Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Jedna rola im nestačí: Ktorí majstri zvládli v jednej snímke hneď dve postavy?

Jack & Jill, Adam Sandler Zobraziť galériu (7)
Jack & Jill, Adam Sandler (Zdroj: Columbia Pictures)

Zahrať niektoré postavy môže byť dosť náročné... ale čo tak stvárniť v jednom filme úlohy dve? V niektorých prípadoch to nemusí vyjsť vždy najlepšie, no mnohí herci sa s takouto dvojrolou popasovali naozaj výborne. Napríklad to, že bol Warwick Davis v Harry Potterovi dvakrát, vás určite prekvapí.

Sestra aj brat vkoži Adama Sandlera

Jack & Jill, Adam
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Okomediálnom talente Adama Sandlera nie je vôbec možné pochybovať. Vsnímke Jack aJill (2005) to len potvrdil, keď si zahral brata aj sestru. Jack si žije pokojným ausporiadaným životom, teda okrem Dní vďakyvzdania, kedy ho pravidelne navštevuje sestra Jill, ktorá je hotovou pohromou. Horšie to môže byť už len vtedy, keď sa jej návštevy stávajú častejšími adlhšie trvajúcimi...

Maturitné fotografie hollywoodskych stálic: Spoznávate ich?

Lindsay Lohan úspešná voboch dvojrolách

Lindsay Lohan
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Disney pictures)

Vtedy ešte mladučká Lindsay Lohan stvárnila vPasci na rodičov (1998) dve malé nezbedníčky Annie James and Hallie Parker. To však nebola jediná snímka, vktorej si Lohan zahrala dve postavy. Vroku 2007 si to zopakovala vo filme Viem, kto ma zabil. Lindsay tam hrala Aubrey Fleming, dievča, ktoré zmizlo, aDakotu Moss – dvojníčku, ktorá sa náhle objaví, no odmieta byť Aubrey Fleming.

Dvaja kráľovskí bratia, na tróne vždy Leonardo

Leonardo DiCaprio, Muž so
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: United Artists)

Film zroku 1998, Muž so železnou maskou, umožnil zahrať si dve postavy naraz Leonardovi DiCapriovi. Mladý Leonardo stvárnil rozmaznaného francúzskeho kráľa Ľudovíta XIV. aj jeho dvojča so železnou maskou ukryté vBastile. Snímka zahŕňa mnoho bojov troch mušketierov, ktorých úlohou je pomôcť tomu správnemu zbratov dostať sa na trón.

Nepochopiteľné! Táto kráska mohla hrať DiCapriovu manželku: Bola však príliš stará

Úplne odlišné dvojčatá

Nicolas Cage, Adaptácia
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

V roku 2002 si Nicolas Cage v snímke Adaptácia zahral dve povahovo úplne odlišné charaktery – dvojčatá Charlieho a Donalda Kaufmana. V skutočnosti Charlie vytvoril scenár a potom do neho zakomponoval aj seba samého a vytvoril si aj fiktívneho brata. Cage bol vďaka tejto snímke nominovaný na Oscara.

Neuveriteľná dvojrola Warwicka Davisa vHarry Potterovi

Warwick Davis, Harry Potter
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros)

Ani najväčší fanúšikovia Harryho Pottera si nemuseli všimnúť dvojrolu Warwicka Davisa. Ten stvárnil nielen obľúbeného profesora Flitwicka, ale aj jedného z škriatkov banke. Jeho úloha sa rozšíri najmä v časti Harry Potter a Dary smrti 1, kde sa ukáže ako škriatok Griphook, ktorý pomáha trojici mladých čarodejníkov dostať sa do trezoru.

Ruský šarlatán, terorista i zloduch: Alan Rickman nebol len čarodejníkom

Hilary Duff – študentka či speváčka?

Hilary Duff
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Disney pictures)

Herečka aspeváčka Hilary Duff si vsnímke Rímske prázdniny (2003) zahrala študentku Lizie, ktorá sa so svojou triedou aprísnou učiteľkou vyberie na výlet do Ríma. Tam sa ako inak zaľúbi do mladého speváka, zktorého sa však postupne vykľuje podvodník. Herečka si však vo filme zahrá aj mladú taliansku speváčku Isabellu. Lizie aj Isabella sú neuveriteľne podobné aodlišuje ich len správanie afarba vlasov.

VNepriateľovi si Gyllenhaala užijete dvakrát

Jake Gyllenhaal, Nepriateľ
Zobraziť galériu (7)

Vpochmúrnom atmosférickom trileri Nepriateľ (2013) vytvoril režisér Denise Villeneuvea priestor pre talentovaného Jakea Gyllenhaala arovno dvakrát. Zahral si vňom univerzitného profesora Adama Bella, rozčarovaného so svojho jednotvárneho života, aherca Anthonyho Claira, ktorý vyzerá presne ako Adam.

Viac o téme: Nicolas CageLeonardo DiCaprioLindsay LohanWarwick DavisAdam SandlerJake Gyllenhaal
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu