Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Herectvo hodili za hlavu, účty však zaplatiť musia: Dnes učia, podnikajú a obsluhujú!

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Kedysi žiarili v obľúbených seriáloch či filmoch, no dnes je realita iná. Ich hviezda pomaly upadala a z filmového plátna sa stratili. Buď sa im nepodarilo získať väčšie úlohy, alebo ich pohltila rýchla a skorá sláva. Čo robia dnes?

Amanda Bynes

Herectvo hodili za hlavu,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: dailymail.co.uk, sita)

Bývalý objav Nickelodeonu. Vtipná, talentovaná a charizmatická senzácia.Taká bola Amanda Bynes v začiatkoch svojej kariéry. Hoci má dnes len 31 rokov, jej hollywoodska hviezda zhasla ešte predtým, než stihla poriadne zažiariť. Je známa najmä z komédiíČo to dievča chce (2003), Stroskotaná láska (2005), Super náhradník (2006), Snehulienka to má v paži (2007) či Hairspray (2007). Potom však prišli komplikácie a odišla do hereckého dôchodku. Pohltili ju totiž problémy s alkohlom, nervové zrútenie a pobyt na psychiatrii. Poslednýkrát sa objavila vo filme Ľahko ju zabiť (2010) po boku Emmy Stone pred siedmimi rokmi. V súčasnosti sa snaží rozbehnúť kariéru v móde.

Frankie Muniz

Herectvo hodili za hlavu,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Meno Frankie Muniz dnes už divákom veľa nehovorí, no ako tínedžerská herecká hviezda bol pre mnohých nezabudnuteľným. Debutoval ako Malcolm v seriáli Malcolm in the Middle. Neskôr sa preslávil úlohou agenta Codyho Banksa v dvoch dieloch rovnomenného filmu. Napriek tomu, že po tomto filme ohlásil pauzu v hereckej kariére, podpísal zmluvu na erotickú tínedžerskú komédiu Najtajnejšie priania (2008). Kým jeho herecká kariéra upadala, tá vo formule práve začínala. S Jensen Motorsport podpísal dvojročnú zmluvu ako pretekár. Neskôr pôsobil aj v ďalšíchtímoch. Istý čas bolbubeníkom v kapeleYou Hang Up aKingsfoil. V súčasnosti pôsobí ako manažér pennsylvánskejkapely.


Mohlo by vás zaujímať: Hollywood a jeho odvrátená tvár: Tieto hviezdy slávu nezvládli


Kirk Cameron

Herectvo hodili za hlavu,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Youtube)

Mladáchlapčenskádeväťročná tvárička sa prvýkrát objavila v reklame na cereálie. Prvú úlohu získal ako 13-ročný v neúspešnom pilote seriáluTwo Marriages. O dva roky neskôr ho na výslnie dostal seriál Growing Pains. V 80. rokoch sa stal miláčikom ženského publika, no po konci seriálu pomaly končilo aj Cameronovoherectvo. Zahral si ešte pár menších úloh v relatívne neznámych filmoch. Kirk Cameron sa však stal plnohodnotným členom cirkvi a pomáha mladým kresťanom v účení evanjelia. Napísal aj niekoľko kníh o kresťanstve. Spolu so svojím priateľom založili kresťanské spoločenstvoThe Way of the Master, ktoré sa dostalo ako program aj do televízie. S manželkou vychováva šesť detí.

Nikki Blonsky

Herectvo hodili za hlavu,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Nikki Blonsky)

Nikki Blonsky sa preslávila hlavnou úlohou živelnej Tracy v muzikáli Hairspray, v ktorom si zahrala po boku Johna Travoltu a Amandy Bynes. Po roku 2007 však mala problém uplatniť sa v iných filmoch či nájsť úspešnejšiuúlohu. Objavila sa v niekoľkých snímkach, no väčší úspech sa nedostavil. Najbližšie by sa mala objaviť vo filme Dog Years. Keďže sa jej herecká kariéra nevyvíja tak, ako zrejme očakávala, musísa uživiť inak. Okrem herectva sa venuje aj spevu a tancu, ale zarába si ako kaderníčka na Long Islande. Podľa jej slov je hrdá na to, že si platí účty aj takto. Napriek tomu sa svojho hollywoodskeho sna nevzdáva.

Chris Owen

Herectvo hodili za hlavu,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Youtube)

Napriek úspechu tínedžerskej komédie Prci, prci, prcičky, Chris Owen nikdy nespoznal pravý hollywoodsky úspech. Jeho herecká kariéra sa nevyvíjala veľmi dobre. Objavil sa v niekoľkýchmenej známych filmoch, no žiadnu väčšiu úlohu nezískal. V roku 2014 americký denník informoval, že herec pracuje ako čašník v sushi reštaurácii. Na článok reagoval tak, že život sa nie vždy vyvinie podľa vašich predstáv. Owen herectvo miluje, no musí podľa vlastných slov bojovať, aby sa udržal.

Taran Noah Smith

Taran Noah Smith
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Youtube)

Najmladší syn Tima Taylora zo seriálu Kutil Tim, ktorý bol populárny v 90. rokoch minulého storočia. Taran Noah Smith začal hrať ako sedemročný. Šou trvala deväť rokov a v čase, keď skončila mal Smith 16 rokov. Počas účinkovania v seriáli mu rodičia šetrili a starali sa o všetky honoráre. Smith ich neskôr obvinil, že jeho majetkom mrhajú. Kúpili si totiž obrovské sídlo. Po dovŕšení dospelosti získalcelý svoj majetok v hodnote 1,5 milióna dolárov pre seba, s rodičmi sa preto musel súdiť. Po skončení šou vyhlásil, že nikdy nemal čas prísť na to, čo chce vlastne robiť. Dodal, že herectvo to rozhodne nie je. Peniaze investoval na vybudovanie farmy a reštaurácie. Špecializuje sa na organické a veganské jedlo.


Mohlo by vás zaujímať: Najťažší boj ich života: Známe herecké osobnosti trpia zákernou chorobou


Freddie Prinze Jr.

Herectvo hodili za hlavu,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagra/Freddie Prinze Jr.)

K najznámejším filmom tohto fešáka patrí horor Viem, čo ste robili minulé leto a snímky o psíkovi Scooby-Doo. V oboch príbehoch si zahral jednu z hlavných postáv, odvtedy však žiadna väčšia úloha neprišla. Vyzerá to tak, že ani Freddie Prinze Jr. nemal o herectvo väčší záujem.Našiel siiné hobby, ktorému sa venuje evidentne radšej. Okrem wrestlingu je totiž obrovským fanúšikom varenia. Nedávno mu vyšla aj kuchárska kniha. Je ženatý so svojou hereckou kolegyňou Sarah Michelle Gellar. Spoznali sa počas natáčania spomínaného hororu a dnes majú dve deti.

Tony Danza

Tony Danza
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: youtube, sita)

Zvučné meno herca známeho najmä z filmov a seriálov 80. a 90. rokov. Tonyho Danzu preslávil seriál Taxi (1978) aWho's the Boss? (1984). Objavil sa aj v snímke Dvanásť rozhnevaných mužov (1997) či Crash (2004). Krátko na to si dal od herectva pauzu a začal vyučovať na strednej škole vo Filadelfii. Herecké gény však nezaprel a z jeho učenia sa stala krátka reality show, ktorú neskôr odvysielali. Učenie bola podľa Danzu naozaj namáhavá práca a na základe svojich skúseností napísal aj knihu.

Viac o téme: Amanda BynesTaran Noah SmithChris OwenTony DanzaFreddie Prinze Jr.
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu