne.

Paul Walker

Tragické úmrtia v Hollywoode:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Milovaný herec, priateľ a otec bol súčasťou Dieselovej rodiny v sérii filmov Rýchlo a zbesilo. Všetkých preto zasiahla správa o jeho smrti v novembri 2013. Osudnou sa mu paradoxne stala rýchla a pravdepodobne zbesilá jazda autom s kamarátomRogerom Rodasom, ktorý Porsche šoféroval. Spoločne opúšťali charitatívnu akciu, keď Rodas stratil kontrolu nad vozom a narazil do stromu.Obaja boli na mieste mŕtvi. Vin Diesel pomenoval na počesť Paula Walkera svoju dcéru Pauline. Nehoda sa stala počas natáčania siedmeho dielu Rýchlo a zbesilo, no napriek tomu diel dotočili a zožal obrovský úspech.


Mohlo by vás zaujímať: Ako z romantického filmu: Z fanúšikov sú životní partneri tých najväčších hviezd


Philip Seymour Hoffman

Tragické úmrtia v Hollywoode:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Vo februári 2014 našli Philipa Seymoura Hoffmana mŕtveho v kúpeľni jeho hotelovej izbyna Manhattane. Príčinou bolo predávkovanie kombináciou heroínu, kokaínu, amfetamínu a sedatív. Hoffman bol závislý najmä na heroíne, notejto vysoko návykovej a nebezpečnej látke úspešne odolával25 rokov až do roku 2006. Vtedy sa médiám priznal, že sa znovu dostal do drogového kolotoča. To všetko sa stalo počas natáčania Hier o život: Drozdajka 2, keď si vzal týždeň voľna. Na nátáčanie sa už nikdy nevrátil, zomrel vo veku 46 rokov.

River Phoenix

Tragické úmrtia v Hollywoode:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Starší brat Joaquina Phoenixa a priateľKeanu Reevesa takisto opustil tento svet predčasne. Bol to nádejný mladý herec, ktorý si zahral v snímkach Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989), Moje súkromné Idaho (1991) či Sliediči (1992) s Robertom Redfordom. Z mladého Rivera, ktorý sa k filmom dostal cez mnohé seriály, sa stávala obrovská herecká nádej. Potom prišiel šok. Aj River mal svoju temnú stránku... drogy. Mal sa stať súčasťou filmu Interview s upírom v role novinára, ktorý spovedá stovky rokov starého upíra. No nedožil sa toho. Vo svojich 23rokoch umrel na predávkovanie drogami na špinavom chodníku pre podnikom Viper Room v Hollywoode. Pitva ukázala prítomnosť kokaínu a morfínu v jeho systéme. Pre jeho o štyri roky mladšieho brata Joaquina (vtedy sa ešte volal Leaf) a jeho najlepšieho priateľa Keanu Reevesato bola ťažka rana. River zomrel počas natáčania filmu Dark Blood, ktorý ostal nedokončený celých 19 rokov a svojej premiéry sa dočkal až v roku 2012.

Brandon Lee

Tragické úmrtia v Hollywoode:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Brandon Lee bol synom legendy bojových umeníBrucea Leeho. Preslávil sa hlavnou úlohou v kultovom filme Vrana (1994), ktorá sa mu nakoniec stala osudnou. Brandon zomrel počas natáčania Vrany v roku 1993 nešťastnou náhodou. Jeho postava mala byť vo filmovom deji postrelená, no guľka v zbrani obsahovala fragmenty skutočného náboja miesto falošného. Zasiahla brucho a ešte v ten deň neskôr zomrel. Mal 28 rokov.


Mohlo by vás zaujímať: Na plátnach žiaria, no realita je temná: Tieto hviezdy sprevádza smrť a vraždy!


John Ritter

Tragické úmrtia v Hollywoode:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

John Ritter sa objavil v mnohých seriáloch a filmoch. Preslávila ho najmä úloha vo filme Ten chlapec je postrach a takisto rola otca v seriáli 8 jednoduchých pravidiel. Počas nakrúcania jedného z dielov spomínaného seriálu sa začal potiť, vracal a bolelo ho na hrudníku až odpadol. Previezli ho do neďalekej nemocnice, kde neskôr zomrel na infarkt. Ritter trpel disekciou aorty spôsobenou nediagnostikovanou vrodenou chybou srdca. Jeho žena Amy Yasbeck neskôr žalovala dvochlekárov, ktorí sa oňho starali, a vysúdila 67 miliónov dolárov.

Viac o téme: Heath LedgerPhilip Seymour HoffmanPaul WalkerBrandon LeeRiver PhoenixJohn RitterLarry Hagman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu