Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Stačil malý detail a zrušili ich: Očakávané snímky, ktoré asi nikdy neuvidíme!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Youtube)

Mohli sme byť svedkami úspechu, ale aj neúspechu mnohých filmov či ich pokračovaní. Vďaka nešťastným či náhodným okolnostiam však nikdy neuzreli svetlo sveta. Či už bol problém vo financovaní, alebo s nesúhlasom tých najvyšších, vo väčšine prípadov boli snímky zrušené pre hlúpe chyby a nešťastný vývin situácie.

Star Trek: Planet of the Titans

Stačil malý detail a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube/Looper)

Seriál Star Trek zrušili po troch úspešných sériách v roku 1969, no jeho popularita explodovala pri ďalších opakovaniach. Jeden z tvorcovGene Roddenberry rokoval o filmovej verzii pod názvom Star Trek:The God Thing ešte v roku 1972. Už v pred-produkcii sa však natáčanie snímky rozpadlo. Následne na to začali plánovať ďalšiu verziu s názvomStar Trek: Planet of the Titans. Roddenberry sa rozhodol pre scenár odChrisa Bryanta a Alana Scotta. Natáčanie sa malo rozbehnúť v roku 1977, tesne pred tým však prezident spoločnosti ParamountBarry Diller celú vec zrušil. Prečo? Oficiálnym dôvodom je nie príliš dobrý scenár. No podľa režiséra Philipa Kaufmanaexistovala iná príčina.V tom istom roku sa totiž mala dostať do kín ďalšia sci-fi snímka Star Wars a podľa Dillera by nebol dostatočný počet fanúšikov a ani priestor pre dva "hviezdne" filmy.

Inhumans

Stačil malý detail a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube/Looper)

Vyzeralo to tak, že Inhumans, medzi ktorých patria aj niektoré postavy z komixov Marvel, by boli obrovským filmovým trhákom. Snímka sa mala do kín dostať v roku 2018, nakoniec sa však celý plán zrušil. Dôvodom bol Spiderman. Marvel totiž získal práva na tohto hrdinu od spoločnosti Sony a s výrobou sa naozaj poponáhľali. Vraj je istejšie staviť na hrdinu so známymi vlastnosťami, než na relatívne neznáme postavy. Riaditeľ spoločnosti Marvel Studios Kevin Feigenapriek tomu dúfa, že niekedy v budúcnosti sa budeInhumans natáčať.


Mohlo by vás zaujímať:Za slávnymi menami šľachetné srdcia: Sú hlasom utláčaných a bojujú za ich práva!


Justice League: Mortal

Stačil malý detail a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube/Looper)

Ešte predtým, než prišli na scénu s hrdinovia Avengers, spoločnostiWarner Brothers a DC Comicsmaliv pláne vybudovať svoj vlastný tím hrdinov v podobe jednotky Justice League. Natáčanie a celková výroba snímky Justice League: Mortal sa mala začať v roku 2007 a v kinách ju mali premietať o dva roky neskôr. Režisérom bol známy - George Miller (Mad Max: Zbesilá cesta), rozpočet sa určil na 200 miliónov dolárov, boli dokonca vybratíaj herci(Armie Hammer ako Batman, Megan Gale ako Wonder Woman či Adam Brody ako The Flash) a postavené boli aj jednotlivé scény. Všetko bolo hotové až na jednu vec - scenár nebol dopísaný. Presne v tom čase scenáristi z únieWriters Guild of America začali štrajkovať a scenár potreboval ešte veľa úprav, ktoré nemal kto spraviť. Kým sa však štrajk skončil, herci už mali iné projekty a film sa nakoniec zrušil celý.

Remake Pomsty šprtákov

Stačil malý detail a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube/Looper)

V roku 2006 obvinili zástupcovia The Twentieth Century Fox svoju dcérsku spoločnosť Fox Atomic z toho, že robia len menšie a nízkorozpočtové filmy. Rozhodli sa preto vytvoriť veľký a moderný remake filmu z 80. rokov Pomsta šprtkákov. Fox Atomic sa dohodli s Univerzitou Emory v Atlante, že sa bude natáčať tam. Vedenie školy to odsúhlasilo ešte predtým, než si stihli členovia prečítať scenár. Potom sa všetko zmenilo a najmä kvôli nahým scénam a nevhodnému jazyku nakrúcanie na pôde ich univerzity zakázali. V tej dobe však už tvorcovia mali väčšinu filmu natočenú a hotovú, preto muselinájsť inú školu, kde by príbeh dotočili. Napokon našli maličkú univerzitu v Georgii, no problém im začal robiť prezident Fox AtomicPeter Rice. Nepáčili sa mu niektoré už natočené scény a snímku úplne zrušil.

Pokračovanie Terminator: Salvation

Stačil malý detail a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube/Looper)

V roku 2009 zarobila snímka Terminator: Salvation 125 miliónov dolárov v Spojených štátoch a 246 miliónov v ostatných krajinách. Bolo to aj vďaka Christianovi Baleovi, ktorý sa predstavil ako roboty zabíjajúci a ľudí zachraňujúci John Connor. Tvorcovia sa preto rozhodli vytvoriť úplne novú trilógiu. Aspoň to mali v pláne predtým než producentská spoločnosťThe Halcyon Company zbankrotovala, čiastočne preto, že nemohla zaplatiť dlhy do fondov Pacificor. Halcyon sa snažil zachrániť čo sa dalo najmä predávaním práv okrem iného aj na snímkuTerminátor. Tie boli ocenené na 70 miliónov a zakúpiť ich chcel režisér AvengersovJoss Whedon. Ponúkol len 10-tisíc a k tomu chcel aj Balea opäť ako Johnna Connora. Lions Gate ponúkli15 miliónov, čo stále nebolo pre Halcyon dosť a nakoniec sa práva stali predmetom vojny medzi spoločnosťami. Nakoniecich paradoxne vyhral Pacificor s ponukou 29,5 milióna dolárov.


Mohlo by vás zaujímať:Spolu doma aj na pľaci: V týchto filmoch sa stretli rodinní príslušníci


Blbý a blbší2

Stačil malý detail a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Kultová komédia Blbý a blší z roku 1994 mala ešte dve pokračovania, jedna zo snímok opisovala stretnutie Harryho a Lloyda a druhá z roku 2014 už v pôvodnom hereckom zložení bola pokračovaním. Oba filmy sa však mohli dostať do kín oveľa skôr. V nadväznosti na obrovský úspech kresleného seriálu South Park ponúkli scenáristom seriáluTreyovi Parkerovi a Mattovi Stoneovi možnosť, aby napísali scenár k plánovanej snímkeBlbý a blbší:Ako Harry stretol Lloyda. Nasledujúce dva roky sa však projekt vôbec nepohol. Obaja scenáristi neskôr v rozhovore uviedli, že ľutovali podpísanie tejto zmluvy. Obaja boli zaneprázdnenípísaním desiatok scenárov ročne pre South Park. Nakoniec spoločnosti New Line vrátili peniaze a scenár nenapísali.

Životopis kapely The Queen a Freddieho Mercuryho

Stačil malý detail a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Sacha Baron Cohen, kontroverzný komik zo snímok Borat, Bruno či Diktátor, dostal ponuku zahrať si legendárneho speváka kapely Queen Freddieho Mercuryho. Ponukou bol nadšený a tvorcovia aj zostávajúci členovia kapely Queen tiež, pretože Cohen sa na Mercuryho dosť podobal. Všetko sa však zmenilo, keď sa Cohen dozvedel koncepciu filmu. Mal sa podľa nej objaviť len v necelej polovici záberov.Členovia kapely totiž chceli scenár spraviť tak, že prvá polovica by sa sústredila na obrovský úspech Queen a Freddieho Mercuryho v 70. a 80. rokoch a druhá polovica by ukazovala, ako sa kapele darilo v 90. rokoch po Mercuryho smrti. S tým Cohen nesúhlasil a od zmluvy v roku 2013 odstúpil. V roku 2016 avizovali tvorcovia obnovenie projektu, no zatiaľ zostáva iba pri plánoch.

Viac o téme: South ParkTerminátorJim CarreyBlbý a blbšíChristian bale
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu