Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kvôli filmovým úlohám podali nadľudský výkon: Pozrite, ako sa nadreli!

(Zdroj: internet)

Niektoré filmové roly si žiadajú od hercov viac, než iné. Ide najmä o akčné, bojové či iné snímky, ktoré sú nabité bitkami či streľbami. Na tieto časti sa však treba poriadne sa pripraviť. Mnohé celebrity sú preto ochotné podstúpiť naozaj ťažký tréning, aby si divák mohol vychutnať scénu so všetkým, čo k nej patrí.

Mnohým divákom sa zdajú byť scény z akčných filmov jednoduché. Je to predsa len film, buď ich niekto za hercov spraví, alebo si pomôžu počítačovou animáciou, extrémnymi diétamia podobne. Opak je však pravdou. Na každú jednu akčnú scénu sa musia herci poctivo pripraviť, musia tvrdo cvičiť a dodržiavať disciplínu, aby sa divákovi zavďačili.

Jednotlivé scény si nevyžadujú len naučiť sa strieľať, manipulovať s rozličnými zbraňami, či ovládnuť bojové umenie za rekordne krátky čas. Herci musia byť v niektorých prípadoch enormne disciplinovaní a naozaj odovzdaní tomu, čo robia. Pevná vôľa zohráva veľa, presvedčte sa sami.


Mohlo by vás zaujímať: Na plátnach žiaria, no realita je temná: Tieto hviezdy sprevádza smrť a vraždy!


Keanu Reeves (John Wick 2)

Pokračovanie snímky John Wick sa do kín dostane vo februári 2017. V hlavnej úlohe sa opäť predstaví skvelý Keanu Reeves. Ten si musel odskočiť na streľnicu, aby sa z neho stal stopercentný nájomný vrah. Naučiť sa manipulovať s rôznymi strelnými zbraňami ozaj nie je jednoduché.

Olivia Munn (X-Men)

Olivia Munn stvárni v najnovšej časti X-men: Apokalypsa divokú Psylocke, kvôli ktorej sa musela naučiť manipulovať s rôznymi druhmi mečov. Kvôli tejto úlohe strávila šesť hodín denne tvrdým výcvikom.Svoje schopnosti ukázala aj na videu na sociálnej sieti Instagram. Evidentne zaskočilaaj svojho kolegu Ryana Reynoldsa.

Daisy Ridley (Star Wars)

Mladučká Daisy Ridley, ktorá hviezdi v najnovšejtrilógiiStar Wars to tiež nemala jednoduché. Napriek tomu, že vo filme „len behá a skáče“, týmto naoko jednoduchým výkonom predchádzali takisto hodiny strávené v posilňovni.


Mohlo by vás zaujímať: Tragické úmrtia v Hollywoode: Pre týchto hercov si zubatá prišla priskoro


Tom Hardy (Bojovník: Brat proti bratovi)

Tom Hardy je skutočný bojovník, nielen vo filme. Aby sa dopracoval k postave svalnáča, musel riadne trénovať. Treba však uznať, že výsledok stojí naozaj za to. Je vidieť, že prísne dodržiaval disciplínu a režim, ktorí mu tréneri nastolili. Bez toho by sa do takejto formy nedostal.

Hugh Jackman (X-Men)

Pripraviť sa na úlohu v jednom akčnom filme je veľká drina, ale udržať sa v kondícii pre sériu takýchto filmov je ozaj výkon. Ak máte motiváciu a pevnú vôľu, všetko ide ľahšie. Svedčí o tom aj svedomitá príprava Hugha Jackmana, ktorý stvárňuje postavu Wolverina v sérii snímok o mutantoch X-Men už niekoľko rokov. Niekedy to však nie je jednoduché ani pre celebrity, presvedčte sa sami.

Angelina Jolie (Lara Croft: Tomb Raider)

Angelina Jolie patrí k herečkám, ktoré pre filmové úlohy spravia všetko. Každú svoju rolu stvárnila naozaj autenticky a výnimkou nebola ani Lara Croft. Okrem bojových umení, tréningov a cvičenia sa musela naučiť manipulovať aj so zbraňami, čo miestami naozaj nebolo jednoduché.


Mohlo by vás zaujímať: Kvôli úlohám spravia takmer všetko: Najextrémnejšie premeny Hollywoodu!


Blade: Trinity

Vo filme Blade: Trinity si zahralo niekoľko hviezd, ktoré museli trénovať štyrihodiny denne sedem dní v týždni a niekedy aj viac. Jessica Biel, Ryan Reynolds a Dominic Purcell podali skutočne skvelý výkon, aby dosiahli požadovaný efekt vo filme. Museli nabrať niekoľko kíl svalov a získať naozaj nadľudskú kondíciu. Okrem svalovej hmoty bolo potrebné hodinu denne behať, ďalšiu hodinu cvičiť kardio a okrem toho trénovať bojové umenia, aby pôsobili vo filme dôveryhodne. Wesley Snipes, ktorý stvárnil hlavnú úlohu nebol výnimkou.

Viac o téme: Tom HardyJason StathamKeanu ReevesAngelina JolieDaisy RidleyOlivia Munn
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu