Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otvoria vám myseľ a ukážu iný svet: Najnovšie seriály, ktoré hravo prekonajú film!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: internet, Netflix)

Nemáte čas na dlhý film, ale radi by ste si spríjemnili popoludnie? Vyberte si z ponuky najnovších seriálov, ktoré si rýchlo získali popularitu medzi divákmi. Mnohé z nich zožali väčší úspech než film. Originálne témy sa stali motorom mnohých tvorcov. Zmeňte minulosť, zoznámte sa so životmi známych ľudí, navštívte futuristický zábavný park či cestujte po svete len v mysli iných - aj takáto je ponuka najnovších seriálov.

Stranger things

Rovnako ako muzikál, aj sci-fi príbeh o votrelcoch je síce klasickým námetom, no nie je zárukou kvality. Tvorcom seriálu Stranger things, ktorého prvá séria mala premiéru minulý rok, sa podarilo vytvoriť originálnu zápletku. Seriál sa rýchlo vyšvihol medzi najlepšie hodnotené seriály a bol nominovaný na niekoľko cien. Seriál poskytol priestor mladýma naozaj talentovaným hercom. Príbeh je o štyroch najlepších priateľoch (Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp), ktorí trávia všetok svoj voľný čas spolu, no jedného dňa jeden z nichzmizne. To odštartuje sériu záhadných okolností a otvorí dvere do iného sveta.

Sense8

Ak hľadáte originalitu medzi seriálmi, Sense8 je pre vás to pravé. Niečo také sa v seriálovej produkcii zrejme ešte nevyskytlo.Príbeh z pera sestier Wachowskich vnáša do obyčajného a v mnohých prípadoch osamelého sveta iskru a nádej a skryto poukazuje na tie najzávažnejšie problémy. Sestry stvorili nezabudnuteľnú trilógiu Matrix, V ako Vendetu (2005) či Atlas mrakov (2012). Životy ôsmichľudí z ôsmich kútov sveta sa náhle prepletú. Dôvodom je paradoxne smrť, ktorá v nich prebudí clusterov a navzájom sa duševne a citovospoja. Dokážu prežívať svoje životy navzájom spoločne na úrovni, akú normálni ľudia nechápu a definujú to ako chorobu. Musia sa preto chrániť navzájom a odolávať nástrahám života a ich spoločného daru.

11.22.63

Na motívy knihy Stephena Kinga vznikla osemdielna miniséria v hlavnej úlohe s Jamesom Francom s naozaj netradičným názvom 11.22.63. Ak by ste dokázali zmeniť minulosť, spravili by ste to? Presne to je hlavným motívom netradičného príbehu Jakea Eppinga, ktorý dostane možnosť zmeniť minulosť a zabrániť atentátu na Johna Fitzgeralda Kennedyho. Jeho cesta vyžaduje veľa prípravy a odhodlania. Čo Jake netušíje to, do akej miery môže táto cesta do minulosti zmeniť prítomnosť.


Mohlo by vás zaujímať:Doctor Strange dobyl svet aj Cumberbatcha: Srdcervúce poďakovania a šialené zábery!


Divorce

Sarah Jessica Parker sa po dlhej dobe opäť objavila v prostredí, ktoré je jej ako herečke dobre známe. Predstavila sa v seriáli Divorce (Rozvod), kde spolu s s jej hereckým kolegom Thomasom Hadenom Churchom prekonávajú úskalia rozvodového konania. Ľahký komediálny seriál poteší všetkých, ktorí si si chcú oddýchnuť a zasmiať sa. Pýtate sa, čo všetko môžu rozoberať o rozvode v celej jednej sérii? Budete prekvapení, aké životné situácie tvorcovia vymysleli a aké humorné vzťahové patálie na Sarah Jessicu Parker opäť čakajú.

The Crown

Claire Foy sa predstaví ako Alžbeta II., najdlhšie vládnuca britská panovníčka. Prežila krušné časy, svoje veľké premiéry, krízu, ale aj veľké sklamania. Napriek tomu všetko prekonala, nepodľahla pokušeniam a na tróne zotrvala aj naďalej. Historickýživotopisný seriál mapuje nielen začiatky mladej a neskúsenej panovníčky, ale aj zákulisie politických hier, intrigy, ale aj ťažké morálne, sociálne a ekonomické rozhodnutia, ktoré musela kráľovná učiniť.

The Night Manager

Tom Hiddleston a Hugh Laurie sa predstavili v krimi seriáli The Night Manager (Nočný recepčný). Hiddleston ako Jonathan Pine pracuje ako hotelový recepčný, ktorý kedysi slúžil v armáde. Dôstojníčka britskej tajnej služby ho však jedného dňa donúti k spolupráci. Jeho úlohou je zistiť, čo má anglická a americká tajná služba spoločné s ilegálnym obchodom so zbraňami. Ako agent v prestrojení sa musí dostať do čo najbližšieho okolia mocného obchodníka Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho priateľky a všetkých jeho spoločníkov.

The Young Pope

Nový seriál od režiséra oscarového filmu Veľká nádhera (2013) sprevádza diváka cestou kontroverzného príbehu od začiatku úradovania hlavy katolíckej cirkvi Pia XIII. (Lennyho Belarda). Prvý americký pápež sa stal v dejinách rozporuplnou postavou. Vo svojich začiatkoch bol Belard (Jude Law) konzervatívny do takej miery, až to hraničilo s obrovskými pochybnosťami ostatných. Napriek tomu patril k vplyvným mužom, mal súcit s chudobnými a držal si odstup od vatikánskych pochlebovačov. V hlavnej úlohe Pia XIII. sa predstavilJude Law a mníšku Mary si zahrala oscarová Diane Keaton.


Mohlo by vás zaujímať:O horúce scény nebude núdza: Najlepšie filmy, kde hrá hlavnú úlohu sex


Preacher

Dominic Cooper sa predstaví ako kazateľ Jesse Custer v netradičnom príbehu o hľadaní Boha. Ako kazateľ v dosť nepríjemnej situácii - má ho v moci akási tajomná entita, ktorá mu prepožičiava nadprirodzenú silu. V spoločnosti svojej bývalej priateľky Tulip a ďalšieho priateľa Íra Cassidyho sa vydá na zložitú cestu plnú nástrah, aby, doslovne povedané,našiel Boha.

Westworld

Ďalší sci-fi seriál s názvom Westworld, inšpirovanýrovnomennýmfilmomz roku 1973, rozpráva tentoraz príbeh o futuristickom zábavnom parku Westworld obývanom robotickými bytosťami. Spoznajte svet, ktorý uspokojí všetky vaše túžby. Za naozaj krátke obdobie si stihol získať veľa divákov a vyšvihol sa medzi tie najlepšie seriály minulého roka. V hlavnej úlohe sa predstaví Anthony Hopkins, Jeffrey Wright a Evan Rachel Wood. Westworld predstaví úplne iný svet, kde sa pretína budúcnosť s minulosťou, s ktorou sa dá manipulovať. Zavedie divákov do počiatku umelého vedomia a evolúcie hriechu.

Vinyl

Na réžii tohto seriálu sa podieľal jeden z najznámejších filmových režisérov Martin Scorsese a na scenári má dokonca zásluhu aj spevák legendárnej kapely The Rolling Stones. Pýtate sa prečo? Seriál Vinyl je totiž z prostredia New Yorku 70. rokov minulého storočia a ponúka náhľad na veľkolepú jazdu z hudobnejbrandže. V dobe nástupu punku, disca a hip-hopu bola hudobná scéna presiaknutá drogami a sexom. To všetko uvidíte očami šéfa hudobného vydavateľstva Richieho Finestru(Bobby Cannavale). Ten sa zo všetkých síl snaží zachrániť svoju nahrávaciu spoločnosť a seba samého, aj keby to znamenalo ísť cez mŕtvoly.

Sherlock

Nakoniec je tu divácky populárny Sherlock. Nepatrí síce k seriálom, ktoré zažili premiéru v roku 2016, no jeho výroba a premiéry jednotlivých sérií trvalioveľa dlhšie než produkcia ktoréhokoľvek iného seriálu. Každá séria má len tri diely a ich premiéra nie je pravidelná tak, ako v ostatných prípadoch. Po takmer troch rokoch, s menšou medzihrou januárového špeciálu v roku 2016, sa Sherlock, v hlavnej úlohe s Benedictom Cumberbatchom, a jeho pomocník a priateľ doktor Watson (Martin Freeman) dočkal premiéry štvrtej série. Na motívy poviedok sira Arthura Conana Doyla vzniklo originálne spracovanie klasických príbehov zasadených do 21. storočia.

Viac o téme: SherlockWestworldVinylPreacherSense8DivorceThe Young PopeStranger thingsThe Crown
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu