Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Takú moc nemá nikto: Toto sú najväčší filmoví čarodejníci!

Gandalf v jednej z najznámejších scén z Pána prsteňov. Zobraziť galériu (8)
Gandalf v jednej z najznámejších scén z Pána prsteňov. (Zdroj: Youtube)

Od legendárneho Merlina až po chlapca, ktorý prežil. Myšlienka mágie očarovala našu fantáziu, aj preto je tento typ snímok viac než populárny. Vo filmovom či seriálovom svete sme mali možnosť stretnúť mnoho čarodejníkov či čarodejníc. Ktorí sú však tí najmocnejší?

Gandalf

Postavou atiež mocou veľký čarodejník zPána prsteňov iHobita do tohto zoznamu určite patrí. Bol druhým najvyšším členom rádu Istari akeď padol Saruman, stal sa jeho šéfom. Preslávil sa nielen svojou silou, ale aj záľubou vo fajčení návykových látok, ohňostrojov acelkovou charizmou, pred ktorou sa skláňajú elfovia aj tvrdohlaví trpaslíci.

Veľkolepý Pán prsteňov: Tolkien súhlasil len kvôli finančným suchotám

Gandalf v jednej z
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Youtube)

Dumbledore

Knajmocnejším čarodejom bezpochyby patrí Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, riaditeľ Rokfortu. Veľmi múdry avšeobecne uznávaný postarší pán sa okrem veľkej čarodejníckej moci vyznačoval aj svojským zmyslom pre humor, obľubou komornej hudby amuklovské citrónové dropsy. Nuž, aj mocný mágovia majú vsebe kúsok dieťaťa.

Takú moc nemá nikto:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

Voldemort

Temný pán síce nepatrí ku kladným postavám, no rozhodne si zaslúži miesto medzi tými najmocnejšími čarodejníkmi všetkých filmových čias. Jeho sily sa obávalo celé čarodejnícke aneskôr aj muklovské spoločenstvo a dokonca ani jeho meno, nebolo vhodné vyslovovať. Aaž do chvíle, kým sa neobjavilo na scéne malé chlapča menom Harry Potter, nikto mu nebol schopný spôsobiť čo ilen malý škrabanec. (Za ten nos si zrejme mohol sám.) Bohužiaľ, stretnutie schlapcom sa mu stalo osudným.

Fantastické zvery sa blížia: Toto by ste mali určite vedieť!

Voldemort, Harry Potter
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Warner Bros)

Harry Potter

Jeho meno bolo známe ešte včase, keď neodkázal nič prevratné. Už ako malý sa zaradil do tohto zoznamu najmä kvôli víťaznému duelu. Veď zničil Lorda Voldemorta, tak asi má poriadnu silu. Alebo len mnoho skvelých kamarátov aznámych, ktorí mu pomohli von zakejkoľvek kaše.

Takú moc nemá nikto:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

Merlin

Niet nad klasiku! Ani jeden film, v ktorom sa spomínal kráľ Artuš, sa neobišiel bez postavy mocného Merlina. Dokonca sa objavil aj v Shrekovi. Síce trochu zbláznený, ale bol tam. Merlin podporil myšlienku zjednoteného Anglicka, dal Artušovi Excalibur aaj vďaka nemu zasadol spolu so svojimi rytiermi kokrúhlemu stolu. Navyše aj Dumbledore ho považoval za najväčšieho kúzelníka. Ato už musí niečo znamenať!

Shrek, Merlin
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Dreamworks)

Yoda

Samozrejme, zelená ušatá postavička zo série Star Wars nie je tak úplne čarodejník, ale jeden znajvýznamnejších majstrov Jedi. Yoda však vo filmoch Georgea Lucasa predviedol takú magickú silu ako nikto. Dokonca sa mu raz podarilo oklamať aj smrť. Yoda má moc ako tí najväčší čarodejníci!

Yoda, Star Wars
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Lucasfilm)

Willow Rosenberg

Keď bifľoška aneistá študentka Willow Rosenbergová začala fušovať do mágie, jej nová kamarátka Buffy začala mať ničenie upírov očosi jednoduchšie. Akeďže bola naozaj dobrá kamoška, odpustili sme jej aj fakt, že vdočasnom opojení čarodejníckou mocou takmer spôsobila apokalypsu. Ešte stále si myslíte, že Buffy bola vseriáli tou najsilnejšou?

Mali skončiť spolu:Týmto párom sme držali palce, no autori mali iný názor

Willow Rosenberg, Buffy premožiteľka
Zobraziť galériu (8)

Viac o téme: Harry PotterGandalfMerlinPán PrsteňovVoldemortBuffPremožiteľka upírov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu