Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vyčarujte deťom úsmev na tvári: S týmito skvelými filmami to bude hračka!

(Zdroj: koláž Telkáč)

Medzinárodný deň detí je opäť tu a s ním aj otázka, ako čo najviac potešiť vaše ratolesti. Okrem klasických sladkostí im môžete pustiť rôzne filmy, ktoré potešia a rozveselia každú jednu tvár. Vybrali sme pre vás zopár príkladov.

Šmolkovia: Zabudnutá dedinka

Skvelá novinka, ktorá sa do kín dostala ešte len 30. marca. V tomto animovanom filme o Šmolkoch sa Šmoulinka po náleze tajuplnej mapy vydáva spoločne so svojimi najlepšími kamarátmi na vzrušujúcu a napínavú púť Zakázaným lesom, ktorý je plný kúzelných stvorení, aby našli tajomnú, dávno stratenú dedinu skôr, než sa to podarí zlému kúzelníkovi Gargamelovi. Na svojej dramatickej ceste plnej akcie a nebezpečenstva sú Šmolkovia na stope objavu najväčšieho tajomstvo šmolkovskej histórie!

Zootropolis: Mesto zvierat

Moderná metropola zvierat Zootropolis je mesto ako žiadne iné. Len v Zootropolise nájdete luxusné štvrte ako je Susedstvo Sahara alebo chladný Tundrov. Je to veľkolepé veľkomesto, v ktorom žijú spolu zvieratá zo všetkých kútov sveta. Je to metropola, kde môžete byť kýmkoľvek bez ohľadu na to, či ste obrí slon alebo malá myška. Keď však do mesta dorazí optimistická strážkyňa Judy Hopkavá, zistí, že byť prvým králikom v policajnom zbore veľkých a drsných zvierat nie je žiadna sranda.

Mohlo by vás zaujímať:Chcete sa naučiť niečo nové? Inšpirujte sa fiktívnymi svetmi s vlastným jazykom!

Hľadá sa Dory

V animovanom filmesa na plátna vracia obľúbená modrá rybka Dory, ktorá si spokojne žije na korálovom útese s Nemom a Marlinom. Potom si ale Dory z ničoho nič spomenie, že kedysi a kdesi stratila svojich rodičov. Spoločne s kamarátmi sa vydá na strhujúce dobrodružstvo naprieč oceánom, až do prestížneho Morského akvária v Kalifornii, kde sa liečia choré morské živočíchy. Pri hľadaní mamičky a otecka stretáva Dory trochsvojráznych obyvateľov Morského akvária. Pri prehľadávaní moderného akvária dôjde Dory so svojimi kamarátmi k poznaniu, že svojich blízkych máme najradšej kvôli ich nedostatkom, a že to najdôležitejšie na svete je priateľstvo a rodina.

Odvážná Vaiana: Legenda o konci sveta

Walt Disney Animation Studios uvedú strhujúcí počítačovo animovaný filmo nebojácnej dospievajúcejdievčine, ktorá sa vydáva na nebezpečnú cestu, aby zachránila svoj ľud. Cestou stretáva Vaiana (Auli'i Cravalho) kedysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), ktorý jej pomôže stať sa skúsenou moreplavkyňou. Spoločne sa plavia cez šíry oceán a zažívajú nebezpečné a úžasné dobrodružstvá, napríklad stretnutie s obrími morskými monštrami. Na konci cesty Vaiana splní úlohu svojich predkov a nájde to, čo vždy hľadala: samú seba.

Pat a Mat vo filme

Známi nešikovníci v roku 2016 oslavovali 40 rokov od svojho vzniku, a hoci sa na striebornom plátne ešte nepredviedli, pre domácich majstrov ich kalibru to predsa nemôže byť problém. Obzvlášť, keď majú na povale škatule plné filmov a pod schodmi premietačku, na ktorej fanúšikom svoje príhody radi odpremietajú.Neboli by to ale oni, keby sa nestretli s celou radou nástrah. A tak sa tentoraz stretnú so zákerným kaktusom, suchým stromom alebo sa rozhodnú "zvelebiť" svoj príbytok originálnymi úpravami.

Mohlo by vás zaujímať:Obľúbené seriály, ktoré vznikli vďaka knihám: Je medzi nimi aj ten váš?

Kubo a kúzelný meč

Vie rozprávať príbehy tak, že to vyráža dych. Chlapcovi Kubovi tento talent pomáha uživiť seba a chorú matku. Deň čo deň opúšťa jaskyňu, v ktorej spoločne prebývajú a v priľahlej dedine ohromuje obyvateľov svojím rozprávaním, ktoré končí vždy pred západom slnka. Domov sa musí vrátiť pred zotmením, inak by ho podľa matky mohla stihnúť strašná kliatba. Jedného večera sa však vrátiť nedokáže. A varovanie sa premení na skutočnosť. Zrazu si uvedomí, že sa stal hrdinom vlastného dobrodružného príbehu.

Doba ľadová: Mamutí tresk

Ak možno nejaké obdobie pozemských dejín označiť za veľmi zaujímavé časy, nabité všemožnými katastrofickými udalosťami, za časy, ktoré každému poriadne preveria schopnosti prežiť, pracovať pre tím a tiež silu jeho charakteru, potom je to určite doba ľadová. Jedno aká-prvá, druhá alebo piata. A práve v piatom dieli jednej z najpopulárnejších animovaných filmových sérií opäť stretávame všetkýchznámych hrdinov a pár úplne nových. Prichádza ľadová udalosť roka a s ňou mamuty Manny, Ellie, niečo ako leňochod menom Sid, tiger Diego alebo Crash a Eddie. Nezabudli sme na niekoho? Samozrejme - na toho najdôležitejšieho, veveričiaka Scrata.

Viac o téme: Hľadá sa DoryŠmolkovia: Zabudnutá dedinkaDoba ľadová: Mamutí treskKubo a kúzelný mečPat a Mat vo filmeOdvážná Vaiana: Legenda o konci svetaZootropolis: Mesto zvierat
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu