Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Deadpool, Batman či Spiderman: Filmy so známymi hrdinami vytvorili aj fanúšikovia

Deadpool
Deadpool (Zdroj: SITA/AP)

Myslíte si, že ste videli všetky filmy s Deadpoolom, Batmanom či Spidermanom? Možno vás presvedčíme o opaku. Výborné filmy o komiksových hrdinoch totiž nakrútili aj obyčajní fanúšikovia.

Batman, Deadpool či Spiderman. Len málokto azda ešte nepočul o niektorej z týchto troch veľkých postáv. O každej z nich boli napísané knihy, vytvorené seriály alebo celovečerné filmy. V umení a vo filme špeciálne platí, že každá jedna z postáv či každý jeden film sa skôr či neskôr stane predmetom paródii, parafráz či pokusov o vylepšenie alebo reinterpretáciu. Stačí si spomenúť na film Superhrdina z roku 2008, ktorý parodoval Spidermana.

Častokrát platí, že film aktivizuje aj fanúšikov. V uplynulých desaťročiach vznikli desiatky až stovky snímok, ktoré vytvorili samotní fanúšikovia. Boli rôzne invenční – niektorí vytvorili niekoľko desiatok minút trvajúci krátkometrážny film, v ktorom prakticky len zrecyklovali prvky z originálneho filmu či filmov. Iní zašli ďalej a vytvorili originálny film s vlastným dejom. A mnohé tieto filmy si získali celosvetovú popularitu. Ako aj dnešných osem.

Spider-Man: Eclipse

Vznikol ako priama reakcia na Amazing Spider-Mana s Andrewom Garfieldom a Emmou Stoneovou. Ambíciou tvorcov bolo vytvoriť film, ktorý by hlavného hrdinu predstavil ako skutočného muža z mäsa a kostí (ako jedného z nás) a nie ako figúrku, ktorá žije v úplne odlišnom svete. V Spider-Man: Eclipse je všetko to, čo by sme si mohli želať – akčné scény, parkúrové skákanie, CGI ikrásna žena.

Deadpool: A Typical Tuesday

Deadpool už konečne dostal svoj celovečerný film. Jeho jedinečnosť všakuž dávno predtým upútala amatérskych tvorcov, ktorí tohto anti-hrdinu predstavili vo viacerých filmových projektoch. Jedným z tých najzaujímavejších je Deadpool: A Typical Tuesday, ktorý vznikol vďaka spolupráci niekoľkých nadšencov a stál len 500$. Popravde, nie je to na tom poznať.

Čítajte ďalej - Reynolds prišiel o svojho najväčšieho fanúšika: Srdcervúca rozlúčka na internete!

Ryan Vs. Dorkman

Začalo to podpichovaním na Star Wars fóre a skončilo pri súboji so svetelnými mečmi. Video za viac než desaťročie zaznamenalo odhadom viac než desať miliónov zhliadnutí a dodnes patrí medzi najvydarenejšie fanúšikovské Star Wars filmy. Zaujímavé je na ňom to, že ani jeden z hercov neovláda žiadne špeciálne bojové umenie a všetko to, čo sa naučili sa naučili vďaka filmom.

Batman: Dead End

Tento krátkometrážny film vznikol ako splnený sen režiséra Sandyho Colloru, ktorý ho kompletne zafinancoval zo svojho, stál ho 30,000$. No vyplatilo sa. Iný režisér Kevin Smith o ňom povedal, že je to „najpravdivejší batmanovský film, ktorý bol kedy vytvorený.“ Zároveň to však nie je tak úplne len batmanovský film, keďže Netopierímuž v ňom čelí súperom z trochu odlišnejšieho univerza. Fanúšikom to však určite vadiť nebude.

Vedeli ste? Pierce Brosnan mohol byť Batmanom: Nevyšlo to pre trčiace spodky

The Punisher: Dirty Laundry

Možno si ešte spomeniete na akčný triler Punisher o agentovi Frankovi Castlovi(hral ho Thomas Jane) bojujúcom proti podnikateľovi Howardovi Saintovi (John Travolta). Thomas Jane sa priamo podieľal aj na vzniku neoficiálneho fanúšikovského sequelu, ktorý nielenže zafinacoval, ale si v ňom zahral aj hlavnú úlohu. Film mal byť pôvodne určený len pre fanúšikovské stretnutie na ComicCone, no napokon sa vďaka portálu YouTube rozšíril do sveta a stal sa hitom.

Darth Maul: Apprentice

Tak tento fanúšikovský film je hitom tohto roku. Na YouTube bol „zavesený“ len začiatkom marca, no za štyri mesiace stihol zaznamenať viac než 9.5 milióna zhliadnutí. Je to fanúšikovský príspevok k postave Dartha Maula z prvej časti nového Star Wars. Červený Sith tu dostal priestor na niekoľko málo minút, no tu si ho užijete počas sedemnástich minút. O filme dokonca písal aj britský Independent.

Prečítajte si viac - Kultové Hviezdne vojny: Najúspešnejšia filmová séria všetkých čias

Power Rangers

Producent Adi Shankar je podpísaný pod vznikom fanúšikovského filmu o Strážcoch vesmíru. Zabudnite však na to, čo si však pamätáte. Títo Power Rangers sú pohybujú v ponurom, krutom a tmavom svete, kde každý príbeh nekončí šťastne. Tento krátkometrážny film je na pomery fanúšikovského projektu luxusne obsadený – hrá tu James Van Der Beek i Katee Sackhoffová.

Born of Hope

Dlhých šesť rokov a nezanedbateľných 8,000$ stálo tolkienovskú fanúšičku Kate Madisonovú dokončenie 71-minútového filmu Born of Hope, ktorý zachytáva hrdinov zo Stredozeme bojujúcich vo vojne so Sauronom. Tvrdá práca sa jej však vyplatila. S viac než 37 miliónovými kliknutiami na YouTube je to suverénne najpopulárnejší film s tematikou z Pána Prsteňov.

Viac o téme: BatmanSpider-ManStar WarsDeadpoolDarth MaulPunisherPán PrsteňovPower RangersKatee SackhoffováJames Van Den Beek
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu