Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pozná ich celý svet, no nie v každej krajine si ich mohli pozrieť: Tieto filmy zakázali!

Filmové tituly, akými sú napríklad Vlk z Wall Street, Päťdesiat odtieňov sivej či Borat sú známe po celom svete. Lenže majú v sebe niečo, kvôli čomu sa dostali do nemilosti. Pozrite si dôvody, pre ktoré ich v niektorých krajinách museli zakázať.

Vlk z Wall Street

Obraz doby, kedy na Wall Street vládli pravidlá Divokého Západu. Len miesto pištoľníkov na koňoch sa tu preháňajú jachty a nahé blondíny. Leonardo DiCaprio v úlohe burzového magnáta dokázal zarobiť aj 12 miliónov dolárov iba za tri minúty. A vedel ichtiež pekne obracať. Ženy, kokaín, rozhadzovanie a mrhanie peňazí. Aj to bol dôvod, prečo tento film zakázali vMalajzii, Nepále, Zimbabwe či Keni.

Interview

Dave Skylark (James Franco) a jeho producent Aaron Rapaport (Seth Rogen) sú autormi populárnej televíznej relácie o celebritách "Skylark Tonight". Keď sa dozvedia, že severokórejský diktátor Kim Čong-un ich show miluje, dohovoriasi s ním rozhovor s vidinou, že sa presadia aj na poli serióznej žurnalistiky.Zvláštnu komédiu zakázali v Rusku a asi vás vôbec neprekvapí, že aj v KĽDR.

Mohlo by vás zaujímať:Alkohol, sex, šialené scény: Toto sú tie najbizarnejšie tínedžerské komédie

Päťdesiat odtieňov sivej

Filmový fenomén, v ktorom hrá hlavnú úlohu erotika, sa stretol s rôznymi rozporuplnými názormi.Nemení to však nič na tom, že pre niektoré kultúry je podobné filmové spracovanie absolútne neprípustné. Sex, kontroverzia, násilie a divoké scény prispeli k tomu, žev Spojených Arabských Emirátoch, Kambodži, Nigérii a Keni si tento film určite nepozriete.

Simpsonovci vo filme

Jeden z najúspešnejších televíznych seriálov sa dočkal v roku 2007 prvého celovečerného filmu. Populárna rodinka Simpsonovcov zo Springfieldu v ňom čelila globálnym výzvam a Homer urobil najhoršiu vec svojho života.Lenže práve žltá farba postavičiek bola kameňom úrazu v Mjanmarsku. Film tam zakázali, pretože sa báli,že môže naznačovať podporu povstaleckých skupín.

Mohlo by vás zaujímať:Obrovská hanba a fiasko na festivale v Cannes: Slovenskí filmári skončili v cele!

E.T Mimozemšťan

Ikonický film od slávneho režiséra Stevena Spielberga sa stal tŕňom v oku pre Škandináviu. V krajinách ako Švédsko, Fínsko a Nórsko ho dokonca úplne zakázali. Politici svoje rozhodnutie hájili tým, že mimozemšťania sú nepriatelia detí. Ďalším dôvodom bolo, že deti predsa nemôžu prostredníctvom filmu podporovať mimozemské civilizácie. Od podobne vyspelých demokratických krajín je to nanajvýš divné rozhodnutie.

Borat

Britský komik Sacha Baron Cohen vystrelil k výšinám filmovej popularity závratnou rýchlosťou. Aj keď absolútne neočakávane a hlavne absurdne.Známa paródia však poriadne vytočila ruských predstaviteľov. Film Borat kritizovali, pretože vykresľuje zaostalosť bývalej sovietskej republiky Kazachstan, čo považovali za veľkú urážku. Rusi vysielanie okamžite zakázali, podobne reagovali aj arabské krajiny, ktorým sa nepáčila sexistická tematika.

Viac o téme: Vlk z Wall StreetPäťdesiat odtieňov sivejBoratInterviewSimpsonovci vo filme
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu