Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česko-slovenskí herci z prostredia nemocnice: Úloha lekárov im sadla ako uliata!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Primár, gynekológ, či súdny znalec. V úlohe seriálových lekárov zažiarili mnohé herecké esá. V bielom plášti zaujal maestro Chudík, ale aj Jozef Vajda. V netradičnom prevedení sa zasa predstavil Tomáš Maštalír.

Miroslav Donutil akoDoktor Martin

Česká televízia vytvorila spolu s RTVS zaujímavý projekt, ktorý si diváci okamžite obľúbili. Ide o adaptáciu pôvodného britského seriálu Doc Martin. Úlohy svojského lekára sa excelentne chopil Miroslav Donutil. Do malej dedinky pod Beskydami prišiel ako nový obvodný lekár. Dosiaľ pracoval ako špičkový chirurg v Prahe, no teraz ho čaká prax na vidieku. Arogantný a ironický doktor síce profesijne zvláda aj tie najzložitejšie prípady, v bežnej komunikácii s ľuďmi je ale ako slon v porceláne.

Miroslav Donutil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ceskatelevize.cz)


Mohlo by vás zaujímať: Radšej sa nemali nikdy natočiť: 5 slovenských seriálov, ktoré sú hotová katastrofa!


Tomáš Maštalírako Dr. Ludsky

Seriál z roku 2011 priniesol pre Maštalíraďalšiu skúsenosťv úlohe lekára. Už predtým účinkoval v Ordinácii v ružovej záhrade. Tentokrát pôsobí akoodborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti.Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Netreba dodávať, že sympatický herec dokáže pritiahnuť diváčky v hocijakej úlohe.

Tomáš Maštalír
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: joj.sk)

Ladislav Chudík ako Doktor Sova

Najpopulárnejšia postava z lekárskeho prostredia.Legendárna herecká ikona maestro Chudík bol neodmysliteľnou súčasťou Nemocnice na okraji mesta.Rolu primára Sovu mal pôvodne hrať Karel Höger, lenže počas natáčania nečakane zomrel.Práve jeho miesto zaujal slovenský herec, ktorý si nenapodobiteľne získal srdcia divákov.Seriál mal najskôribatrinásť dielov, po veľkom úspechu neskôr natočili ďalších sedem.

Ladislav Chudík
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Jozef Vajda ako MUDr. Viktor Mažár

Jedným z hlavných hrdinov Ordinácie v ružovej záhrade bol aj pôvabný gynekológMažár, ktorého stvárnil Jozef Vajda. Jeho život je poznačený smrťou manželky.V seriáli sa zaplietol aj sMUDr. Evou Páleníkovou, ktorú hrala Zdena Studenková.Pre Markízu bol seriál zárukou sledovanosti. Aj to bol dôvod, prečo sa na obrazovke udržal päť rokov.V úlohe lekárov sa tu predstavili aj Maroš Kramár, Martin Mňahončák či Ján Kroner.

Jozef Vajda
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: markiza.sk)


Mohlo by vás zaujímať: Nezabudnuteľný Plný dom: Takto dnes vyzerajú hviezdy seriálu po 30 rokoch!


Radim FialaakoMUDr. Petr Hanák

Na rozdiel od Slovenska, v susednom Česku je Ordinace v v růžové zahradě stále vo vysielaní.Prvá epizóda bola odvysielaná už v roku 2005, napriek tomu má svoju fanúšikovskú základňu aj v súčasnosti.Za dvanásť rokov sa tu vystriedalo kvantum hercov, no jedným z najobľúbenejších je Radim Fiala.Hereckú kariéru začal v brnenskom Divadle Husa na provázku, kde strávil 14 rokov. Odtiaľ v roku 2006 odišiel do Prahy.

Radim Fiala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: prask.nova.cz)

Viac o téme: Ladislav ChudíkJozef VajdaMiroslav DonutilTomáš MaštalírRadim Fiala
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu