Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Režisér Snyder to nezvládol: Samovražda dcéry ho zlomila, odstúpil od Justice League

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

Americký režisér, scenárista a producent Zack Snyder odstúpil od práce na akčnej snímke Justice League o superhrdinoch z komiksov spoločnosti DC Comics. Oznámil to v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter, pričom uviedol, že dôvodom je smrť jeho dcéry.

Dvadsaťročná Autumn Snyder, ktorú mal so svojou bývalou manželkou Denise, spáchala v marci samovraždu. Od projektu, ktorý je momentálne v postprodukcii, odstúpila aj jeho súčasná žena Deborah, ktorá sa na ňom podieľala ako producentka. Dodatočné zábery namiesto Snydera nakrúti jeho kolega Joss Whedon, no dátum premiéry táto zmena neovplyvní. Do slovenských kín by sa mala Justice League dostať 16. novembra.

Režisér Snyder to nezvládol:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Päťdesiatjedenročný filmár sa pre spomínaný magazín vyjadril, že o smrti dcéry vedel len úzky okruh im blízkych ľudí. Smutná udalosť podľa jeho slov na dva týždne prerušila práce na filme a po vyriešení nevyhnutných náležitostí sa k práci vrátil. "Myslel som si, že ma očistí, keď sa vrátim do práce a pohrúžim sa do nej. Uvidím, či je to spôsob ako sa cez to dostanem. Požiadavky na túto prácu sú veľmi náročné. Pohlcuje to všetko. A počas posledných dvoch mesiacov som si to uvedomil. Rozhodol som sa odstúpiť od tejto snímky. Byť s rodinou, s deťmi, ktoré ma naozaj potrebujú. Majú to ťažké a ja tiež," povedal rodák z Green Bay vo Wisconsine.


Mohlo by vás zaujímať:Keď je hudba lepšia ako film: Na tieto soundtracky určite nezabudnete!


"Viem, že sa fanúšikovia budú o film strachovať, ale mám ďalších sedem detí, ktoré ma potrebujú. V konečnom dôsledku, je to len film. Výborný film, ale len film," dodal na margo svojho rozhodnutia. Štúdio Warner Bros. Pictures, ktoré za vznikom snímky stojí, Snyderovo rozhodnutie plne podporuje. "Je nepredstaviteľné, čím si prechádzajú. Moje srdce, naše srdcia, sú s nimi," vyjadril sa prezident spoločnosti Toby Emmerich.

Autumn bola jedným z ôsmich detí, ktoré Snyder so svojou druhou manželkou vychovávali. Ako Deborah uviedla, Autumn, ktorá bola študentkou na vysokej škole, sa rada venovala písaniu, pričom už dokonca napísala sci-fi román. S manželom by v budúcnosti chceli tento rukopis vydať a výťažok darovať charite.

Režisér Snyder to nezvládol:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Justice League sleduje skupinu superhrdinov - Batmana (Ben Afleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquamana (Jason Momoa), Cyborga (Ray Fisher) a Flasha (Ezra Miller), ktorí spoja svoje sily v boji proti tajomnému zlu. V snímke si okrem nich zahrajú aj Amber Heard, Amy Adams, J.K. Simmons, Billy Crudup, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons či Connie Nielsen.

Zachary Edward "Zack“ Snyder je známy predovšetkým vďaka práci na akčných a vedecko-fantastických filmoch. Režíroval snímky ako Úsvit mŕtvych (2004), 300 (2006), Strážcovia (2009), Ga'Hoole: Legenda o strážcoch (2010), Sucker Punch (2011), Muž z ocele (2013) či Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (2016).

Viac o téme: Zack SnyderJustice League
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu