Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záporné postavy nečaká nič dobré: Bradavice, problémy s kožou či plešatosť!

Darth Vader Zobraziť galériu (6)
Darth Vader (Zdroj: internet)

Štúdia Texaskej univerzity publikovaná na stránkach časopisu Jama Dermatology analyzovala dermatologickú problematiku desiatky záporných hrdinov zo stovky najslávnejších filmových osobností - či už kladných, alebo záporných.

Zdesiatich ich šesť malo problémy s pokožkou. Autori výskumu však varujú, že spájať dermatologické problémy s predstaviteľmi záporných hrdinov môže prispieť k šíreniu predsudkov voči reálnym osobám, ktoré takýmito problémami trpia. Píše o tom taliansky denník Corriere della Sera.


Mohlo by vás zaujímať:Fanúšikovia Star Wars sa dočkali: VIDEO Konečne zverejnili prvý trailer!


1. Nesmrteľný Darth Vader z Hviezdnych vojen je podľa klasifikácie Amerického filmového inštitútu tretím najslávnejšímantihrdinom v histórii filmu, po Hannibalovi Lecterovi (Mlčanie jahniat) a NormanoviBatesovi (Psycho). Keď ukáže svoju pravú tvár a sníme si masku, je vidieť, ako jeho predstaviteľ Sebastian Shaw má mnoho úplne zjavných defektov: alopéciu čiže vypadávanie vlasov, periokulárny hyperpigmentáciu (čierne očné okolie), hlboké vrásky na tvári a početné jazvy.

2. Hannibal Lecter. Takisto protagonista filmu Mlčanie jahniat, ktorého hrá Anthony Hopkins, trpí plešatosťou.

Záporné postavy nečaká nič
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

3. Henry F. Potter, záporná postava z filmu Život je krásny Franka Capra, ktorého hrá Lionel Barrymore, má tiež len málo vlasov.

4.Regan MacNeilová. Nemožno povedať, že protagonistka filmu Exorcista, ktorú hrá Linda Blairová, má peknú pleť: vo chvíľach, keď je posadnutá diablom, trpia periokulárny hyperpigmentácia a na lícach má početné jazvy.

Záporné postavy nečaká nič
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Youtube)

5. Na zozname nemôže chýbať zlá macocha Snehulienky vo filme Walta Disneyho z roku 1937. Keď sa mení v čarodejnicu, prejaví sa u nej jasná periokulárnahyperpigmentácia, hlboké vrásky, bradavice (kožné výrastky) a dokonca zhrubnutie nosa.

Záporné postavy nečaká nič
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Youtube)

6. Tiež predstaviteľka nezabudnuteľnejčarodejnice z filmu Čarodejník z krajiny OzMargaret Hamiltonovámá na tvári početné bradavice.

7. Indiana Jones. Podobne aj protagonista filmu Dobyvatelia stratenej archy z roku 1981 má v tvárach početné jazvy. Ako zdôraznili autori štúdie, kladníhrdinovia majú oveľa jemnejšie a kratšie vrásky než tí záporní.

Záporné postavy nečaká nič
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

8. Rick Blaine. Slávna je jazva na hornej pere HumphreyhoBogarta, ktorý okrem iného stvárnil hlavnú postavu filmu Casablanca z roku 1942 Ricka Blainea. Stala sa poznávacím znamením herca, spôsobila u neho charakteristickú reč a nezameniteľný zovretý úsmev.

Záporné postavy nečaká nič
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Viac o téme: Indiana JonesDarth Vader
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu