Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Milovaní zloduchovia: Kradnú, vraždia, ničia svet a aj tak im fandíme!

Loki Zobraziť galériu (7)
Loki (Zdroj: internet)

Bažia po sláve, moci, peniazoch a keby mali možnosť, iste by neváhali vyvraždiť takmer celú populáciu, len aby dosiahli to, po čom túžia. V boji stoja vždy oproti kladným hrdinom, no vďaka nim nie vždy chceme, aby zvíťazilo dobro. Niekedy si nevieme pomôcť, niektorých filmových zloduchov skrátka zbožňujeme.

Severus Snape

Severus Snape
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Azda najviac nepochopeným zloduchom filmovej (aj knižnej) histórie je Severus Snape. Rokfortský profesor síce mal tendenciu sedieť na študentoch zChrabromilu, no nebolo to len kvôli Harrymu ajeho bande. Snape bol roky terorizovaný spolužiakmi, medzi inými aj Harryho otcom, ato ho viedlo kosamelosti. Odhliadnuc od jeho temného zovňajšku, vnútri sa skrývala osobnosť ochotná obetovať sa pre dieťa ženy, ktorú miloval. Ktovie, ako by to pokračovalo, keby si ho Voldemort nepodal.

Ruský šarlatán, terorista i zloduch: Alan Rickman nebol len čarodejníkom

Loki

Milovaní zloduchovia: Kradnú, vraždia,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: screenrant.com)

Keď Marvel vroku 2011 predviedol Thora, bolo jasné, že každý bude unesený zjeho vypracovaných svalov asvetlej hrivy. Ozajstným prekvapením však bola popularita, ktorú získal mladší zlý brat Loki. Boh ľsti azlomyseľnosti si ukradol pre seba obrovský priestor. Na rozdiel od iných darebákov je Loki skôr chybný hrdina. Jeho žalostné pokusy ozískanie moci sú niekedy tak roztomilé, že sa pristihneme pri tom, ako mu fandíme. Hoci by to rozhodne znamenalo utrpenie asmrť miliónov ľudí.

Joker

Joker
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: batman.wikia.com)

Vo všetkých filmoch je len veľmi málo tak presvedčivých zloduchov ako práve Joker vpodaní Heatha Ledgera. Postavu Jokera stvárnilo viacero známych hercov, pričom každý znich mu dal čosi zo seba. Joker je ako postavička veľmi zaujímavý. Má naozaj neobvyklú sadu princípov, ktoré ho poháňajú ajeho cieľom je ukázať, že každý je úplatný aktokoľvek sa môže stať zlom. Zatiaľ čo všetci ostatní zloduchovia túžia po moci, peniazoch či sláve, Jokera to nezaujíma. Chce len sledovať, ako svet horí. To zneho robí beztvaré zlo, zktorého ide strach, no nemôžeme si pomôcť, obdivujeme ho.

Jedna postava, veľa hercov: Kto bol najlepší Batman, Superman či Agent 007?

Darth Vader

Darth Vader
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Jeden zikonických zloduchov všetkých čias, Darth Vader zHviezdnych vojen, je predstaviteľom strany zla. Avšak ako mnohí filmoví zloduchovia je aj Darth obľúbenou postavou predovšetkým kvôli jeho príbehu anekonečnej obeti za milovanú osobu. Veď prešiel na stranu zla, pretože chcel zachrániť svoju umierajúcu ženu. Takže ho aj napriek jeho vražedným tendenciám achuti ničiť planéty zbožňujeme.

Princezná Leia o 40 rokov utajovanej aférke: Aký bol Harrison Ford milenec?

Pán Burns (Simpsonovci)

Mr. Burns, Simpsonovci
Zobraziť galériu (7)

Multimilionár zo Springfieldu azároveň hlava jadrovej elektrárne C. Montgomery Burns už viackrát dokázal, že fyzicky nie je schopný konať dobré skutky. Nie je to však chlap, ktorého by sme pre jeho chamtivosť mali nenávidieť. Práve naopak, mali by sme ho oceniť za to, že práve vďaka nemu sme mali niektoré znajlepších epizód Simpsonovcov.

Hannibal Lecter (Mlčanie jahniat)

Hannibal Lecter (Anthony Hopkins)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: www.buzzquotes.com)

Keď príde na filmových zloduchov, Hannibal Lecter má plnú výbavu – mozog aj šialenstvo. Afamózny výkon Anthonyho Hopkinsa to len podčiarkol. Je naozaj inteligentný, no rád si pochutnáva na ľuďoch. Aj napriek tomu ho však máme celkom radi, veď pomáha polapiť nebezpečného zločinca. No akeďže vo filme vystupuje mnoho negatívnych postáv, obľúbiť si ho nie je až také náročné.

Viac o téme: LokiSimpsonovciSeverus SnapeJoker
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu