Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Najhoršie slovenské filmy: Rytmus, prvé sci-fi či trápne pokusy o komédiu

(Zdroj: koláž Telkáč)

Postupnými krokmi nastupuje Slovensko na naozaj kvalitnú filmovú cestu, no má za sebou aj zopár veľkých prešľapov. Okrem snímok, ktoré ohúrili domáce aj zahraničné publikum, poznáme aj odvrátenú stranu nášho filmu.

Slovenskí filmoví tvorcovia získali v minulosti za svoje filmy ako Obchod na Korze, Učiteľka, Eva Nová a ďalšie množstvo významných ocenení. Domácakinematografia má však svoje skvosty aj medzi tými najhoršími. Pri týchto filmoch zrejme ostala dobrá len myšlienka či námet. Čo poviete?


Mohlo by vás zaujímať:Kordiak, Švehla či krásna Paula: Východniari vládnu seriálom, diváci ich milujú!


Rytmus: Sídliskový sen (2015)

Kto by dnes nepoznal Rytmusa alias Patrika Vrbovského. Tento "sídliskový sen" sa snažil byť dokumentom o našom najznámejšom raperovi. Potenciál dobrý, no prehnané emócie, slzička na tvári a ažparodickyvyznievajúca cesta za Rytmusovými predkami do Indie spravili z tohto diela skôr grotesku a kvalitné self promo, než hodnotný dokument. Bonusom je už len Rytmus sediaci na gauči, na ktorom si púšťa film o sebe, aby ho ešte k tomu všetkému aj komentoval.

Môj pes Killer (2013)

Názov znie zaujímavo, prinajmenšom vás prinúti pozrieť si, o čom film je. Môj pes Killer je typickým príkladom dobrého námetu, ktorý zahltí zlá kamera, scenár a príliš dlhé zábery. Mira Fornay od svojho debutu Líštičky pokročila, no nie príliš ďaleko. V dnešnej dobe veľmi aktuálnej témy rasizmu, nezamestnanosti, segregácie či dysfunkčných rodín ostali pochované pod škrupinou prehnaných umeleckých ambícií, ktoré pár svetlých momentov rozhodne nezachráni.

Tak fajn (2012)

Zuzana Norisová, Tomáš Palonder, Labudovci... na prvé počutie to znie dobre. Kým sa k hercom nepridajú Andrea Járová či Zuzana Plačková. Spolu s cieľom vytvoriť light komédiu sa zrodilv sprievode priemerných hereckých výkonov a bezduchých dialógov len ďalší zlý pokus o divácky úsmev. Ani žáner ako "romantický muzikál/komédia" netreba podceniť.

Immortalitas (2012)

Slovenské sci-fi? Prečo nie, mohlo by to byť zaujímavé. Pri prvých sekundách traileru človek pre istotuaj zatvorí oči, no potom to príde. Neoriginálny námet pôsobí naozaj ako nie veľmi podarená inšpirácia z najmenej piatich iných filmov, doplnený faustovským problémom. Nie je zlé mať múzu z iných diel, aleautentickosť stále ostáva prvoradá. Ak sa niekto podujme na sci-fi, efekty by dnes nemali byť problémom. Režisérsky debut Erika Bošňáka a zároveň prvé slovenské sci-fi bolo natočené za 25 dní. Vidno.


Mohlo by vás zaujímať: Trapasy športových komentátorov v priamom prenose: Alkohol, vulgarizmy či vytočený Kozák!


Spiknutie (2012)

Vraždy, kúzla, svet mágie a nadprirodzených javov. V hlavnej úlohe intrigujúce ženy. Slovenský pokus o mysteriózny thriller bol vo výslednom efekte obyčajnou telenovelou o ženách v kúzelníckom spolku s prázdnymi dialógmi. To už radšej Pamelu a Diega. Škoda, že takéto snímky nezachráni ani herečka veľkosti Zuzany Kocúrikovej.

Mŕtvola musí zomrieť (2011)

Ak vás trailer zaujme natoľko, že sa rozhodnete pozrieť si film, dostali ste sa úspešne do druhého kola. Z neho však už niet úniku. Kombinácia silných mien ako Peter Marcin, Miro Noga, Veronika Žilková, Dorota Nvotová, Vlado Černý, Matej Landl a tak ďalej sú síce dobrou namotávkou, ale zabalenou v zlom šate. Ďalší pokus okomédiu, tentokrát čiernu, opäť nevyšiel. Humor a mŕtvola zabalené v nevkusnej erotike nie sú dobrou kombináciou.

Cinka Panna (2008)

Kto videl, zrejme nepochopí. Kto nevidel, v žiadnom prípade o nič nepríde. Koľko ľudí, toľko chutí, ale prečo ťahať na tento film ľudí do kina? Stupídne dialógy a klišé sformovali jeden obrovský gýč, mimochodom režírovaný tvorcom Fontány pre Zuzanu Dušanom Rapošom.

Viac o téme: SpiknutieImmortalitasMôj pes KillerCinka PannaZostane to medzi namiTak fajn
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu