Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nezabudnuteľné filmové cesty: Útek pred políciou či divoká rozlúčka so slobodou

Vo štvorici po opici 2 Zobraziť galériu (4)
Vo štvorici po opici 2

Letné mesiace sú ako stvorené na dovolenky, výlety a bláznivé jazdy za dobrodružstvom. Rovnako si prázdniny užívajú aj rôzni filmoví hrdinovia. Tým dokážu tvorcovia niekedy vymyslieť tú najúžasnejšiu prázdninovú cestu, ktorú im všetci ticho závidíme. Inokedy ich výlet však vedie priamo do pekla. Či už sú skvelé, alebo otrasné, tieto filmové výlety si rozhodne zaslúžia našu pozornosť.

Namiesto oddychu útek pred políciou

Už kultový film zroku 1991 Thelma a Luisapriniesol tak trochu nečakaný a bláznivý výlet dvoch žien, ktorý sa zvrhne na útek pred políciou. Thelma aLuisa chcú uniknúť stereotypu ich života, preto sa vyberú na víkend do hôr. Vydatá Thelma sa cestou valkoholickom opojení zoznámi schlapíkom, ktorý sa ju neskôr pokúsil znásilniť. Za tento čin ho Luisa zastrelí. Strach im nedovolí zavolať políciu, tak sa vo svojom kabriolete vyberú až do Mexika. Kamarátky vzávere unikajú pred 24 policajnými autami atromi helikoptérami. Hoci sa nedočkáte šťastného konca, ozábavu nebude núdza. Pre dokonalosť vtipov je lepšie siahnuť po originálnom znení. Mimochodom, táto snímka je prvým väčším filmovým počinom Brada Pitta.

Toy Story, Gladiátor či Avatar: Nechýbalo veľa a nemuseli vôbec vzniknúť

Road Trip alebo súťaž s doručovateľmi

Doslova ado písmena bláznivú jazdu si prežil zúfalý chalan Josh so svojimi priateľmi, aby zabránil katastrofe. Jeho priateľka Tiffany prestala odpovedať na správy, a on jej miesto vyznania lásky posiela omylom video, na ktorom si to užíva sniekým iným. Vtedy začína súťaž sdoručovateľmi. Kvôli záchrane vzťahu prejde spolu spriateľmi 1800 míľ plných bláznivých situácií a uleteného humoru. Autori scenára tejto snímky museli mať poriadne bláznivé zážitky, keďže sa zveľkej časti inšpirovali práve tým, čo oni sami na vysokej škole prežili.

Rodinný výlet či pašovanie drog?

My sme Millerovci
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Warner Bros)

Je možné ísť na rodinný výlet, hoci skupina, sktorou idete, nie je rodina? Jednoznačne! Umelo vytvorená bláznivá família Millerovcov to dokázala. Teda nešlo oúplne klasický výlet – veď mali za úlohu priviezť zMexika zásielku drog. Hoci ich na ceste postretla kopa humorných situácií, pokojnú dovolenku si zrejme každý vie predstaviť úplne inak. Vkaždom prípade bláznivú jazdu si užijete aj pri pozeraní snímky My sme Millerovci.

Pravá blondínka po 15-tich rokoch: FOTO Z tejto postavičky padnete na zadok!

Osamelá turistika

Keď už ste úplne sklamaní zo života, môžete sa vybrať po stopách Cheryl Strayed vsnímke Divočina na veľké aosamelé dobrodružstvo. 1770 km dlhý vysokohorský chodník pred ňou askrachované manželstvo, smrť matky, náhodné známosti idrogy za ňou. Bez akýchkoľvek turistických schopností sa sama vydáva na trasu, ktorá robí problémy aj zdatnejším turistom ahľadá svoj pokoj. Vsnímke teda rozhodne nie je núdza odramatické situácie ale užijete si aj krásnu aneskrotenú prírodu.

Nebezpečne rozmaznané hviezdy: Takto sa správajú, keď im nie je po vôli!

Predsvadobný výlet s následkami

Vo štvorici po opici
Zobraziť galériu (4)

Vybrať sa narozlúčku so slobodou do Las Vegas zjavne nie je až taký dobrý nápad, ako by sa mohlo zdať. Bláznivý výlet budúceho ženícha ajeho troch kamarátov vsnímke Vo štvorici po opici totiž nedopadol úplne podľa očakávaní. Priniesol im síce veľa zážitkov, ale zato málo spomienok. Stratený ženích, tiger vzničenej hotelovej izbe ivytrhnutý zub - to je len malý kúsok toho, čo na strelenom výlete zažili.

Viac o téme: Bradley CooperJennifer AnistonEmma RobertsReese Whitherspoon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu