Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

7 hororových filmov, ktoré si počas Halloweenu môžete užiť so svojimi deťmi!

hororové filmy pre deti - koláž Zobraziť galériu (8)
hororové filmy pre deti - koláž

Onedlho sú tu tradičné slovenské sviatky, počas ktorých si pripomíname blízkych, ktorí tu s nami už nie sú. Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých však sprevádza aj americký Halloween. A ten je už skôr o zábave, ako o smútení! Aj keď v našich končinách sa deti neprezliekajú za príšerky a nechodia strašiť susedov, predsa len je Halloween čoraz obľúbenejší. Je to čas, kedy sa radi tak trochu bojíme. Ak sa chcete príjemne pobaviť a tak trošku báť aj so svojimi deťmi, určite vám odporúčame tieto detské horory.

Vtom dome straší!

Fantasy amysteriózny animák podľa poviedky Dana Harmona určite poteší nielen deti, ale príjemne pobaví aj dospelých. Veď povedzme si pravdu, dnešné animované filmy sú viac menej určené aj pre dospelých. Otom, že staré domy majú svoju dušu, vás presvedčí rozpadajúci sa dom vtomto kreslenom filme. Rozhodnú sa ho preskúmať tri deti, aby skúsili prekonať svoj strach. A aj napriek tomu, že sa jedná oanimovaný film, potečie tu krv! Preto pozor, nemyslite si, že to bude len taká oddychovka. Husia koža detí aj dospelých je zaručená.

V tom dome straší,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Krotitelia duchov

Spomínate si, ako ste sa pri tomto filme báli ako deti? Teraz ten istý pocit môžete zažiť so svojimi ratolesťami! Pozrite si snimi originálnych Krotiteľov duchov zroku 1984. Veď ako deti sme mnohí týmto filmom boli priam nadšení. Tak prečo si to nepripomenúť. Je síce pravda, že dnešné deti budú film (a hlavne špeciálne efekty vňom) považovať skôr za komédiu, no na spríjemnenie apobavenie celej rodiny počas Halloweenu určite poslúži.

Najmilšie filmové strašidlá: Obľúbili si ich deti aj dospelí

Slimer, Ghostbusters
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Norman aduchovia

Aopäť animák. Tento krát omalom ospalom mestečku, ktoré postihne pradávna kliatba anapadnú ho zombíci. Ešte šťastie, že tu žije Norman, ktorý dokáže hovoriť sduchmi. Určite uznáte, že deti zombíkov priam milujú. Takže je predpoklad, že ich táto hororová rozprávka výborne zabaví.

Norman a duchovia, Paranorman
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Focus features)

Koralína asvet za tajnými dverami

Vtomto rebríčku detských hororov prevládajú animované filmy. Veď práve tie dokážu deti dokonale zaujať. Ainak to nie je ani sfilmom Koralína asvet za tajnými dverami. Zárukou kvality je knižná predloha, ktorú má na svedomí majster sci-fi afantázie Neil Gaiman. Potom, čo Koralína vich novom dome objaví tajné dvere, sa začne jej cesta za dobrodružstvom vo svete, ktorý vyzerá celkom ako tej jej. No je očosi lepší! Verte, že vaše deti budú tento príbeh sledovať so zatajeným dychom.

Báli ste sa siroty z hororu Orphan? Z desivého dievčatka vyrástla sexi kočka!

Koralína a svet za
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Focus features)

Záhrobné komando

Film Záhrobné komando síce pochádza zosemdesiatych rokov, ale fanúšikov si určite nájde aj medzi dnešnými deťmi. Kto je vlastne Záhrobné komando? Jedná sa obandu detí, ktorým sa podarí zastaviť diablove oddiely. Znie to hrôzostrašne? Tomu verte! Táto hororová komédia je na Halloween ako stvorená.

Záhrobné komando
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Tri Star Pictures)

Gremlins

Znova osemdesiate roky aznova kvalitný hororovo komediálny počin. Tentokrát vpodobe filmu Gremlins. Gremlins sú roztomilé prítulné domáce príšerky. Ale len dovtedy, kým ich nenamočíte, či nenakŕmite po polnoci... To, že film dosiahol divácky úspech, dokazuje aj jeho druhé pokračovanie. Čo keby ste si vhalloweensky večer dopriali hororovo komediálny maratón? Aprezradíme vám, že sa chystá aj tretie pokračovanie.

Gremlins
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Warner Bros)

Rodina Adamsovcov

Filmová klasika, ktorá vzozname „hororov“ pre deti určite nesmie chýbať. Morticiu aGoméza Addamsových vám určite netreba nejako zvlášť predstavovať. No poznajú ich aj vaše deti? Zoznámte ich teda stouto netradičnou rodinkou, kde služobníctvom je novodobý Frankenstein auťatá ruka Vec ababička vyzerá ako pravá bosorka!

Addamsovci
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Paramount )

Tak teda zhasnite svetlá, zapáľte sviečky aužite si sdeťmi tú pravú hororovú halloweensku atmosféru!

Viac o téme: Rodina AddamsovcovGremlinsCoraline
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu