Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zombie v hlavnej úlohe: Takto to dopadne, keď filmy ovládnu nemŕtvi!

Walking Dead Zobraziť galériu (3)
Walking Dead

V posledných rokoch sa snímky so zombie tematikou dostali výrazne do popredia a začalo ich vznikať čoraz viac akoby aj v skutočnosti nemŕtvi ovládli filmový svet. Úplne prvým filmom o zombie sa stal White Zombie z roku 1932 a hoci ide o jednoduchú snímku, stal sa odrazovým mostíkom aj pre tie dnešné, ktorých odvtedy vzniklo neúrekom. Nie všetky sa podarili, ale týchto päť by mal mať vo svojej zbierke každý zombie fanúšik.

Noc živých mŕtvych

S horormi navždy spätý tvorca George A. Romero v roku 1968 vypustil na svetlo sveta zombie klasiku Noc živých mŕtvych. V prípade Romera, známeho pre jeho záľubu v zombie, ide o jeho úplne prvý film a zároveň najlepší zombie film. Čierno-bielym hororom diváka sprevádza dramatická hudba a plno po krvi prahnúcich zombie. V dokumentárnom stvárnení ponúka Romero osud siedmich ľudí, ktorí sa snažia ukryť pred živými mŕtvymi na opustenej farme.


Mohlo by vás zaujímať: Mŕtvi v kine, pitie krvi, matkovražda: Toto sú filmy s tragickými následkami


Resident Evil 1

Milla Jovovich vo filme
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Prvá snímka zo série vytvorenej na motívy legendárnej videohry je z celej rady jednoznačne najlepšia. Preto je v zozname zaradená práve tá. Vo svete filmových fanúšikov narobila poriadny prievan. Práve v tejto snímke zahviezdila sexi Mila Jovovich. Okrem nej film divákom ponúka parádny dej, kopu tajomstiev so zaujímavým a nejasným pôvodom vzniku nákazy.


Mohlo by vás zaujímať: Inšpiráciu našli pri konzolách: Aj z vašej obľúbenej hry je už zrejme film


Ja, legenda

Sci-fi dráma s množstvom akcie od Francisa Lawrenca ponúka pohľad na špičkového vedca Roberta Nevilla v podaní Willa Smitha. Ten sa usiluje nájsť liek na rýchlo sa šíriaci vírus, ktorý mení ľudí na monštrá bažiace po krvi. On je ale voči nemu imúnny a jeho jediným spoločníkom vo vyľudnenom New Yorku je pes. Snímka má v kinovej verzii iný záver, ako bol pôvodne plánovaný. Ten sa im totiž nezdaldo kín príliš vhodný.

Zombieland

Zombieland
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: telkac.sk)

Zombieland je takým ostrovom medzi zombie filmami, nikto totiž presne nevie, čo to má byť. Komédia, horor či dokonca akčný film? Ide však o snímku, ktorú by mal vidieť každý zombie fanúšik. Parádne vtipy, skvelé postavy, vynikajúce scény a dokonale prepracovaný svet, ktorý doplnili sympatickí herci.


Mohlo by vás zaujímať: Snímky len pre odvážnych: V hlavných úlohách krvilačné beštie!


28 Days Later

Vyprázdnený Londýn poskytol snímke 28 Days Later množstvo priestoru na fascinujúci vizuálny výkon, ktorý tvorcovia aj patrične využili. Hlavnú úlohu hrá epidémia, ktorá spôsobila zrútenie celej Británie. Človek sa pár sekúnd po nakazení stáva krvilačnou beštiou, ktorá potrebuje ukojiť chuť po ľudskom mäse. Snímka ukázala, že stačí naozaj málo a aj veľké krajiny môžu padnúť.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu