Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Množstvo rozvodov aj tragické úmrtia: Ako dopadli herci z Policajnej akadémie?

Zobraziť galériu (10)

Kto nevidel aspoň jednu z častí legendárnej Policajnej akadémie, akoby ani neexistoval. Od prvého natáčania uplynulo už viac než 30 rokov. Práve v tejto komédii dosiahla väčšina hercov najväčší úspech kariéry. V súkromí to vždy až také ružové nebolo...

Steve Guttenberg (58)akokadet Carey Mahoney

Jednoznačne najznámejšia postava a symbol Policajnej akadémie.Americký hereczačínal najskôr v divadle a od roku 1977 hrá vo filmoch. Okrem spomínanej série Policajná akadémia je tiež známy zo snímok Bistro, Číslo 5 žijealebo Traja muži a nemluvňa.Pred kamerami sa objavuje aj v súčasnosti, ale životnú rolu už má dávno za sebou. Pracoval ajako producent a režisér. V roku 1998 sa oženil s modelkou Denise Bixler, ale po štyroch rokoch sa rozviedli.V závere minulého rokupožiadal o ruku svoju priateľku, novinárku a moderátorku Emily Smith.

Steve Guttenberg
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

G.W.Bailey (72) akokapitán Thaddeus Harris

Nepopulárna postava, ktorú nemal nikto rád. Práve kapitán Harris znepríjemňoval život policajným kadetom. V hereckej kariére pokračoval aj po skončení Policajnej akadémie, dodnes účinkuje v rôznych seriáloch.Napriek pokročilému veku sa nehodlá svojho remesla vzdať.Ani jemu však nevydržalo manželstvo. S Eleanor Goosby sa rozviedol ešte v roku 1999 po 33 rokoch. Z manželstva má dve deti.Pre divákov je známy ajúčinkovaním v seriáli M*A*S*H.

G.W.Bailey
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: telkáč)

Mohlo by vás zaujímať: Všetko alebo nič: Vyhodené peniaze alebo poriadna zábava? Tu je naše hodnotenie!

George Gaynes (†98)akokomandant Eric Lassard

Žiaľ, nesmierne sympatický veliteľ Lassard už nie je medzi živými. Dožil sa však úctyhodného veku. Narodil sa v roku 1917 v Helsinkách ako George Jongejans. Po druhej svetovej vojne sa predstavil ako spevák v newyorskej opere a od roku 1950 hral na Broadwayi. Počas tohto obdobia si zmenil priezvisko na Gaynes a oženil sa s herečkou Allyn Ann McLerie. Mali spolu 2 deti. Od 60. rokov minulého storočia sa začal dostávať do povedomia televíznych divákov epizódnymi úlohami vo viacerých televíznych projektoch. Vrcholom jeho kariéry bola práve Policajná akadémia, naposledy sa postavil pred kamery v roku 2003. Ovládal sedem jazykov.Zomrel 15. februára 2016.

George Gaynes
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: telkáč)

David Graf (†50) akokadet Eugene Tackleberry

Nezabudnuteľný policajt telom i dušou odišiel zo sveta príliš skoro. Deväť dní pred svojimi narodeninami dostal počas svadby príbuzného infarkt, na následky ktorého skonal.Stalo sa to 7. apríla 2001. Ako neuveriteľná náhoda znie fakt, že v rovnakom veku a na rovnakú príčinu zomrel aj jeho otec a starý otec. Zanechal po sebe manželku a dvoch synov.Rola kadeta Tackleberryho mu navždy vyniesla medzinárodnú popularitu.Okrem Policajnej akadémie sa však výraznejšie v hereckej sfére nepresadil.

David Graf
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: telkáč)

Bubba Smith (†66) akokadet Moses Hightower

Už počas štúdií na Michigan State University hral kvôli svojej robustnej postave americký futbal. Meral 201 centimetrov a vážil 120 kíl. V drafte v roku 1967 si ho vybral tím Baltimore Colts, za ktorý odohral päť sezón a vyhral s ním aj Super Bowl. Následne odohral po dve sezóny v kluboch Oakland Raiders a Houston Oilers. Po ukončení hráčskej kariéry sa z neho stal herec, debutoval v roku 1978 v seriáli Wonder Woman a v televíznom filme Superdome. Preslávila ho však postava obraMosesa Hightowera, ktorú v rokoch 1984 až 1989 stvárnil v prvých šiestich dieloch Policajnej akadémie. Zomrel v roku 2011za tragických okolností - otrávil sa liekom na chudnutie.Trpel aj srdcovou vadou a niektoré z ciev mal upchaté až na 75 percent.

Bubba Smith
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: telkáč)

Mohlo by vás zaujímať:Hermiona z Harryho Pottera má 25, krízu a nechce sa vydávať: Pozrite si nový seriál online

Michael Winslow (58) ako kadetLarvell Jones

Kráľzvukových efektov taktiež zostane navždy v pamäti divákov.Má oficiálnu prezývkuMuž 10-tisíc zvukových efektov. Najmladší člen rodiny zo šiestich bratov sa snažil už od detstva vydávať jedinečné zvuky.Pred kamerami je aktívny dodnes, pravidelne vystupuje aj v úlohe komika. Zaujímavosťou je, že popri tom nahráva zvuky pre výrobcov telefónov a počítačových hier a realizuje sa aj ako motivačný rečník.V súčasnosti žije na Floride. Bol trikrát ženatý a má aj tri deti. Jeho prvá žena zomrela na predávkovanie.

Michael Winslow
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: telkáč)

Marion Ramsey (69) ako kadetkaLaverne Hooksová

Legendárna postava spočiatku netalentovanej policajtky, ktorú preslávil príšerný hlas.Po skončení Policajnej akadémie sa objavila ešte v pár filmoch a seriáloch, ale výraznejšie sa nepresadila.V súčasnosti sa aktívne venuje viac hudbe, spevu a skladaniu vlastných piesní.O jej súkromnom živote však nie je ani len najmenšia zmienka.

Marion Ramsey
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Mohlo by vás zaujímať:Trailer najočakávanejšieho slovenského filmu roka: Takto bude vyzerať Únos prezidentovho syna

Leslie Easterbrook (67) akoporučíčka Debbie Callahanová

Najvýraznejšou postavou jej hereckej kariéry bola nepochybne rola sexy poručíčky Callahanovej. Okrem druhého dielu účinkovala vo všetkých ostatných. Je známa aj z účinkovania v populárnych seriáloch, zahrala si napríklad v Pobrežnej hliadke, v Matlockovi a Hunterovi. V anglickom Nottinghame založila vlastné divadlo - The Leslie Easterbrook Auditorium. Je dvakrát vydatá, jej súčasným manželom je scenárista Dan Wilcox. Sympatická herečka zostala bezdetná.

Leslie Easterbrook
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Kim Cattrall (60) ako kadetkaKaren Thompsonová

Nádherná herečka sa narodila v Anglicku, v troch rokoch sa však s rodinou presťahovala do Kanady. Do Anglicka sa vrátila, keď mala 11 rokov. Vo filme debutovala v roku 1975 snímkou Rosebud. Svetoznámou sa stala vďaka seriálu Sex v meste. Za stvárnenie milovníčky sexu Samanthy Jones ju päťkrát nominovali na Primetime Emmy a štyrikrát na Zlatý Glóbus, pričom jednu glóbusovú nomináciu premenila na víťazstvo. V Policajnej akadémii stvárnila najkrajšiu kadetku, no jej súkromný život je poriadne búrlivý. Je trikrát rozvedená, nemá žiadne deti. Randila aj s viacerými mladými zajačikmi.

Kim Cattrall
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Viac o téme: Kim CattrallGeorge GaynesSteve GuttenbergG.W.BaileyDavid GrafBubba SmithMichael WinslowMarion RamseyLeslie Easterbrook
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu