Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nestihli sa ani poriadne ohriať a skončili: Tieto seriály diváci pochovali!

Peter Marcin a Andy Kraus v relácii Neskoro večer.
Peter Marcin a Andy Kraus v relácii Neskoro večer. (Zdroj: RTVS/YouTube)

Slovenské seriály sú televíznym divákom známe. Panelák, Tajné životy, Susedia a niekoľko ďalších patria k tým, ktoré si udržali sledovanosť aj popularitu. No niektoré seriály nedokázali ani jedno, ani druhé. Niektoré ste nestihli ani zaregistrovať a už sa vytratili z obrazoviek. Prepadli práve vďaka slabej sledovanosti.

Priateľky

V tomto prípade zrejme stavili na herecké obsadenie a šarm žien, ktoré obsadili do hlavných úloh. Aj v Priateľkách je vidieť snahu o akúsi náhradu jedného z najlepších slovenských seriálov Susedia, ktorý sa skončil kvôli roztržkám dvojice Andy Kraus a Peter Marcin. V hlavných úlohách sa predstavili Zuzka Tlučková, Marta Sládečková,Mária Kráľovičová či vtedy ešte mladučkáVanessa Šarköziová. Seriál sa vysielal v roku2008 a vznikol v dielni TV Markíza. Prvá séria sa dočkala premiéry vo februári, no mala veľmi nízku sledovanosť. Napriek tomu ju odvysielali celú až do júna. Nízke čísla tvorcov neodradili a druhá séria sa vysielala od septembra do decembra, kedy však bol odvysielaný posledný diel.

Normálna rodinka

Takisto patrí k formátom TV Markízy vysielaným len krátko v roku 2008. Spolu so sitcomom Priateľky mal tento seriál zaplniť prázdne miesta. Normálna rodinka sa začala vysielať takisto v roku 2008, ale keďže nenapnila očakávané čísla sledovanosti, Markíza skeč šou nahradila sitcomom Priateľky (ten takisto neobstál u divákov). S myšlienkou na tento seriál (skeč šou) prišiel Peter Marcin. Malo ísť o rodinku, ktorá milovala televíziua parodovala iné seriály a programy. V seriáli si zahrala Eva Pavlíková a Juraj Hrčka a objavila sa tu aj vtedy ešte nie veľmi známa Zuzana Šebová.

Klan

Zrejme najväčšie fiasko, aké Andy Kraus kedy zažil. Seriál Klan bol natočený na motíve chorvátskeho seriálu Ruža vjetrova. Svojej premiéry sa dočkal 1. septembra 2013. Jeho životnosť však bola krátka. Po katastrofálnej sledovanosti a kvantu listov od nespokojných divákov stiahla TV Joj seriál Klan iba po štyroch odvysielaných častiach. Na scenári sa okrem Krausa podieľala aj Hana Lasicová a hlavné úlohy stvárnili Kristína Svarinská a Patrik Vyskočil. Napriek tomu sa rozhodli seriál vysielať ďalej, keďže jeho výroba pokračovala. Začali ho opäť vysielať 2. januára 2014 pod názvom Klan - V dobrom aj zlom, no po niekoľkých dieloch hopresunuli na sesterský kanál Plus. Odvysielali ho do konca prvej série.


Mohlo by vás zaujímať:Len herectvo nestačí: Týmto slovenským celebritám to aj krásne spieva


Hlavne, že sa máme radi

Ďalší zo seriálov, pod ktoré sa podpísal Peter Marcin. Samozrejme, po neúspešnej spolupráci s jeho dlhoročným televíznym partnerom Andym Krausom. Tento seriál rozprával príbeh o bývalom, skrachovanom futbalistovi a jeho životných problémoch, ktorým bol vystavený. Hlavnú úlohu si zahral takisto Marcin. S produkciou mu pomáhalPeter Ňúnéz. Napriek tomu, že o seriál sa zaujímala aj TV Prima, ktorá ho chcela vysielať pod názvom Drahá tchýně a vďaka úspechu pridali k 15-im plánovaným epizódam ešte ďalších 5, seriál mal iba jednu sériu, vysielanú od januára do júna roku 2013 na Jednotke.

Horúca krv

Tento seriál mal potenciál, no opäť nevyužitý. Vysielať ho začali v roku 2012, no kvôli nízkej sledovanosti skončil druhou sériou o rok neskôr. V hlavnej úlohe sa predstavil Alexander Bárta a Zuzka Kanócz. V seriáli sa však objavili aj herci zvučných mien ako Marek Ťapák,Jozef Vajda,Zdena Studenková,Jana Kolesárová,Ivan Gogál,Gabriela Dzuríková,Milan Ondrík,Marián Mitaš,Lukáš Latinák,Anna Šiškováa ďalší.

Druhý dych

Druhý dych bol prvým vlastným seriálom televízie Doma. Vznikol na motívy rumunského formátu Only Love. Mal dve série a vysielal sa jeden rok od roku 2012. O seriál prejavili opäť záujem aj Česi, kde sa vysielal s dabingom pod názvom Druhý život. Seriál sa dočkal v roku 2014 reprízy, mal nahradiť seriál Chlapi neplačú a druhá séria sa takisto reprízovala o rok na to. Hlavné úlohy si zahrali Branislav Deák, Jana Lieskovská a Milena Minichová.

Dedičstvo

Dedičstvo bol pôvodným seriálom z dedinského prostredia vysielaný na TV Joj od roku 2013. Seriál sa vysielal v atraktívnom čase hneď po Paneláku. Ani to však nestačilo, aby sa na diváckom trhu presadil. Cieľom bolo pritiahnuť vidieckeho diváka k obrazovkám, ale to sa nepodarilo a seriál predčasne ukončili.


Moho by vás zaujímať: Fenomén menom Horná Dolná: Slovenský seriál s nevídaným úspechom


Divoké kone

Divoké kone patria k realtívne najnovším rodinným seriálom na obrazovkách televízie. V hlavnej úlohe sa predstavil Ján Dobrík a Monika Šagátová. Vysielal sa od roku 2015 a dokopy mal dve série. Vysielala ho televízia Joj, no keďže sa takisto dlho netešil diváckej pozornosti, v januári 2016 uviedli jeho poslendý diel.

Kolabs

Jojka sa pokúsila kontrovať Markíze a jeho Kredencu novým sitcomom Kolabs. Pravdou však je, že máloktorý divák si tento formát v televízii všimol. Seriál sa vysielal od marca do júla a dočkal sa iba dvanástich dielov, potom ho z vysielania stiahli.V hlavnej úlohe sa predstavili Ady Hajdu, Michaela Čobejová, PeterBatthyany,Jana Oľhová,Roman Pomajbo,čiMarián Labuda ml. Autorkou seriálu bola Batthyanyho manželka Dagmar.

Kukučka

Dlho avizovaný nový seriál, ktoré mal na televíznej obrazovke slušné promo sa tiež veľmi nepodaril. TV Markíza ho vysielala vo večernom čase okolo šiestej do septebra 2015. Už po mesiaci, teda v októbri, presunula kvôli nízkej sledovanosti seriál na dcérsku televíziu Doma na menej atraktívny čas. Keďže sa neuchytil ani tu, presúvala ho televízia až do momentu úplneho zrušenia vysielania v novembri. Seriál sa dočkal celkovo 60-ich častí a v hlavnej úlohe sa predstavili Matúš Kvietik a Mária Havranová.

Viac o téme: Peter MarcinDivoké koneKolabsAndy KrausKukučkaKlanPriateľkyNormálna rodinkaHorúca krvDruhý dych
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu