Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Slávna čarodejnícka sága po rokoch: Herci z Harryho Pottera už dávno nie sú deťmi!

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: internet)

Kultová filmová séria o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi zasiahla obrovské množstvo divákov po celom svete. Malé deti s ním rástli a dospelých očaril strhujúci a neobyčajný príbeh. Nezáležalo na veku, Potter vás proste dostal. Hlavní hrdinovia filmov však už dávno nie sú deťmi. Ako sú na tom dnes?

Emma Watson (Hermiona Granger)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Zo všetkých hercov najviac počuť práve o Emme Watson. Od čias Hermiony rozkvitla do krásy. Po skončení Harryho Pottera si splnila sen a ostrihala sa na krátko. Po úlohe mladej čarodejníčky si v roku 2012 zahrala vo filme Ten, kto stojí v kúte a o tri roky neskôr zažiarilav snímke Kolónia. V súčasnosti propaguje jej najnovší kúsok Kráska a zviera. Aktívne bojuje za rovnoprávnosť žien aspolu s organizáciouThe Book Fairies sapodieľa na ich projekte ako jedna z knižných víl. Po celom New Yorku a Londýne zanecháva na rôznych miestach knihy ženských autoriek, ktoré si ľudia môžu zadarmo vziať a prečítať.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Harry Potter ostane navždy v mysliach všetkých detí i dospelých. Postave neobyčajného čarodejníka vdýchol život práve Daniel Radcliffe. Mnohí si ho síce navždy zapamätajú ako "chlapca, ktorý prežil", no vposledných rokoch Radcliffe dokázal svoje herecké schopnosti aj v iných rolách. Exceloval vo filmoch Žena v čiernom (2012), Rohy (2013), Victor Frankenstein (2015) či Podfukári: 2. dejstvo (2016). Zahral si aj v divadelných predstaveniach na Broadwayi a získal hviezdu na chodníku slávy. Najbližšie si zahrá vo filme Jungle, ktorý bude mať premiéru už tento rok.

Rupert Grint (Ronald Weasely)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Ryšavý, s habitom po bratovi - to musí byť jedine Weasley. Presne tak. Ron Weasley sa v príbehu stal Harryho pravou rukou a najlepším priateľom. Rupert Grint sa neskôr objavil v niekoľkých snímkach (Kríž cti, CBGB - Kolíska punku) a zakotvil aj na Broadwayi. Ako divadelný herec účinkovalv roku 2014 v predstavení It's Only A Play (Je to len hra, pozn. red.). Grint sa venuje aj charitatívnej činnosti a propaguje každodenné pitie mlieka. Daruje oblečenie a spolu s jeho filmovými bratmi Jamesom a Oliverom Phelpsom sa v roku 2010 zúčastnil na nezvyčajnej rally. Výťažok poputoval organizáciiRoyal National Lifeboat Institution, ktorá zachraňuje životy na mori. Najčerstvejším prírastkom do jeho hereckého zoznamu je úloha v seriáli Snatch.


Mohlo by vás zaujímať:Kráska z Harryho Pottera ako knižný ninja: VIDEO Knihy nechávala po celom New Yorku!


Bonnie Wright (Ginny Weasley)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instargam/Bonnie Wright, youtube)

Z Malej Ginny Weasleyovej vyrástla ozajstná dáma. Bonnie Wright sa ako Ginny objavila vo všetkých dieloch a v mladom veku zožala obrovský úspech. Po skončení filmovej série si dala na chvíľu od herectva pauzu. V roku 2013 sa však k nakrúcaniu vrátila a objavila sa v šiestich filmoch. V súčasnosti skúša šťastie na režisérskej stoličke. Nakrútila krátkometrážnu snímku Separate we come, separate we go (2012). Spolu s kolegom z Harryho Pottera Jasonom Isaacsom (Lucius Malfoy) v týchto dňoch pracuje na ďalšom diele na poste režisérky.

Tom Felton (Draco Malfoy)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Keby neexistovala aj temná strana, Harry Potter by nebol tým, čím je. Patril medzi nich aj jeho úhlavný nepriateľ zo školy Draco Malfoy. Zahral si ho Tom Felton, ktorý s herectvom nazaháľal ani po Potterovi. Objavil sa v mnohých snímkach, no najvýraznejšou je úloha v seriáli The Flash. Okrem toho sa venuje aj spevu a vydal tri piesne.

Matthew Lewis (Neville Longbottom)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram/Matthew Lewis, youtube)

Malý polepetko, ale odvážny. Takto si diváci pamätajú Nevilla Longbottoma. Matthew Lewis dnes užurčite nepripomína svojubacuľatúfilmovúverziu. Na svojej postave tvrdo pracuje a je to patrične vidieť. V roku 2014 predstavil v prestížnom magazíne sériu fotiek, ktoré donútili samotnú J. K. Rowling, aby sa odvážila. Po masívnom úspechu Harryho Pottera ostal Lewis pri hraní. Objavil sa v seriáloch Bluestone 42, Ripper Street či Happy Valley. Zahral si aj vedľajšiu úlohu po boku Emilie Clarke vo filme Predtým, ako som ťa spoznala (2016). Je viceprezidentom charitatívneho združenia vo svojom rodnom meste Leeds s názvom Leeds Ragby Foundation.


Mohlo by vás zaujímať:Chcete sa naplno ponoriť do sveta filmu? VIDEO Navštívte tie najkrajšie miesta!


James a Oliver Phelps (Fred and George Weasleyovci)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram/Oliver Phelps, youtube)

Ktorý je Fred a ktorý je George? Večná dilema. Ryšavé dvojičky patrili takisto do početnej rodiny Weasleyovcov. Vo filme vytvárali hravú atmoséru a neustále zabávali divákov rôznymi trikmi a vtipmi. Bratia Phelpsovci sa pobrali smerom k indie scéne, rovnako ako ich mladšia sestra Bonnie Wright. Vo filme boli neoddeliteľní a viac-menej aj po Potterovi ostali ich cesty späté. Ich herecká kariéra veľmi neprekvitala, obaja sa objavili v televíznom filme Danny and the Human zoo (2015). S hereckými kolegami Tomom Feltonom, Rupertom Grintom, Danielom Radcliffom a Matthewom Lewisom sú si naozaj blízki a chodievajú spolu hrávať golf.

Harry Melling (Dudley Dursley)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Twitter/Henry Melling, youtube)

Milovaný Duduško znepríjemňoval Harrymu jeho prechodný pobyt u Dursleyovcov roky. Jeho predstaviteľ Harry Melling sa neskôrherecky angažoval v seriáli Mušketieri a jeho herecká kariéra sa v ďalších rokoch veľmi nevyvíjala. Počas Pottera schudol natoľko, že ho ľudia nespoznávali. V prvej časti siedmeho dielu ho preto chceli vymeniť za iného herca, ale nakoniec sa tak nestalo. Melling si obliekol oblek, aby opäť vyzeral ako Dudley.

Evanna Lynch (Luna Lovegood)

FOTO Slávna čarodejnícka sága
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram/Evanna Lynch, youtube)

Luna Lovegoodová sa od všetkých líšila. Tak trochu pojašená postavička sa objavila až v piatom diele Harry Potter a Fénixov rád. Evanna Lynch nie je herečkou v pravom zmysle slova. Podľa slov jej rodičov bola a stále je Harrym Potterom absolútne posadnutá. Dokonca písala listy aj autorke J. K. Rowling a jej mačka sa volá Luna.Keď sa dozvedela o kastingu na úlohu Luny Lovegoodovej, letela spolu s otcom do Londýna. Evannu vybrali spomedzi 15-tisíc dievčat. Spriatelila sa najmä s herečkami Bonnie Wright, Katie Leung (Čcho Čchangová) a Afshan Azad(Padma Patilová), s ktorými jedodnes v kontakte.

Viac o téme: Harry PotterDaniel RadcliffeEmma WatsonRupert GrintMatthew LewisBonnie WrightTom FeltonEvanna LynchJames a Oliver PhelpsHarry Melling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu