Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Filmu Masaryk chýba jediná nominácia: Nabudúce sa so ženami polepšíme!

Masaryk
Masaryk (Zdroj: IN Film)

Film režiséra Juliusa Ševčíka Masaryk, venovaný jednému životnému obdobiu diplomata a politika Jana Masaryka, má na svojom konte ďalší úspech. Po uvedení v hlavnom programe MFF v Berlíne dnes získal 14 nominácií na ocenenie Český lev. Tento rok si vyslúžil najviac nominácií zo všetkých filmov.

Koprodukčná česko-slovenská snímka sa ešte ani nedostala do kinodistribúcie a už sa teší prvým významným úspechom. Patrí medzi ne aj 14 nominácií od českých akademikov. Masaryk tak dostal nominácie vo všetkých kategóriách okrem jedinej - a tou je nominácia za hlavnú ženskú rolu. Do tejto kategórie však tvorcovia historickej drámy nikoho neprihlásili.

"Som veľmi rád, že akadémia nominovala všetkých spolutvorcov filmu Masaryk, ktorých prácu a plné nasadenie si nesmierne vážim. Trochu ma mrzí, že sme nedotiahli aj tú poslednú voľnú nomináciu za hlavný ženský výkon. Nabudúce sa so ženami polepším," uviedol režisér Julius Ševčík na margo historického úspechu. Tvorcovia filmu s napätím očakávajú, ako budú hlasovať za Masaryka akademici v Slovenskej filmovej a televíznej akadémii v rámci nominácií na domáce ocenenie Slnko v sieti.

Nový český film ohúri hudbou od držiteľky Oscara!

Galaprogram 24. ročníka odovzdávania cien Českej filmovej a televíznej akadémie Český lev sa uskutoční 4. marca. Svetovú premiéru zažije Masaryk počas Berlinale 17. februára. Do širokej distribúcie vstúpi v slovenských kinách 23. marca.

Snímka Masaryk vznikla v produkcii spoločnosti IN Film a Rudolfa Biermanna. Koproducentom filmu je Česká televize, RTVS a ZDF/Arte. Jeho vznik podporili Státní fond kinematografie a slovenský Audiovizuálny fond.

Viac o téme: MasarykRodenŠevčík
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu