Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obrovská hanba a fiasko na festivale v Cannes: Slovenskí filmári skončili v cele!

György Kristóf
György Kristóf (Zdroj: profimedia)

Negatívna reklama pre celé Slovensko. Na prestížnom Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes sa slovenský režisér György Kristóf (35) najskôr predviedol so snímkou Out, neskôr skončil v cele.

Čo sa vlastne stalo? Po premietaníspomínaného filmu saoslava skvelého úspechutotálne zvrhla."Po výbornej premiére som zistil, že zo mňa konečne opadlo to napätie a môžem slobodne tancovať. Ochranke sa to však príliš nepozdávalo," cituje Györgyho Kristófawebová stránka ujszo.com. Režiséra sa kvôli neprimeranému správaniusnažili okamžite vyviesť,zvukár Ján Richter a producent Marek Urban ho však začali brániť.V celom prípade zohrával významnú úlohu aj alkohol.

Nepríjemné nedorozumenie vyvrcholilo potýčkou s mužmi zákona a zlomenou rukou Richtera, ktorého museli v ten istý večer dokonca operovať. Nakoniec skončilKristóf spolu s Urbanom nakrátko v cele predbežného zadržania. Kristóf si myslí, že za prísnou reakciou policajtov stojí najmä nešťastie v Manchestri, pretože celý incident sa odohral v rovnaký večer. Slovenský film sa na festivale v Cannes premietal prvýkrát, preto je o to smutnejšie, ako celá premiéra dopadla.

Viac o téme: György KristófJán RichterMarek Urban
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu