Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Keď život mení filmárom plány: Tieto snímky ovplyvnili skutočné tragédie

Spidermana zmenila tragédia Zobraziť galériu (7)
Spidermana zmenila tragédia (Zdroj: Marvel)

Filmoví tvorcovia si môžu snímku akokoľvek dokonalo naplánovať, niekedy jednoducho zakročí život. Teroristické útoky, náhle úmrtie hercov a iných známych osobností či mnohé zločiny značne ovplyvnili kinematografický priemysel. Viaceré známe filmy sa museli zmeniť kvôli skutočnej tragédii. Diváci sa však pri výsledku ani nesťažovali, veď si to nikto nevšimol.

Film Bruno prerábali hodinu pred premiérou

Sacha Baron Cohen vo
Zobraziť galériu (7)

Filmy, sktorými ma čo dočinenia Sacha Baron Cohen, sú vždy plné posmeškov ahumoru, ktorý je nie vždy znesiteľný. Vsnímke Bruno stvárnil rakúskeho homosexuála avysmial sa zkaždého, zkoho to len šlo. Na to bolo pripravené aj štúdio, preto vrozpočte vyčlenili 40 miliónov dolárov na prípadné žaloby. Vniektorých krajinách bol film dokonca zakázaný. Prekvapivo citlivo však tvorcovia pristupovali ksmrti Michaela Jacksona, ktorý zomrel vdeň premiéry. Hodinu pred hollywoodskou premiérou zo snímky vystrihli žartíky na Jacksonov účet.

Keď zasiahne cenzúra: Desať filmov, ktoré si niekde nepozriete!

Odstránené dvojičky zo Spidermana aj Zoolandera

Spiderman
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Marvel)

Obľúbený Spiderman sa zaradil kfilmom, ktoré sa zmenili kvôli teroristickým útok zjedenásteho septembra. Scéna, kde Spiderman (Tobey Maguire) chytí medzi dvojičkami letiacu helikoptéru, bola úplne vymazaná. Režisér na znak vlastenectva pridal do snímky scénu, kde hlavný hrdina drží stožiar samerickou vlajkou. Rovnako sa zachovali aj tvorcovia snímky Zoolander akrátko po útokoch upravili zúcty kobetiam scény tak, aby sa vpozadí Svetové obchodné centrum nezobrazovalo.

Ach, naše oči: 7 najlepších scén, ktoré kvôli trápnosti ani nedopozeráte

Kvôli útokom zrušený aj film sJackiem Chanom

Jackie Chan, Nosebleed
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: craveonline.com)

Kvôli teroristickým útokom na svetové obchodné centrum boli zrušené viaceré filmy. Medzi inými aj snímka sJackiem Chanom, ktorá mala niesť názov Nosebleed. Známy herec tam mal stvárniť umývača okien na spomínanom obchodnom centre. Zaujímavosťou je, že postava Jackieho Chana mala vsnímke Nosebleed chrániť dvojičky pred teroristami azároveň im zabrániť vútoku na Sochu slobody.

Obdivuhodný čin poctou pre Heatha Ledgera

Imaginarium Dr. Parnassa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Heath Ledger zomrel 22. januára 2008, čo bola polovica natáčania fantasy filmu Imaginarium Dr. Parnassa. Iní režiséri by zrejme film odložili alebo zrušili, no Terry Gilliam urobil niečo naozaj obdivuhodné. Najal Ledgerových troch priateľov, aby zahrali jeho postavu vešte nedokončených scénach. Colin Farrell, Jude Law a Johnny Depp tak dokončili Ledgerovu rolu ako poctu hviezde. Film mal nakoniec obrovský úspech azískal aj dve nominácie na Oscara.

Tragické úmrtia v Hollywoode: Pre týchto hercov si zubatá prišla priskoro

Zmenili názov kvôli zločinu

Susedská hliadka
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Komédia Susedská hliadka je o susedoch, ktorých stvárnili Vince Vaughn, Ben Stiller, Jonah Hill a Richard Ayoade, brániacich svoje ulice pred akýmkoľvek nebezpečenstvom - aj mimozemským. Pred vyjdením filmu však došlo kskutočnej tragédii. Vedúci lokálnej hliadky, George Zimmermann, zastrelil miestneho tínedžera. Hoci film nemal nič spoločné sincidentom, tvorcovia zmenili názov, aby tak zabránili akémukoľvek spájaniu stouto udalosťou.

Viac o téme: Heath LedgerJohnny DeppJackie ChanTobey Maguire
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu