Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hackeri ukradli nových Pirátov Karibiku: Disney nechce zaplatiť vysoké výkupné!

Johnny Depp (Jack Sparrow)
Johnny Depp (Jack Sparrow) (Zdroj: www.radiofree.com)

Spoločnosť Walta Disneyho čelí hackerom, ktorí ukradli snímku Piráti Karibiku: Salazarova pomsta a vyhrážajú sa jej zverejnením. Piaty film z populárnej série pritom Disney plánuje uviesť do amerických kín 26. mája. Hackeri za nezverejnenie snímky požadujú bližšie nešpecifikované vysoké výkupné vyplatené vo virtuálnej mene bitcoin.

Útok hackerov v pondelok potvrdil riaditeľ spoločnosti Bob Iger, ktorý nezverejnil meno filmu, ktorý ukradli. Ten neskôr zistil portál Deadline. Jeho nemenované zdroje sa tiež vyjadrili, že Disney nemá v pláne výkupné zaplatiť. Vyšetrovaniu prípadu sa v spolupráci so spoločnosťou venuje Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Podobnému hackerskému útoku tento rok čelila aj spoločnosť Netflix s piatou sezónou seriálu Orange Is The New Black (2013). Hacker s prezývkou The Dark Overlord koncom apríla na internete sprístupnil desať epizód po tom, ako mu spoločnosť odmietla vyplatiť výkupné.


Mohlo by vás zaujímať:Zmeškal vojnu a napchával sa párkami: Spoznajte Disneyho tajomstvá!


Snímka Piráti Karibiku: Salazarova pomsta sa dostane do slovenských kín 25. mája. O réžiu sa postarali Joachim Ronning a Espen Sandberg, scenár napísal Jeff Nathanson. V úlohe kapitána Jacka Sparrowa sa opäť objaví Johnny Depp. Úlohy z predošlých filmov série si zopakujú aj Geoffrey Rush a Orlando Bloom. Herecké obsadenie dopĺňajú Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kevin McNally, Stephen Graham či Kaya Scodelario.

Viac o téme: DisneyPiráti Karibiku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu