Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivé príbehy z natáčania: Clooney sa chcel zabiť, štáb Titanicu takmer otrávili!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: internet)

Herci, režiséri aj celé štáby sú ochotné pre film spraviť naozaj všetko. Napriek tomu, že všetky nebezpečné kúsky sú stopercentne zabezpečené, nikdy neviete, čo sa môže počas natáčania stať. Svedčia o tom aj tieto, v niektorých prípadoch naozaj hororové príbehy z natáčania.

Daniel Radcliffe jeho nekončiace párty

Našiel potešenie na dne fľaše. Herec Daniel Radcliffe, ktorý sa stal čarodejníckym idolom mnohých detí, ale aj dospelých, mal svoje temné stránky. Roky strávil divokým žúrovaním a neraz prišiel na natáčania série filmov o čarodejníkovi opitý. „Chodil som neustále opitý. Nemôžem ani spočítať scény, na ktorých som mimo. Mŕtvy za scénou. Mám osobnosť náchylnú na závislosti. To bol problém,“ povedal pre Liquor.com.

Desivé príbehy z natáčania:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Takmer hluchý Bruce Willis

Slávna séria akčných filmov Smrtonosná pasca v hlavnej úlohe s Bruceom Willisom si tiež od herca vyžiadala svoju daň. Na úkor všetkých tých akčných scén permanentne stratil dve tretiny sluchu. Týkalo sa to najmä časti filmu, v ktorej strieľal pod stolom. Musel počas nej zniesť extrémny hluk, ktorý poškodzoval jeho sluch.

Desivé príbehy z natáčania:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)


Mohlo by vás zaujímať: Kvôli filmovým úlohám podali nadľudský výkon: Pozrite, ako sa nadreli!​


Clooney sa chcel zabiť

Počas natáčania filmu Syriana v roku 2005utrpel George Clooney vážne zranenie. Pri jednej zo scén spadol zo stoličky tak, že si zranil chrbticu. Odborníci sa nevedeli zhodnúť, čo sa mu vlastne stalo. Pomohol mu až brat herečky Lisy Kudrow (seriálovej Pheoby z Priateľov), ktorý je neurológ. Bolesť počas jeho uzdravovania bola vraj taká veľká, že Clooney rozmýšľal o samovražde.

Desivé príbehy z natáčania:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Členov štábu Titanicu niekto otrávil

Komplikácií bolo počas natáčania Titanicu naozaj dosť - Kate Winslet si napríklad naštiepila lakťovú kosť a ešte k tomu takmer utopila. Na vrchole ťažkostí je však ešte šialenejšia vec. Natáčanie sa mohlo stať osudným takmer 80 členov režisérovho štábu, vrátane hercov. Niekto im totiž do polievky z homára vsypal drogu PCP známu ako anjelsky prach. Všetkých 80 členov bolo hospitalizovaných v nemocnici s ťažkými halucináciami.Pacháteľa nikdy nevypátrali.

Desivé príbehy z natáčania:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Isla Fischer sa skutočne topila

Počas jednej zo scén, kde herci v úlohe kúzelníkov predvádzajú neobyčajné triky, bola Isla Fischer pod vodou a mala sa vymaniť z reťazí. Podľa scenára sa mala naoko začať topiť a navodiť dojem, že niečo nie je v poriadku. Zatiaľ čo vo filme to bola len súčasť predstavenia, málo kto vie, že Isla sa skutočne topila. Reťaze sa jej zachytili do šiat a pod vodou ostala takmer tri minúty. Zachránil ju až kaskadér.


Mohlo by vás zaujímať:Hviezda oscarového filmu Spotlight: Novinári sú v skutočnosti hrdinovia


Mučenie v Mechanickom pomaranči

Malcolm McDowell stvárnil hlavnú úlohu Alexa DeLargea v Kubrickovej snímke na motíve knihy Mechanický pomaranč. Súčasťou filmu boli aj doslova mučiace scény, a to nielen v príbehu, ale aj naozaj. Jednou z nich bol moment, kedy mal Malcolm pripnuté viečka malým železným aparátom. Alexa totiž vo filme nútili pozerať hodiny na násilné scény. V štábe bol samozrejme prítomný aj človek, ktorý Malcolmovi neustále kvapkami zvlhčoval oči. To však nezabránilo zraneniu, prístoj totiž McDowellovi poškrabal rohovky.

Skvelý Grinch spôsobil Carreymu nočné mory

Prepracovaná maska, ktorú pre filmového Grincha vytvorili, získala Oscara za najlepší make-up. Nie všetko však bolo okolo tejto masky také jednoduché. Filmového Grincha stvárnil Jim Carrey a masku mu aplikovali zakaždým celé tri hodiny. Začal sa cítiť ako vo väzení a maska mu neskôr spôsobovala klaustrofobické stavy. Musel dokonca vyhľadať špciálnu pomoc, aby sa nepríjemných pocitov zbavil. Robil tak prostredníctvom špeciálnych námorníckych techník a cvičení, ktoré pomáhajú vojakom odolať mučeniu.

Desivé príbehy z natáčania:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Viac o téme: Daniel RadcliffeBruce WillisGeorge Clooney
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu